Izmainu dzīvi

Jaunā gada priekšvakarā, esmu nolēmusi dzīvot citādāk... šodien revidēšu drēbju skapi un drēbes, kuras neesmu vilkusi jau kādu gadu vedīšu prom uz laukiem. Grāmatu plaukti un virtuve būs nākošie pie kuriem ķeršos. Nevajadzīgās grāmatas nesīšu uz vietējo bibliotēku, bet virtuves lietas -radiniekiem. :)) Jau ar šonedēļu esmu pateikusi "nē" cūk- un liellopgaļai. Varētu jau vēl ko pasākt.. hm.. Ir kādi ieteikumi? :))

Elizabete1957 (2009-12-29 10:56)      nezinu, man tā nav, ka es sākoties jaunajam gadam, iesāku kaut ko jaunu, ātrāk ir kaut kādi dzīves periodi, kas paši no sevis spiež mani pielāgoties kaut kam jaunam..nu kā precības, bērna ieņemšana un dzemdēšana, karjeras veidošana, bērni pieaug, dzīvesvietas maiņa, daba vietas maiņa, un iestājas dzīvē tāds periods, kad nu galvenā mātes misija izpildīta, izbeigts dienests, un ko tālāk, esi brīvs kā vējš un tas izrādījās vissarežgītākais periods..........tam jābūt laicīgi gatavam un man tas izdevās veiksmīgi :))))

iterators (2009-12-29 10:59)      svinīgi apsoli samazināt savu ekoloģisko pēdu uz zemeslodes:

1.nebraukt ar mašīnu, ja iespējams;
2.taupīt resursus- ūdeni, elektrību

bet vispār atbildi uz jautājumu- VAI ESI GATAVA ATTEIKTIES NO SILTĀ ŪDENS?

poeTessa (2009-12-29 11:12)      iterator,atradi problemu-silta udens neesamiibu:DD
taisni jasmejas:)

babyjag (2009-12-29 11:14)      c`mon.. par tiem peksnajiem vegetarieshiem? tas ir normali? es piem dzeru kafiju ar pienu.. lai kalcijs neskalojas ara no organisma.. reizi nedela edu omleti.. tie visi tak ir dzivnieku izcelsmes produkti! es nevaretu no taa atteikties..
un domat par galju ar sapju pilnam acim?? jus esat normali??? lai dabutu olas un pienu, mes audzejam dzivniekus - kur tad likt vinus, kad razigais periods beidzas? nokaut un apest!! tam vini ir domati! Tu atteiksies ari no adas zabakiem, jostam un makiem? tie tachu ari ir tadi pasi produkti.. es bez kazhoka nevaru.. esmu lauva pec horoskopa un jutos labi kazhokaa. pati pirmo berniba audzeju.. aizbraucot uz laukiem cukaas neredzu savus draugus, bet karbonades un galertus, jo TAM VINAS IR DOMATAS!

aluxx (2009-12-29 11:16)      kāpēc domā, ka radiem nepieciešami tavi vecie krāmi....
un uz laukiem vestās drēbes pati vien nēsāsi...
tātad esi dikti skopa, piedod, taupīga.
saprotu, ka vari atteikties no cūkgaļas holesterīna dēļ...bet kāpēc no liellopa !
vienīgā alternatīva varētu būt meža gaļa vai zivis, bet tas drīz piegriezīsies, un būs viss pa vecam .

vienkaarshi_Anita (2009-12-29 11:17)      niks būtu jānomaina.. jūs jau man neticēsiet, bet šie ne visai jaukie vārdi, kurus izsakām, kurus sev piedēvējam un kurus domājam, veido auru ap mums... un es patiesi nezinu, kas var būt par iemeslu visnotaļ jaukai sievietei dēvēt sevi par maitiņu... vēlme izcelties? doma, ka vīrieši taisni ģībst pēc maitām???? nezinu.... bet.. katra dara tā, kā par pareizu atrod..;))

KONSUL (2009-12-29 11:18)      It kaa jau teorija! saka, ka sakt ``jaunu dzivi`` ar N.Y. neesot tas optimalakais varinats, bet varbut Tu busi taa, kurai izdosies... pirms tam definejot kas tad isti ir ``jauna dzive``...?! Pie materialas pasaules jau esi kerusies - tas gan arii ir pats vieglakais posms, bet kursh gan solija, ka sakt jaunu dzivi ir viegli... :)

KONSUL (2009-12-29 11:19)      p.s. vienkaarshi_Anita ir absoluta taisniba... ``kak lodku nazavjosh, tak ona poplivjot``...

minnka (2009-12-29 11:22)      Atbrīvoties no liekā - tas ir labi. Tikai kāpēc Tu uzskati, ka bibliotēkai vajag grāmatas, kuras pat Tev vairs nevajag un ka Taviem lauku radiem vajag Tavas vecās krūzītes?

aluxx (2009-12-29 11:23)      ieteikumu aizmirsu - sāc dzīvot ar savu galvu, savu dzīvi, lai Tu jūties komfortā.
nevis savāc visu no preses, neta, tantēm, reklāmām un visām citām muļķībām.
vai pati tu spēj motivēt savas apņemšanās jēgu
- materiālā, lai krīzē ietaupītu,
-veselīgs dzīvesveids,
-dzīvojamās telpas atbrīvošana no nevajadzīgām lietām, kuras diezgan neapdomīgi esi krājusi un iegādājusi,
- un kāds vispār mērķis, rezultāts ir visam šim pasākumam un kāpēc tam visam bija jāgaida gadu mija !

wolands (2009-12-29 11:27)      Maitinj - par skriešanu - to es vairāk par sevi ;)
Babyjag - parasti par veģetārieti nekļūst dzīvnieku aizsardzības motīvu vadīts. Ir pietiekami daudz zinātnisku pētījumu, kas liek šaubīties par dzīvnieku izcelsmes produktu veselīgumu, sevišķi lielos daudzumos. Nerunāsim nemaz par nezinātniskiem ... Kaut arī neesmu veģetārietis, saprotu pilnā mērā tos, kas vēlas tādi kļūt. Viņi, protams, sarežģi sev stipri dzīvi, īpaši mūsu platuma grādos, bet, iespējams, ieguvumi ir tā vērts ...:)

_La_Luna (2009-12-29 11:35)      Babyjag veģetārieši no piena un piena prodūktiem neatsakas!!:))Un lopiņi savā vairākumā ir audzēti nevis lai dot mums piena produktus,bet lopkautūvēm!!Šis process ir uzlikts uz konvējera,lopiņi pat nekad neredz dienas gaismu - viņi tiek audzēti vienām mērķim!!Bieži viņi tiek špricēti ar visādiem hormoniem,lai atrāk augtu un atrāk tiktu pie patēretāja uz galda!!Un mūsu organizmām tas špricētas vielas neko labu nenes!!Ādas izstrādājumi var tikt taisīti no dzīvniekiem,kas mira dabīgā nāvē!Vai kā alternatīva - māksligā āda!!
Katrā ziņā tā ir mūsu katra brīva izvēle!!Jā es daru tā vai savādāk,tas nemaz nenozīmē,kā otrām jādara tas pats!!Mēs katrs esam Personība un katrs pats veidojam sev pieņemāmu dzīves filozofiju!!Bet vnkārši padalīties ar citiem savā filozofijā....kāpēc nē??!!Tas mums liek saprast cik daudzveidīga ir šī pasaule!!Un tas jau ir tas jaukākais!!:))

nezkogribu (2009-12-29 12:33)      Nu re, atradu iemeslu nemācīties šodien.....Vispār jau gadu gadiem pirms jaunā gada biju pasākusi ieviest super kārtību mājās, bet kaut kā tas ir apklusis. Tagad laikam īstais laiks ķerties viem plauktiem klāt!!!! Paldies par ideju!!!! Man tak tiešām jāsakārto lietas, zinu, tad atrī laiks mācībām atradīsies uz iedvesma būs cita, nu ko beidzam slinkot!!!!!

Laskovij (2009-12-29 13:03)      .... pilnīgi nelietderīgs pasākums, apņemties nedarīt to un to, atteikties no tā un tā...nākošgad ap šo laiku būsi šiet ar šo pašu topiku.

Manuprāt interesantāk ir salikt sev mērķus, ko gribi izdarīt un tad liekās lietas dzīve pašas atkrīt no sevis,,, :)

Un par veģetārismu runājot ir neviss jāsakās no gaļas, bet gan jāmaina dzīves filozofija un tad arī gaļās ēšana atkritīs pati no sevis... bez jabkādas tur atturēšanās,,,

jazzyy (2009-12-29 13:37)      Pilnībā piekrītu Laskovijam. Turklāt gaļas neēšana nedrīkst būt mērķis. Tas ir tikai līdzeklis, lai kaut ko sasniegtu - veselību, tīru sirdsapziņu, pārliecību, ka neesi atbalstījusi slepkavošanu ... utt., kas nu kuram ir tā motivācija.
Bet katru gadu jau ap šo laiku cilvēki apņemas un apņemas, un apņemas, aizmirstot, ka arī janvārī viņi būs tie paši cilvēki tajos pašos apstākļos.

cilveex (2009-12-29 13:52)      vai die... kādas blēņas jānoklausas... cilvēks IR VISĒDĀJS, vis-ē-dājs... cilvēka ķermenis ir tāds, ka viņam JĀĒD gaļa. Izdzīvos bez gaļas? Protams? Izdzīvos tikai ar gaļu un dažu salātlapu? Protams! Bet tas nav normāls uzturs. Veģetārieši jūs čudas! Piejeat no rīta pie spoguļa, atverat lūpas un paskataties uz saviem zobiem, paskataties uz priekšzobiem, griezējiem... maļamo aparātu dziļumā. Jūsu zobi NAV atgremotāju/zālēdāju zobu, jūsu zarnu trakts ir turpat piecas reizes proporcionāli īsāks, kā tāda paša svara zebrai būtu... pat jūsu asiņu sastāvs ir tāds, kāds nav nevienam zalēdājam. Kadi duraciņi.... Tas viss ira aiz gara laika, cilvēki sadomā sev tādas blēņas savās galvās tikai aiz daudz lieka laika. Cilvēku lielās bēdas un problēmas nav dēļ diētas. Galvās viss ira, galvās... ne jau rolmopšos, ai duraciņi....

jazzyy (2009-12-29 14:09)      cilveex, ļauj pārējiem pašiem pieņemt lēmumu, kas viņiem ir vai nav jāēd. Par to, ka cilvēks ir visēdājs, starp citu, vēl var diskutēt - kuņģa skābe, siekalas, pat tevis minētais zarnu trakta garums liecina par ko citu. Nedzen demagoģiju. Zinu cilvēkus, kas gadiem nav pārtikuši no gaļas, un nebūt nemirst no spēka trūkuma. Tieši pretēji.
Bet nu anyway, ne par to šeit stāsts.
Gribēju tikai piebilst, ka neatkarīgi no datumiem ikviena apņemšanās savā dzīvē ko mainīt uz labo pusi ir apsveicama. Es tikai ieteiktu tomēr arī padomāt par iekšējo mieru un līdzsvaru - ko līdz drēbju un krūzīšu atdošana, ja cilvēks varbūt pats nejūtas harmonisks?

cilvex (2009-12-29 14:13)      vēl pateikšu, ka šai ar astroloģiju un ezotēriku pašnomocītai r-sabiedrībai, lielā mērā, ir piens galvās, viņi skatās uz jogām un indiju... bet kā akli neredz visu pārējo kas tur notiek... goda vārc, saprātīgā sabiedrībā, cilveki sev uztaisītu siksnas, vai noņemtu no biksēm un tad šos bārdainos un neskūtos onkuļus, kuri vien to tik ir iemācījušies kā pārtikt no želastības dāvanām, tomēr būdami pie pilnas veselības... cilveki šīs personas varētu pielikt pie jebkāda derīga darba, par piemēru, kaut vai, lai sie "jogas" savāc aiz sevis izkārnījumus, kurus citādi ir spiesti savākt šudras, bet tā vietā "skolotāji" pīpē marihuānu un krāso savus desmitcetmetrīgos nagus...
cilvēkiem ir tādā mēra atņemc veselais saprāts, ka nograbstīties gar pilnīgiem niekiem kā veģetārismu, tas ir būtiski, bet čerdakos ieviest kaut kādu kārtību... eck, eck....

jazzyy> nevar "diskutēt" ar acīmredzamo, ja sāk diskutēt par acīmredzamo, tad ir viens varianc - psihiatriskajās dziednīcas cilvēki strīdas par to, tavi personiskie zobi NAV demagoģija, tas ir acīmredzamais, tavs zarnu trakts un gremošanas sist. uzbūve nav vieglprātīgs izdomājums, tas ir prosta fakts.
Labi, nav svarīgi, paliec pie iedomas, ka esi atgremotājs...

gultaskaraliene (2009-12-29 16:05)      Kapēc ne?! Ja tas viss, Tevi tracina un Tev traucē, tad tik uz priekšu! Tikai jautājums - kapēc ne uzreiz? Kad iešāvās šī doma galvā neķēries pie visa šitā pasākuma? Kapēc jāgaida Jaunais gads? Vai tas saistīts ar kādiem maģiskiem rituāliem(joks)? Vai varbūt tas ir tikai tapēc, ka kāda druška ar tām muļķībām nodarbojās un Tev pasniedz, kā kādu pērli. Vismazāk vajag skatīties pār sētu, ko kaimiņš dara! Vajag ieklausīties pašai sevī, ko pati jūti! ESI PATI!

rudmiese (2009-12-29 17:34)      Skaisti! Vēl Tu varētu, piemēram, apņemties nekad neko sliktu ne par vienu neteikt...:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu