Gludekļa tīrīšana

uz gludekļa darba virsmas ir uzkrājies kauč kāds melnums, laikam no gludinot no pakusušām pogām :D vai kkā tamlīdzīga.... prasa, kā lai notīra? Neviens tīrīšanas līdzeklis nelīdzot, un es domāju, ka ar fleksi ar nebūtu vēlams ķerties klāt(ja vien negribās no draudzenes dabūt ar to pašu gludekli pa galvu....) un vēl.... vienu laiku viņa lēja iekšā nedestilētu ūdeni(blondīne...) un tas ir nedaudz aizkaļķojies- kā to lai dabon nost- liet esenci iekšā?!

Oika (2009-02-25 22:42)      Tie melnumi uz gludekļa virsmas ir piedegušie ūdens nosēdumi, kas iznākuši ārā pa tvaika izvades kanāliem. Tie nosēdumi rodas no krāna ūdens, kuru iepilda gludeklī. Esmu iegādājusies speciālu līdzekli, kas notīra gludekļa virsmu. Pajautā saimniecības preču veikalos, pārdevējas zinās. Es personīgi pirku tajā saimn.pr.veikaliņā, kas atrodas uz Avotu ielas krustojumā ar... Bruņinieku, ja nemaldos, saucās "1000 sīkumi mājai".

Kaspars_1973 (2010-04-02 23:56)      Noteikti ar fleksi,vai kādu šmirgeļripu.Var mēģināt galodu.
Nogulsnes viegli izdabūnamas,gludeklī ielejot konjaku.
:))
Labi,tas joks.
Ja nopietni,es katru dienu strādāju ar gludekli,man tāds darbs,drēbnieks.
Gludeklī jālej tikai un vienīgi DESTILĒTS ŪDENS.Pirms gludināšanas tomēr vajadzētu apģērbā iešūto etiķeti apskatīt.Pirms ieslēdz gludekli,pārbaudi uz kādu temperatūru tas atstāts.Vienmēr sāc gludināt drēbes,kam vajadzīga zemāka temperatūra,zīdus,šifonus,poliesterus,pēc tam pārejot uz karstāku t°.
Ja Tev gludeklim ir keramiskā pēda,uzdzen t° līdz max,un pret džinsu(tīras kokvilnas),vai maisauduma,piem džutas,noberzēsi nost i plastmasas no pogām,i ķēpājumus no piedegušām oderēm.

Kalvina (2010-12-03 10:09)      Ir speciāli līdzekļi, bet es atšķaidīju vārītā ūdenī citronskābi un 2 reizes pilnas tvertnes iztvaicēju....kas tik tur nenāca ārā!!!!!!. Vienmēr biju lējusi tikai vārītu ūdeni....profilaksei tāpat vajag un procesa laikā, domāju, ka tas melnais piedegums arī pazudīs- sagatavo tik vecāku, rupjāku dvieli un gludini, gludini, gludini::)))

Tinte (2013-08-29 21:14)      Nekādu sāli! Saskrāpēsi tikai gludekli! Tos piecepušos netīrumus labi var notīrīt ar etiķi, bet pacietību vajag...:)

susums (2015-08-18 12:01)      Maxima veikalā Siberikas nodaļā nopirku krievu ražojuma KARANDAŠ DĻA ČISTKI YTJOGOV IDEĀLS.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu