Jūsu attieksme pret helovīnu kā svētkiem.

Kāda ir jūsu attieksme pret helovīna svinēšanu Latvijā?
Vai jūs to svinat, vai jums tas patīk, vai nepatīk? Kāpēc?

mYmra (2011-10-30 16:54)      Kā pasākuma mani Helovīns neuzrunā, tāpēc neiedziļinos -kāpēc, kam par godu. Bet tā kā man patīk viss,kas saistīts ar visāda veida māžošanos, aktīvi piedalos pozitīva rezultāta tapšanā. Tagad man jāiet mammai guglei uzjautāt, pa kam es tā sevi divus vakarus nodarbinu grebdama ķirbi, šūdinādama sīcim masku, lai pārējā tauta šausmās met viņam virsū končas.:D

saullla (2011-10-30 17:38)      eh cilveex,pelēkajā ikdienā ir tik patīkami,ja ir kāda tematiskā ballīte pa vidam.nevis vienkārši tusiņi,bet ar tematiku.Un galugalā bērniem tas ir tematiskais pasākums kur izpausties.Tik feini kad mazie pārģērbjās,un paālējās,ķirbi izgrebj,sakraso sejas,utt utt...Nu kam nepatik lai nesvin,bet lai nenosoda tos kam patīk jautrību ieviest dzīvē :)

Feks (2011-10-30 18:10)      Ignorēju.

hefny (2011-10-30 18:44)      man ķirbji garši-cepti,vārīti,zaptē,marinēti/ar bez mārrutkiem/,sinepju mērcē,cukura sīrupā utt!
jā,mums piemērotāks būtu tāds `"ķirbīšu "` svētku nosaukums-kaut kas no ražas svētku gala,-bet ķrbis ir tik dekoratīvs,monumentāls,apaļā un saulains!
Svētki jau katrā tautā iegūst savu -īpašo -tautas mentalitātei atbilstošo veidu,izpausmi!
jo vairāk svētku,jo labāk!
Arī Kapusvētkiem -ne vainas,ja lustīgi pieminam un sanākam!
Bez gaudām un ieciklētā ``vai vai,ārprāc!`` vaimanām.

spriganaa (2011-10-30 19:53)      Paši savus svētkus vairs neprotam svinēt - tie paši Līgo svētki lielākajai daļai izvērtušies par pieēšanās un piedzeršanās festivālu. Nu cenšas aizņemties kaut kādus Hellovīnus, svešas, nesaprotamas tradīcijas. Trūkst jautras ambarāžas ar maskām? Mīlīši, mums taču ir ĶEKATAS, pēc ticējumiem kuru ierašanās mājās nesot svētību un veselību! Par laimi, manā pusē pagaidām vēl helovīni nav cieņā, bet ķekatu laikā var jautrus ciemiņus sagaidīt.

karbonaade (2011-10-30 19:53)      Atkal ir skaidri redzams, ka mūsu kultūra vairs nav modē....
Mums ir savs helovīns, kā jau agrāk minēja ar to pašu mesidžu...
"Mārtiņu veči ir tādi, kas priekš Mārtiņiem tais trīs pirmdienas vakaros ar kažoku ļaunajā pusē, ar žagaru bunti padusē Skultē, Duntē, Ķirbižos, Vecmuižā un laikam vēl citur (arī Kolkā, bet tikai pašā Mārtiņu vakarā) pa mājām apkārt iet, danco un bērnus drusku iebaida. Viņiem pasniedz biezu putru ar gaļu, ko uz krāsns viņiem glabā, lai ķemmē, cik uziet. (LTT: A. Bīlenšteins. LP VI, 126, 4. piez.)"

Es savulaik gāju ķekatās, un nekādi nesaprotu, ar ko mūsu kekatas (Bubuļi,
Budēļi, buduļi, Buki, Būzaļi, buzuļi, Čigāni, Danča bērni, Joku Pēteri, Kaiti, Kaladnieki, kaļadi, kaļadnieki, Ķekatas, ķekatnieki, Ķikuti, Ķiņķēziņi, Maskarati, Maski, Miežvilki, Nabagi, ubagi, Skutelnieki, Stiķi, Suselnieki, Talderi, Ķēmi, Spokstiņi, Vecīši) ir sliktāki par tiem jocīgajiem ievazātajiem...

Žēl, ka mūsu pašapziņa ir tik ļoti vienā vietā....

SievieteMelnaa (2011-10-30 20:12)      No ievazaatajiem pienjemu Valentiindienu, bet Heloviins nepatiik. Nesvinu. Neatbalstu. Arii konfektes nedodu, ne shiem, ne jaanjubeerniem jo ir zheel maaciit kaadam, ka ubagot ir gods.

selnija_ (2011-10-30 20:28)      Lai citi svin kā grib, bet man lai liek mieru. Es nesvinu, mani nesaista, neinteresē un nepatika, kad kaimiņu bērni attiecīgi uzposūšies nāca pie manis uz mājām. Korekti atbildēju, ka es pas, tā teikt nepiedalos un viss.

piparbecinja (2011-10-30 20:50)      neizprotu šos svētkus. bet saldumus diedelējošiem bērniem vienmēr iedodu.

CatNap (2011-10-30 21:02)      nesvinu - nevis aiz pārliecības un ar putām uz lūpām, bet vnk neizjūtu tos.
nu ja, kaut gan - šodien sakopu kapus :):)
savulaik pieslēdzos šim pasākumam tik, cik bērniem skolā vajadzēja mazajās klasītēs. bet tagad arī viņiem tas nav aktuāli.

Luusila (2011-10-30 21:37)      Nesvinu. Nesaprotu, ko tur svinēt, kam par godu, kādā sakarā. Esot Īrijā, gribējās izprast, kā šos svētkus svin vietējie. Tad nu redzējām- maskas bodītēs bija dažnedažādas, bet pa ielām neviens ar tādām uzpucējies vēlā vakarā nevalkājās.Daudzās vietās tika izvilkti laukumos veci dīvāni un citas mēbeles, un naktī sadedzināti. Divās vietās pilsētā redzējām arī sadedzinātas automašīnas. Vai tās arī bija vecas un nelietojamas, to nezinu. Ja nu tādi ir svētki, tad man tādus nevajag.

Dewil (2011-10-30 23:09)      Pilnīgi vienaldzīgi man ir šie svētki

Lucy (2011-10-31 08:37)      Neintrāla,manējie neviens nesvin.
Drīz būs kapos mirušo piemiņas diena,vot to es atceros un ir skaisti braukt garām lūkoties daudz uguntiņās.

neratni_stasti (2011-10-31 11:03)      Ignorēju. Un arī helovīns mani ignorē - mūsu ceļi nekrustojas.

Pticka (2011-10-31 12:56)      svinu, eju prasiit konchas :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu