kura tautība ir tuva latviešiem pēc temperamenta un gaumes?

VecmeitaARrunci      Es apbrīnoju dažu eksemplāru izcilo prasmi neizlasīt,nesaprast jautājuma būtību,malt visu laiku vienu un to pašu bez jēgas un sajēgas.jautājums bija par gaumi un temperamentu. Gaume ,grūtgalvīši,ir tāda,ka ukraiņa māja ļoti atšķirsies no mūsu mājām-krāsa,stils,ornamenti un man tajās ne visai patīk uzturēties.Man ir neiespējami sarunāties ar tādu cilvēku,kurš ātri iekaist,plātās ar rokām un visādā citā ziņā izrāda savu temperamentu.
Vai nu jums ar lōģisko domāšanu kaut kas nav kārtībā vai arī gribat tikai vienkārši padirsties,vienalga par ko un vienalga ar ko.

nektariine    1 Pēc temperamenta varbūt lietuvieši, bet pēc gaumes - francūži (precīzāk, francūzietes).
P.S. Te domāti latvieši vismaz 3.paaudzē. :)

bonija46_1963      Domaju nevis vienozīmīgi,bet viennozīmīgi....ieviesās kļūdiņa..Piekrītu -orange-teiktajam viedoklim..

Lieldienuzakis      Izlasīju un iepatikās: "latvietis- krievu sāls, poļu pipari, ebreju mērcīte... un vikings arī turpat klāt stāvējis!":) Maza piebilde - manu omi sauca par "Grošu"! Par gaumi nestrīdas, vai ne?:)

SievieteMelnaa      Man godavaards liekas, ka tie ir norveegji.

Tessa      vienmer lasu VecmeitaARunci viedokli,jo man patiik,ka vinja raksta.
nez kapec mana chirkainaja ukraiinju galva:))ir izveidojies vieda un toleranta cilveka tels.
tas nav personiski,bet ziniet,ko es pateikshu?..tiesham nav nevienas tautas,kura liidzinatos latvieshiem.
stradiigi,dziesmoti,lielaka dalja-patrioti.bet.tikpat lieli skaugji,nugji,virtuves pukstetaji un kapos esteUmiilu runataji.
nu ir tas ta,ir.un nekur no tam teritoriali mentalajam ieziimem neizsprukt.un arii no ta,ka berni tagad jasauc par Nensijam un Rendijiem.arii neizsprukt/grushi noputas/
gadiijums.baikeru saiets Minska.visu tuse un dzer kopistiski,iisak runajot,komunice.
ko dara latvieshi?pareizi,dzer sava viesniicas numura,bet pashi.tikai tada skiciite.neliela..

ko es ar to gribu pateikt.vienkarshi-ka mana maja vienmer ir un bus valja,manu borshu,piiragus un varenjikus ed visi kaiminji,un man nav zhel:DDar rokam,tiesa,es neplatos(vismaz man ta shkjiet) un manas majas nav zovto-blakitnijs karogs,bet Latvijas:))
bet butu laimiiga,ja tiktu uznjemta dajebkura cita maja,butu ta gruziinju,ukrajiinju,ungaru vai italju,ar prieku klausiitos un maciitos sveshu valodu,parazhas.
un tas nenoziime,ka necieniitu un izrunatos par tiem.
atvainojos,rakstiiju atri,iespejams,bus kljudas:))

JurisK      Domaaju, ka vistuvaakie peec temperamenta un gaumes mums ir igaunji, peec tam vaacieshi peec parazhaam. Tas neattiecaas uz latgaljiem, tiem tuvaakie leishi un polji.

riks      par maģāriem fufelis. somi a diez vai. leiši i to temperāmentīgāki.

dikucis      A vai tik tie nav tie zaļie mazie vīriņi, kas mūs ieraugot sajūt līdzību un tieši tāpēc bēg no tādas sodības, kā latvieši? :)

riks      visas tās, par kurām aņukus stāsta! bet ne žīdi un ne ēbreji!

dikucis      Rik!

Nu , nu nesmādē žīdus, drīz visi latvieši tāpat pratīs zagt un uzmest!

Just_      Kaut kur lasīju, ka ģenētiski mums vistuvākie esot somi. Pēc temperamenta un gaumes droši vien tie būs igauņi, latgalieši laikam ir tuvāki leišiem.

JurisK  1   Vai, nupat atcereejos! Latvieshu kaa taadu jau Latvijaa vairs praktiski nav, mees visi esam daudzu naaciju sajaukums. Bet reiz lasiiju kaada seno laiku pasaules apceljotaaja pieziimes, kursh pirms tam pabijis Amerikaa, kaut kur ap 16. gadsimtu - peec vinja veerojumiem par toreizeejaas Livonijas iedzimtajiem(muusu hipoteetiskajiem senchiem) - tie esot bijushi ljoti liidziigi gan peec izskata, gan paradumiem Amerikas indiaanjiem.

slieks      Ir tāda tautas dziesma:
Jānīts sita vara bungas vārtu staba galiņā.
Viens pētījums ir šāds - šitā galīgi nelatviskā lieta notiekot Albānijā, tātad latvieši varētu būt atnākuši no albāņu puses. ;-)
Bet kādi tie albāņi ir, nezinu. Neesmu nevienu satikusi.

Lucy      Par cik manī riņko gan Vācu-Poļu asinis,tad pofig man par Latviešu tempermentu..vienigos ko es neciešu,tie ir slāvi!!

cilveex      Latvieši, man liekas, ir klasiski vidusziemeļnieki - sīksti, paši par sevi katrs, ļoti draudzīgi tikai kad iedzer bet to var arī bieži, vai ne?, pakļāvīgi, bet tikai ārēji, vienoties ļoti nespējīgi, strādīgi, sievietes noteikti nav dzīves prioritāte, mājāssēdētāji, bet ar pavāju enkuru, lieliski karavīri, slikti priekšnieki. (un tas viss ar izņēmumiem)
Līdzīgi saviem apkārtējiem, jo tautas raksturu nosaka dzīves apstākļi - piem. brīvas nācijas(ar savu valsti), domā pavisam savādā, ka atkarīgas, cilvēki... kuri ir pieraduši pie garām ziemām uztver pasauli paaaavisam savādāk kā tie, kuriem sezonas atškiras ar lietus daudzumu. Kultūrvide un dabas apstākļi veido tautas raksturu.

montijs      beļģiem- birokrātijas ziņā

tiritomba      Tessīc, še pieci! /par jaukteņiem/ cik labi, ka manī ir tikai maza daļa latvietības. tāpēc es labi jūtos gandrīz ikvienā vietā, kur nav "tīrasiņu" zemnieki.

GIGS      konsul....vācieši jau ir tauta,un ne mūsu sērgai līdzīga:)))),,unikāli,, vienkārši esam....Vācijā pa 7 gadiem ko dzīvoju,pāris reizes bija tiešām kauns ka esmu no Latvijas,apmetēju un skauģu zemes:)))Paskatieties visapkārt...pat cilvēciskais faktors jau kļuvis ir svešs:))))...bet šīs ir tikai manas domas,un novērojums:)))dažādos līmeņos protams tas arī atšķiras,bet tas jau ir cits stāsts:)))

cilveex      Kapēc sevi neieredzēt? Savas saknes, visus arī tos, kuri nav idzimteņi, bet visumā normāli pīpli? Tas nav kaut kas sikaloģisks? Tauta nav sērga un nevar būt, agļi ir neliesi, kuri atbrauc un piedzērušies mēģina pazemot "aboridžens"? Ko viņi īsti pazemo? Izcilo angļu nāciju vai sevi? Tikai sevi, bet ciest dabū visi... i aboridženi, i angļi, i paši.
Vai tad gudri ir vispārināt? Bet kāpēc neieredzet savējos, pat ja dzimtenē iet gruti? Tas nav pareizi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu