Glāze iestrēgusi krūzē

Kā lai dabū laukā glāzi (kantaina viskija), kura iestrēgusi apaļā krūzē?

raima  1   Interesanta tēma. Nav nekāds brīnums, ka saeļļotu, ieziepētu sasaldējot, nekas nemainījās. Eļļa aukstumā izplešas (ūdens visblīvākais ir pie +4°C). Var mēgināt aukstā ūdenī tikai ar trauku mazgājamo līdzekli, kas izmazgās arī eļļu. Interesanti kādā veidā izdosies, ja izdosies.

GreyAlien      tik skaties lai nav kristāla glāze - mikrenē var sanākt ka reaģēs kā metāls.

maajas_minka      Neesmu liela fizikas zinātāja, patiešām. Par eļļošanu tas tik tā ienāca prātā, pašai nekad nav gadījusies šāda situācija.
Varbūt mēģini to glāzi iekustināt - tā uz vieniem sāniem, uz otriem sāniem, kaut kādā brīdī uz augšu mēģini pacelt utt. ?

^esse^      Iedos bērnam,tas sagriezīs rokas,dabūs vest uz slimnīcu,zāles uc,beigās 3x dārgāk.

kvarts      kad sabrauks ciemiņi, būs ideāla spēle... kāds varbūt varēs balvu nopelnīt....

leone      Var mēgīnāt iebērt glāzē ledus gabaliņus-ja glāze kantaina,iespējams,ka tā atdzisīs ātrāk,kā paspēs atdzesēt krūzi.Iespējams,ka pietiekami sarausies aukstumā,lai varētu mēģināt izņemt glāzi no krūzes.Bet iespējams,ka nav vērts tērēt laiku un nervus.:)

typhoo      Aareejo glaazi karstaa uudenii ieliec, ieksheejaa ielej ledusaukstu
Ieksheejaa sarausies, aareejaa palielinaasies Mikroni protams, bet vajadzeetu liidzeet. Nav jeegas karseet vai dzeseet abas.

p_p      Atzīšos, ka man ir maza nojausma par fiziku un tās likumiem, bet no pieredzes, stiklotais kafijas uzlejamais trauks vienmēr sarūk un krīt arī no plastmasas turētgāja tiklīdz tajā ielaj verdošu ūdeni.

Deisa      Glāzē jāielej auksts ūdens ar ledu, bet krūze jāiegremdē karstā, tik lai pašā krūzē iekšā nav tas karstais, kas karsē glāzi. No siltā ūdens krūze sasils un pletīsies, bet glāze, tā kā ir kantaina, krūzi nesasaldēs, tikai pati sevi, un sarausies.

Maxx      meitēn!Tu izlasi komentērus kārtīgi vai tikai pārlasi!
typhoo (2013-07-14 20:18) viedoklis

Aareejo glaazi karstaa uudenii ieliec, ieksheejaa ielej ledusaukstu


nesaskarās karstais ar auksto,bet iedarbojās katrs uz savu trauku! respektīvi...ārējais trauks sasilst un izplešās,iekšējais trauks atdziest un saraujas! KRŪZĒ KARSTAIS ŪDENS NAV JĀLEJ!!!

janisb      1) jāsagatavo iespēja pielikt pietiekamu spēku, lai to glāzi izvilktu, tāpēc paņem pietiekami garu (teiksim 50 cm) pusi no tā ielaid starp glāzi un krūzi, tad tajā starpā ielej ūdeni un pa pretējo malu lej ūdeni ārā, ar mērķi izskalot otrā pusē diegu. kad diegs dabūts glāzei pa apakšu, tad piesien pie diega kos tiprāku - kādu sintētisku lentīti vai auklu, tādu kas vismaz 20 kg tur. Tas būs rokturis aiz kura to glāzi vilkt laukā.
2) kā jau tev teica ieleic glāzi ar krūzi ledussskapī (saldētavā labāk nevajag) kad atdzisusi mērc karstā ūdenī un velc glāzi ārā. Jāņem vērā ka keramiskie un stikla trauki nemīl lielas temperatūras starpības, pāpēc no saldētavas pa taisno vārošā ūdenī nevajadzētu likt - krūze var saplaisāt

termiits      Nojaušu,ka glāze koniska-savadāk neiesprūstu,uzmet cilpu-krūzi nofiksē un vēlc moš sanāk ...? :) 2014-10-19

lazdarr      ..glāzē ledus gabaliņus...lai saraujas, bet krūzi uzkarsēt kaut kādā veidā, varbūt dvielī kas karstā ūdenī mitrināts...Vienlaicīgi protams. 2014-10-26

snakeshit      Varētu mēģināt pagriezt vienu iekš otras, ik pa laikam paceļot glāzi, tās noteikti nav ne ideāli apaļas, ne kantainas. Ja iesprūst roka, raksti jaunu tēmu! Ja iesprūst kaimiņa roka, ej uz citu sadaļu un dari iepriekšminēto:) 2015-03-18

Lallaa      atstāj izklaidei 2015-03-19

bobcat      juautri :)) 2016-07-03

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu