kas slikts vācijai un vāciešiem?

Tik ļoti bieži dzirdu kritiku, ka gribas pajautāt! Daudzi no mums taču ir daļēji vācieši, ar līdzīgu temperamentu, pat ja nav, tad tradīcijas ir līdzīgas. Tā kā skatos uz vācu tirgu (māku vācu val. un strādāju vācu meitas uzņēmumā) būtu labi laicīgi uzzināt, kas tur TIK slikts?
Vāciešus esmu sastapusi tikai LV un viņi bija briesmīgi, bet labākie jau uz šejieni nebrauktu, tas arī fakts.

mojito      muteriit,bet Lv ir vel daudz trakaak.Ja vaacietim lops ir auslanders,tad latvietim lops ir tautietis,bet auslanders ir bezmaz dieva vietnieks uz zemes !
Skaidrs,ka kjeekjis no fasaades atksjiras pamatiigi,tas pats jau ar skandinaaviem,bet es vairaaks liecos domaat,ka cilveekam ir jaareekjinaas,ka neesam jaunajaa pasaulee(US,Can,Aus),kur ir pofig tavs background,svariigaakais ir ko vari...
Neesmu dzirdeejis,ka latvieshi butu staavaa sajuusmaa par ukrainju vai rumaanju straadniekiem,kas te brauca uz LV pirms gadiem 3-4 stradaat celtnieciibaa....
Takaa,cik garsh,tik plats.Nevajag gaidiit vairaak nekaa var sagaidiit.
Man,piem., taa lielaa ljubovj nax nav vajadziiga,pietiek ja man aciis nesaka ,ka esmu idiots vergs utaml. ,ka to meedz dariit LV :)

Maverick      Reāls gadījums no manas pieredzes - Toreiz vēl starp Vāciju un Čehiju bija robežpunkts. Ar mašīnu tuvojos robežai, muitas zona, uzlikti ātruma ierobežojumi "20 km / h". Nu kurš gan brauks ar 20 km/h ??? Ripinos tā mierīgi, kādi 30-35 ... protams, ka neskrienu ... kad piebraucu pie lodziņa - mani sāk drātēt par ātruma pārsniegšanu ! Nekur citur ar tādu sīkmanību saskāries nebiju, sākumā domāju, ka viņi joko, bet viņi pavisam nopietni !

Franči šajā ziņā ir daudz normālāki un "pofigistiskāki", viņiem cita nelaime - uzskata, ka ir liela un varena nācija, un ka visiem "normāliem cilvēkiem" jāprot runāt franciski, pofig uz angļu valodu :) Pat tie, kas strādā tūrisma industrijā nesaprot :)

Maverick      Nu jā - un stukači vācieši ir pamatīgākie. Svēta lieta - kaimiņu nostučīt !

cilveex      Palomino;mojito> bet tēmā netika vaicāts pēc pozitīvajām īpašībām. Un personiskā pieredze ir tāda lieta, ar kuru strīdēties vai tai oponēt ir kā minimums dīvaini. Ar latviešiem salīdzinājums arī netika prasīts un letiņu dupā līšanas māksla lielajai "brāļu tautai" ir pakāpē, kura nav novērota nekur vairāk, vismaz personiski.

Vācija ir lielākā Eiropas ekonomika. Otrais! lielākais eksportētājs pasaulē. Tas GAN kaut ko nozīmē, ja vairāk kā trīs reizes mazā Vācija, BEZ ievērojamiem dabas resursiem kā štatiem eksportē joprojām vairāk nekā ASV un tikai mazliet mazāk nekā Ķīna.
Un tā ir labā īpašība, kura nafik atsver visas pārējās.

muterite2      Par ekonomiku bazara nav. Par bodēm - tikai pozitīvi. Par cenām tas pats, bet par lielo nāciju man da jebkādas ilūzijas ir zudušas un neviens mani nepārliecinās par pretējo. Pē es - vai tad Austrija arī ver savu darba tirgu? Nu uz turieni nezinu, vai vajag lūpu izripināt, labāk laikus sarullēt. Mana brālēna meita meklēja darbu atspērusies savā profesijā, ar izcilām zināšanām, netika, jo jākonkurē ar vietējiem pamatīgi. Par Austriju neesmu lietas kursā.

teo_dora      Kad 80. gadu sākumā 2 gadus nodzīvoju Vācijā,tikai padomju karaspēka grupas teritorijā,man arī iespaids bija daudz savādāks,nekā tagad,kad ir padzīvots 5 ģimenēs.Es nesaku,ka pret mani te slikti izturas,izņemot vienu pusjukušu vecmeitu,viss ir bijis OK un pat ļoti OK.Esmu gan pierakstīta mājā,kura vairs nestrādāju,gan ciemos braucu,gan sazvanamies,gan daži uz Rīgu ciemos brauks....jā,ir labi cilvēki,bet kopumā kas mani šokē,ir taupīgums,skopums,par centiņu gatavs nošauties.Latvietis ja kādu necieš,varbūt vienaldzīgu ģīmi rādīs,bet ja jūs redzētu vāciešu-es brīnos,kā var tā notēlot aktierim neesot .
Precizitāte-pārspīlēts.Kaut vai vakar,vilciens kavēja 10 minutes,un tas ir diezgan bieži.Darbalaiki,ak jē,līdz pusdienām vēl kaut kā,pēcpusdienā i neceri kaut kur tikt.Pastā no 12-15 pusdienlaiks.
Ir viens milzīgs pluss,te valsts par SAVĒJIEM rūpējas,slimokases,pensiju fondi,viņiem nav jādomā,kā būs ja saslimšu,ko vecumdienās ēdīšu,kā izdzīvošu.
Nepateicīgos darbus paši nedara,par kapeikām noalgo poļus.Māju paši netīra,rumānietes par 10 eiro stundā atnāk un uzprišina.
Pieklājība uz ceļiem,ja šaurās/un te tās ir neaprakstāmi šauras/ieliņas galā ieraudzīs pretimbraucošu autiņu,momentā apstāsies un palaidīs tevi garām,gājējs-svēta lieta.
Ceļi protams nav apspriešanas vērti,katra bedrīte mometā ir ciet,citādi vainīgajam ceļubūvētājam var plāni klāties.
Būvniecība-lai arī privātmājas ceļ galvenokārt turki,uz kumbura materiālus augšā nestiepj,pirmām kārtām tiek uzmontēts ceļamkrāns,a to i divi un tikai tad sākas celtniecība.
Vēl par patriotismu.Kā murgu atceros katru svētku rītu,kad nebiju pie mājas izkārusi karogu un gaidīju,kad atsūtīs soda kvīti .Te ar tādām stulbībām nenodarbojas,karogi /nelieli/ ir redzami tikai dārzi

teo_dora    1 Te ar tādām stulbībām nenodarbojas,karogi /nelieli/ ir redzami tikai dārziņos.Citur-NEKUR!
Vēl pie pozitīvā var atzīmēt-vecie cilvēki.Uz jebkuru pasākumu miestā iet visi,kuri tik spēj paiet,ja nevar,atved ar ratiņiem.Viņi DZĪVO,skatās,piedalās,priecājas.
Precas vienaudži,cik reiz novēroju,brauc lepns porše,pie stūres večuks,nu labi 50 gadnieks un blakus-domājat jauna beibe?Nē,tāds pats tantuks.
Viņi nedzīvo pa vienam,ja vīrs vai sieva nomirst,ātri atrod otru vientuļnieku un dzīvo laimīgi tālāk.
Bēres-uzskata ka cilvēku jāmīl,kad tas ir dzīvs.Nomira-vairs neko nevar līdzēt,jādzīvo tālāk.
Dzer-bet nepiedzeras NEKAD.Es pa šo laiku neesmu redzējusi nevienu stipri piedzērušos cilvēku.Gan jau ir arī tādi,bet laikam pa ielām nevazājas.
Labs i,pietiks.

_Biezaa_vecmaamina      Par ģimenes stiprumu, jā, viņi dzīvo kopā līdz nāvei, jo valsts gādā, ka saņem mirušā pensiju. Tas pozitīvi, var izdzīvot, un jā, dzīvot, tiešām. Viņi nešķiras, jo valsts uzbliež līdz24 gadiem, kamēr bērni mācās, tāāāāšdus alimentus...pa apm 2 000 eur katram bērnam! Nevari samaksāt - pats vainīgs...

Just_      Vācijā nav atļauts karināt karogus, kur pagadās, jo tas var norādīt uz nācijas pārākumu un radīt politiskas sekas.
Tie vāciešu, kurus es pazīstu, dalās divās daļās - piegādātāji un klienti. Kā piegādātāji viņi ir brīnišķīgi, tāds Kundendienst nav nekur, pretimnākoši, gudri speciālisti, draudzīgi, patīk pasmieties un kādu šnapsu ar kompānijā iemest. Kā klienti viņi šmaucas, šausmīgi kasās, negrib maksāt laikā, citreiz vispār nesamaksā, daudz ko grib bonusā... Ne visi, protams, bet tieši vecāka gadagājuma cilvēki ir īsti āži. Jo mazāk izglītots, jo uzpūtīgāks. Pie viņiem strādāt... nu, es nezinu. Diez vai tas būtu kaut kas patīkams.

Torpedo      Vaciesi ir labaakie karaviiri pasaulee, vieniem ir sliktaakais humors un neglitaakaas sievietes. Viiriesi ka par brinumu gliiti, ja skataas filmas par karu un vaacu oficieriem. Diivaini, ka taadas diametriaalas atskiriibas starp dzimumiem izskata zinaa vienai tautai ..

muterite2      Pa lielam Torpēdam 99 proc var piekrist, bet kur tu grābi, ka labākie karavīri pasaulē? :DD

nektariine      Man viņu dzīvesveids liekas pārāk vienmuļš un garlaicīgs. Līdzīgi kā LM saka - pēc nedēļas jau bija apnicis. Uzsvērts taupīgums, gaušanās par dzīvi pēc eiro ieviešanas, par turkiem... Bet runa ir par vienu cilvēku, tāpēc vispārināt nevaru.

Just_      Par to vāciešu karamākslu Tolstojs teica Karā un mierā - vācietis nekad nevienu nav sitis, visi viņu situši; vācieši situši viens otru un uz to arī savu slavu dibinājuši (tas gan teikts vēl pirms apvienotās Vācijas valsts izveidošanas).

Torpedo      Nu, 2. pasaules karaa bija taa, ka vaciesiem bija sabiedrotie itali, rumani utt. Nu, tie parasti fronti nespeeja notureet un vaciesiem bija jaaskrien glaabt vinu iecirknus. Franciju uzvareeja vispaar praktiski bez karosanas. Arii Anglija un ASV buutu sakautas aatri. Vieniigi pasi vainiigi, ka izveeleejaas karot 2 frontees. Krievijaa nevajadzeeja liist - taa bija vieniigaa, aks reaali speeja pretoties Vacijai

nenopietninopietna2      Es arī viņus esmu iepazinusi. Divkoši tāpat, kā latvieši (ar retiem izņēmumiem). Acīs smaida un " dzied saldā mēlītē". Pārējās tautas uzskata par nekulturālām. Viņiem esot pats, pats labākais...utt. Tajā pašā laikā man kopā ceļojot bija no viņu uzvedības jākaunās. Otram skabargu ieraudzīs, bet sev baļķi neredzēs! Kas viņiem ir labs? - Viņu BMW! :)))
Ekonomika viņiem nenogāja par burbuli pateicoties viņu autoindustrijai un NATO bāzēm. Amīši maksā tik lielas naudas, ka viņi varētu vispār no tā pārtikt.

cilveex      "Ekonomika viņiem nenogāja par burbuli pateicoties viņu autoindustrijai un NATO bāzēm."
Vienreizēji!
Vācija ir kapitāla eksportētājs, ne mazākā mērā kā preču eksportētājs. Vācija nenogāja pa burbuli, jo pa burbuli gājēji parādā ir Vācijai, nevis Vācija kādam citam. Kam tad Īrija ir parādā? Nu, principā? Aptuveni divas trešdaļas no Īrijā ienākušās naudas, bija Vācu izcelsmes. Tagad Īri maksās Vācijai par to, ka Vācija iepludināja Īrijā lētu naudu.
Vācija, caur starptautiskajām struktūrām vēl aizlienēs naudu Īrijai, kuru Īrija atmaksās kā vācu, tā britu un amerikāņu bankām.
Caur Eiropas Savienību Īrijas valdībai tika uzspiests uzņemties privātā sektora parādus, lai tos atmaksātu aizdevējiem, kas ir tie pasi ES dalībnieki.

Nopelnīja un pelnīs vēl un vēl un vēl. Tā strādā kapitāla eksports. Bankrotē aizņēmējs un vienmēr, nevis aizdevējs. Aizdevējam var būt tikai negūtā peļņa.

nenopietninopietna2      Cilveex, papēti krīzes momentu, kad visi lielie pelnītāji, parāva viens otru līdzi. Un kā tas būtu, ja tā viss arī būtu turpinājies... Vaciešiem varēja apstāties visa rūpniecība un viņi vienalga būtu izdzīvojuši.

voshelis      varu tikai secīnāt no vēstures-pārāk iedomīgi...!

carluccio      Kapituliren? Niemals!

lūk tāpēc es cienu vāciešus

riks      Ordnung und Sauberkeit mus sein! Ordnung und Sauberkeit ist unser Stolz! Hitler kaput! der Krieg ist zu Ende! zum Schwanz! vie heist das - bumsen?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu