Ģimene ar sešiem bērni, ko darīt?

Par parādiem ir pārņemts dzīvoklis, kurā dzīvo ģimene ar sešiem bērniem.

Ko darīt ar šo ģimeni?

a) Izlikt ārā uz ielas, jo paši viņi negrib iet projām
b) Atstāt viņus tur dzīvot un ļaut taisīt jaunus parādus
c) citi varianti?

gauja (2010-10-10 00:38)      a)

maximamaxima (2010-10-10 00:54)      Jebko, kas ir bērniem par labu.

mincene22 (2010-10-10 08:10)      buutu jau sabiedriibai jaapriecaajas,par tiem ,kam ir beerni....
Latvijaa jau beerni driiz buus galiigais deficiits.Nav jau kam dzemdeet.Es vakar koleeggei teicu,ka lai nnem lapinnu un saraksta ,kuraa valstii un cik maksaa par beernu , kravaa ccemodaanu uz turieni kaameer nav vel staavoklii.Druumi.Es miilu Latviju,bet ieteicu aizbraukt

cilveex (2010-10-10 08:45)      c) ja reiz ir tādi, kuri paši netiek līdz maznodrošināto dzīvokļiem, parūpējies par to tu, izdari viņu vietā vajadzīgo, lai tie bērni ir zem jumta, viņiem nekāds sods nepienākas. Jādomā, ka esi pietiekami apsviedīgs un vari to izdarīt, lai arī tas prasa no tevis laiku un enerģiju un būs laiks, kad tu būsi apmierināts, ka tavā azotē ir šāds darbs, kuru stādīt priekšā sev par labu.

dabonams (2010-10-10 08:57)      Gribēji alkatīgi iedzīvoties uz citu rēķina par sviestmaizi iegūstot īpašumu un tagad kod pirkstos.Nu ko, noraksti zaudējumos.Izmetot uz ielas sākoties ziemai Tu pārvērtīsies par svoloču,tie kas iesaka izmest tādi jau ir.Vēlies viņiem pievienoties uz priekšu.Tādu kas nonākuši un vēl nonāks tādās grūtībās būs vēl vairāk jo lielākā pilsoņu (vēlētāju)daļa neko kārtejo reiz neizdarija lai tas tā neturpinātos.Stulba bara sindroms(bezpersoniski).

MAaSA (2010-10-10 09:00)      c)
Bērni ir "vecāku spogulis".Ja būs tikai patērētāji,tad būs šaize.
Šobrīd,ja viņi vēl mazi,uz ielas izlikt nevar,vecākiem nebūtu vēlami "atņemt".
Apelējot pie vecāku sirdsapziņas,vajadzētu panākt daļēju parādu nosegšanu.
Palīdziet atrast darbu tēvam,ja ir tāda iespēja.
Ja arī ģimene tiks "deportēta" uz soc. māju,nedomāju,ka viņi varēs samaksāt vairāk,kā līdz šim.

naatriite27 (2010-10-10 09:05)      Esmu divu bērnu mamma un ja par kaut ko nav samaksāts, to vienkārši atslēdz. Ja pakalpojumu nesaņems, tad risinājums atnāks ātri!

amailija (2010-10-10 09:08)      Nesen skatījos amerikāņu filmu, kur viens biznesmenis zaudē darbu, un sāk pelnīt naudu - grūtas padarot lezbietes. Tā viņš laimīgas bija darījis 19 lezbietes, kad notika tiesa - tiesnesis skaidri pateica - VĪRIETIM, KAM IR 19 BĒRNI - J Ā S T R Ā D Ā!
Šinī gadījumā arī varbūt vecākiem var palīdzēt atrast darbu, bet ja ir darbs un nemaksā, tad nežēlīgi, bet tiesiskā ceļā taisnību meklēt. Ir tak , manuprāt, katrā pilsētā sociālās mājas...jābūt variantam:(

adatinja (2010-10-10 09:08)      1. Runāt par parādu atmaksas grafiku.
2. griezties soc palīdzības dienestā.
3. apmeklēt baznīcu.
Bet pats trakākais ir izglītības līmenis mūsu valstī, lūk kā ir , kad sadala izglītību literārā un praktiski aprēķināmā. Nu jau tā kā būtu laiks arī pamatskolā mācīt budžeta plānošanu un pārtraukt to dzīvošanu vienai dienai. te nu ir redzams rezultāts: laba tā diena, kas nodzīvota, bet atbildība?, tā nav mūsu draudzene.

Kalvina (2010-10-10 09:33)      Izlikt tiesas ceļā! Spriedumu iesniedz izpildē tiesu izpildītājam. Tiesu izpildītājs, ja ģimenē ie nepilngadīgie, ziņo Bāriņtiesai un tā ir spiesta ģimenei ierādīt dzīvesvietu. Tā ka uz ielas, toč, nebūs! Cita lieta, vai viņi pieņems Bāriņtiesas piedāvāto mitelki, bet bez pajumtes nepaliks!

dikucis (2010-10-10 10:05)      Ja Tev pietika prāta pārņemt tādu dzīvokli ar apgrūtinājumu, tad adoptē viņus un visiem būs labi, šamējie dzīvos kā dzīvojuši, bet Tu maksāsi rēķinus un būsi ticis pie kuplas ģimenes:) Ne katram tāda iespēja paspīd, tā, ka izmanto to:) Ja nevēlies, tad nākamreiz padomā, ko un kur Tu pērc!

Dzhokonda (2010-10-10 10:18)      Vēlams cilvēkus nemest gluži ārā no mājokļiem, bet pārvietot uz citu, mazāku dzīvojamo platību. Pēc likuma visiem ir tiesības uz mājokli, taču daudzām, sevišķi Latviešu ģimenēm kuras apdzīvoja veco pirmskara apbūvi nebija iespēja privatizēt dzīvokli, kuru tie apdzīvoja, jo pieteicies it kā īpašnieks un privatizācijai uzlikts aizliegums....Un, kad ģimene nopērk dzīvokli paņemot labos laikos kredītu, NEVIS latvijas valstij uz kakla pieprasa sociālos mājokļus, tagad visi gudri brēkt- jāmet ārā. Nekā nebija. Likumā vajadzētu būt vienādām tiesībām visiem. Tas ir absurds, kā te pie mums LV darās. Pie kam valsts pati IR padziļinājusi krīzi, laicīgi nepieņemot noteikumus, kas ierobežo kreditēšanu. Jau 2005.gadā analītiķi brīdināja par sekām un aicināja rīkoties, bet-tai laikā neviens ierēdnis nebija ieinteresēts reaģēt un noteikt ierobežojumus kredītiestādēm, jo paši ierēdņi un arī valsts amatpersonas piepelnījās uz augošā NĪ tirgus rēķina. Likumu pieņēma tikai 2007.gada vasarā. Spriediet paši, cik taisnīgi pie mums viss notiek!

aluxx (2010-10-10 10:20)      izklausās, ka tie ir tavi bērni, ja jau tā satraucies par viņiem.
nesēdi oho, bet ej strādā un pelni, lai viņiem nav parādu.

marmorakaraliene (2010-10-10 11:32)      Un ko es te saskatu? Saskatu situāciju, kad kāds ir mantkārības nolūkos izlēmis tikt pa lēto pie dzīvokļa. Simts punktus dodu, ka dzīvokļa tirgus cena ir daudz daudz lielāka par hipotēku, bankas sodiem, parādu piedzinēju "interesi" un komunālajiem parādiem kopā. Neredzu citu, kāpēc kādam šāds dzīvoklis būtu bijis nepieciešams.

leone (2010-10-10 11:46)      Ir ģimenes ar 6 un vēl vairāk bērniem,kuru vecāki uzskata,ka viņiem viss "pienākas",bērni pieaugot kļūst tādi paši.Un ir ģimenes,kuru vecāki ,zobus sakoduši,cenšas tikt galā ar visām dzīves un sadzīves grūtībām,izaudzina 6 un vairāk bērnus,uz kuriem prieks skatīties.Un visas tās bezgalīgi daudzās gradācijas pa vidu.Katrā situācijā nepieciešama citāda pieeja,bet izlikt ģimeni ar bērniem uz ielas,ziemai tuvojoties,nav humāni.Jācer,ka to saprot arī tie "domāt"mācītāji,bet-jāspodrina tak savs sūrā veča(vecenes) imidžs.

marmorakaraliene (2010-10-10 11:53)      savulaik Saieima neapstiprināja šādu te ierosinājumu, saistītu ar Bāriņtiesu likumu:
"uzlikt bāriņtiesām pienākumu rūpēties, lai ikvienam bērnam būtu nodrošinātas tiesības uz dzīvībai un veselībai nekaitīgu mājokli."

Starp citu, PRET šo ierosinājumu balsoja "izslavētā" ģimeņu aizstāve "Tautas partija". Un tie, kas te spriedelē apr vecāku atbildību/neatildību lai neaizmirst, ka bērni ne pie kā nav vainīgi.

Kā katrs no deputātiem par to balsoja, redzams šeit:
http://www.saeima.lv/steno/2002_8/st_060223/Balsoj/045.htm

elina_baumane (2010-10-10 12:07)      sociaalais miteklis !

silva40 (2010-10-10 12:12)      Rīga, Pārdaugava....līdzīgi noteikti ir arī citos rajonos....aizbraucēji no neRīgas vispirms meklē laimi Rīgā.....lai tiktu pie sociāliem pabalstiem pēc 12 mēn., bet sociālā dzīvokļa ar ērtībām, kuru atkal apmaksās pašvaldība, 5 gadi.....galvenais viņiem ir atrast vietu kur piedeklarēties, jo to taču tagad var izdarīt elektroniski un īpašuma īpašniekam nav pat jāvaicā....savukārt īpašuma īpašniekam ir sarežģīti iegūt datus kas deklarējies viņu īpašumā, jo nostrādā "Personu datu aizsardzības likums", un vēl izdeklarēt svešiniekus. Pirms ierasties Rīgā viņi paspēj pārdot savu iepriekšējo īpašumu, līdz ar to viņiem nav kur piedeklarēties atpakaļ- ideāls manevrs. Manai paziņai nācās gaidīt tos 5 gadus, kamēr "laimes meklētājus-jaunā ģimene ar bērniņu, beigās jau 8 cilvēkus" dabūja ārā no izīrētā dzīvokļa. Un viņi ir ļoti uzkrītoši-bravūrīgi, ka apčakarējuši visus, jo viņi tak nestrādāšot kaut par minimālo algu pašvaldībās vai valsts iestādē.
====
Bēdīgi, ka zudis līdzsvars sabiedrībā, strādā vai dzīvo uz pabalstiem vienāds dzīves līmenis, tad nafig jāstrādā, jācenšas...ja nu vienīgi cerība izķepuroties?!
===
Negribēju aizskart cilvēkus, kas strādā, cenšas un tad nepietiek izdzīvošanai, kur nu vēl dzīvošanai. Uz šīm ģimenēm sociālās palīdzības likums pārsvarā neattiecas, ja nu vienīgi Rīgā dzīvokļa pabalsts, rēķinot vid.ienākumus Ls 200 uz katru ģimenes locekli pēdējos 3 mēn.

no_thing (2010-10-10 12:23)      Varbūt ir jēga iedot tai ģimenei diezgan daudz naudas, lai noīrē citu dzīvokli kaut vai uz gadu. Parakstīt vienošanos par īres līguma izbeigšanu utt.
Ja viņi labprātīgi nevācas ārā, tad likumīgi ir tikai caur tiesu.... Tiesāšanās var prasīt daudz naudas un laika un nervu...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu