Kas jūsuprāt ir īsta laime?

Manuprāt augstākā laime dzīvē ir pārliecība, ka tevi mīl, mīl tevis paša dēļ vai, precīzāk sakot, par spīti tev pašam.
Kas jūsuprāt ir īsta laime?

euphorya (2010-04-02 02:25)      Patiesībā laime ir saprast, ka tu mīli pats sevi. Patiesi mīli. Katru sava ķermeņa šūnu. Vakar, šodien, rīt... Kad tu mīli sevi neatkarīgi no laikastākļiem, vietas un laika, ar slapjām kājām, pārsalušu, slimu, nogurušu u.t.t. Ja jeb kurā no kondīcijām un apstākļiem tu saproti, ka esi laimīgs, ka tā situācija un cilvēki, kas ir Tev apkārt sniedz tev prieku, tad tā ir patiesa laime...
Un ja mēs pratīsim būt laimīgi paši, tad arī mūs mīlēs citi... un pie pilnvērtīgas laimes sajūtas, mēs automatiski adekvāti attieksimies pret apkārtējiem (nedari otram to, ko nevēlies, lai tev darītu, vai otrādāk - dari otram to, ko pats vēlētos saņemt) un ja tas tā notiks.. tad viss notiks. Cilvēki tiecās pēc patiesības.. pret patiesām emocijām un jūtām... Nevis samakslotības, liekulības un savtīguma, kas pārņēmis lielāko mūsu sabiedrības daļu.
Kad iemācīsieties mīlēt sevi.. iemācīsieties mīlēt arī citus.. un jūs saņemsiet to, ko sniedzat citiem.. :) Un, lūk, kas ir Patiesa Laimes sajūta.
Brīvība. Būt tādam, kāds esi - godīgasm, atklātam, atvērtam.

valduna (2010-04-02 02:26)      LAIME BUTU TAD JA CILVECNSHS SAPRASTU KA VINU MIILEES LIDZ BEIDZAMAI MUZA DIENAI LAI KAADS ARI VINSHS BUUTU AR VISIEM TRUUKUMIEIM

elisabete (2010-04-02 03:02)      Mōet & Kaviārs Vip pārtijā ;)

JurisK (2010-04-02 04:59)      Fui, nenoruudzis viins un zivju olas, pie tam kakls nozhnjaugts un bikses jaauzpasee!:(( Man arii gribeetos piekrist euphorya - taa ir briiviibas izjuuta. Ja tu dari to, kas tev visvairaak patiik, un ja veel tas patiik arii cilveekiem, kuru domas tu respektee, tad taa ir gandriiz pilna laime!

Palomino (2010-04-02 08:00)      Es pievienojos Dailjavas viedoklim.

violinn (2010-04-02 08:39)      Visi cilvēki tiecas pēc laimes...:D
Un jā, piedzimstam visi laimīgi. Man sanāk, ka patiesa laime ir ļaut sev just, ļaut sev mīlēt, sajust katru dienas piedāvāto sīkumu, katru niansi, ko nes blakuscilvēki, īpaši jau tuvākie un rast tajā prieku. Iekšējā brīvība, ko nekautrējoties vari padalīt citiem. Patiesa laime ir arī tad, ja vari sasatapt rītu, pabūt kopā ar dienas sākumu, vērojot saullēktu, esot kopā ar dabu. Tieši tāpat patiesā laime ir pa īstam sajust sev blakus cilvēku, kas Tev nozīmē dikti daudz, ļaut sev viņu mīlēt no sirds, neprasot kāpēc un ļauties mīlēt sevi.:)

Elizabete1957 (2010-04-02 08:57)      man ļoti patīk tas teiciens, ka laimīgs ir tas cilvēks, kurš no rīta pieceļoties grib iet uz dabu un vakarā pēc darba gribas mājās, tās ir divas ļoti svarīgas lietas ģimene un darbs, profesija kur ari sevi realizēt ......laime ir arī tad, kad tu vari ne tikai ņemt, bet arī dot, kad jūties vajadzīgs, ļoti svarīgi dzīvot šodien un saskaņā ar sevi, spēt novērtēt to kas tev ir, bet nevis slimīgi tiekties pēc kā nav...
P.S/piekrītu euphorya :)

[never] (2010-04-02 09:14)      Laime ir buut saskanjaa ar sevi
:)

Dzhokonda (2010-04-02 09:19)      Laime ir dvēseles stāvoklis. Iemesli laimes sajūtai var būt dažādi, jo vairāk laimes faktoru sakrīt vienlaicīgi, jo laimīgāks esi!:)

kudala (2010-04-02 09:23)      īstenībā , tas ir jautājums bez atbildes, vēl nevienam nav izdevies rast uz viņu atbildi.... manuprāt, laime ir , kad tu vienkārši un mierīgi vari pateikt man ir LABI!:)

Lucy (2010-04-02 09:35)      Manuprat lielāka laime ir tad,ka pamosties no rīta un esi vesels!!
Pārējo laimi var nopelnīt,izcīnīt ar savām smadzenēm!

greciga18 (2010-04-02 09:44)      Laime ir pats ceļš, nevis galamērķis. Viss sākas ar iekšējo harmoniju un saskaņu sevī - būt patiesam un atklātam pret sevi, apzināties reālās savas vēlmes un ceļu,kā to sasniegt, citiem nenodarot sāpes- neiet pāri līķiem, galīgi neiederas skaudība un nenovīdība uz citiem cilvēkiem,kas ir blakus, jājūtas noderīgam kādam, vēl-rūpes par savu veselību ...Bet tas ir visas dzīves gājums...

Angela123 (2010-04-02 09:46)      Laime ir pašsajūta. Piekrītu, ka tā var nebūt atkarīga no citiem cilvēkiem vai ārējiem apstākļiem. Atceros vienu mirkli pie jūras saulītē, pilnīgi atbrīvota, un ķermenis pilns ar laimes sajūtu. Neaprakstāma, viegla, bezgalīgs prieks un siltums. Un ļoti piekrītu, ka tai jābūt tagadnē. Ļoti patīk daudzi komentāri.

Mandarin (2010-04-02 10:16)      Ne jau visi jēdzieni pakļaujas formulēšanai.

Gadalaiki (2010-04-02 10:16)      Ohohooooo Tauta!!!Tas,ka varu lasiit juusu domas par laimi , taas ceelonniem un staavoklliem,ssajaa riitaa dara mani laimiigaaku,veel laimiigaaku!!!Arii Torpeeda un citu izsalkusso viiriessu viedoklli.SSii viedokllu daudzveidiiba!Nav slikti!Man patiik!Paldies jums!!!;)Prieciigas,jeedziigas lai jums ssiis Lieldienas!Manas laimes pamataa lielu lomu speelee tiessi sso sveetku notikumi!;)))

cilveex (2010-04-02 10:24)      Paldies, sezonas.:) diezin vai mums šodiena nozīme vienu un to pašu, bet tas nekas, dziesma tak ira par laimi, ja? Ja tu pat izklaidējies ar viedokļiem, tas nav slikti saņemt un lasīt. Vēl jauni svētki un oliņas pakrāsot un tā... :). Kristiešiem tā ir vissvarīgākā viņu ticības lieta, tam nav nekāda sakara ar sazīmētām oliņām, bet ar to, ka mūsu dēl ir notikušas svarīgas lietas. Vissvarīgākās. Katrs svin to, ko svin, arī oliņas krāso un "zaķus" ķer. :) Cilvēki pieder pie bara kura svētkus un bēdas ņem vērā. Kas kuram.
Tev arī priecīgas un "jēdzīgas" :)

uguntina117 (2010-04-02 10:30)      Visa laimīte oliņās slēpjas!!!Priecīgas Lieldienas!

ehmeja (2010-04-02 10:33)      Laime ir būt harmonija ar sevi un apkartejiem cilvēkiem.Piekrītu euphorya teiktajam.Un,ta ir vienkarsi jasajut!

cibrice (2010-04-02 10:35)      Ļaujies mieram,
Ļaujies gaismai,
Ļaujies mīlestībai,
Viss ir tevī.
Tas, kas apkārt, ir tikai atspulgs.
Kāda gaisma būs tevī – tādu tu atstarosi,
Kāda mīla tevī – tādu sajutīsi pret sevi no citiem sūtītu,
Kāds miers tevī – tādā dzīvosi.
Viss sākas no tevis...(arī laime)
(atsauces nav)
labāk par šo neprotu pateikt:)

Kamija (2010-04-02 10:44)      Mīlestība var būt tikai daļa no laimes...

Bet "laime", kā mans pirmklasnieks teica ir tad, kad ir tāda "laba sajūta... " kad spēj iegūt to, ko visvairāk kāro Tava sirds! ;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu