Vārdi.

Asociācijas, patika vai nepatika. Kopīgas rakstura iezīmes. Vai jums tā mēdz būt, ka, piemēram, visas Aijas ir jaukas? Ka Mārtiņi ir iedomīgi un bez pamata pašpārliecināti? Neuztvert personiski piemērus :) Varbūt jūs sev gribētu citu vārdu?

labalabadiena (2013-08-15 22:33)      Jā, asociācijas ir. Un kā vēl...
Sev - nē, citu vārdu negribētu. Esmu priecīga par vecāku izvēli. :))

bubucis_agucis10 (2013-08-15 22:34)      visi Jāņi dzēraji..Līgas nekur tālu dzīvē netiek...
piekrītu-vārdam ir liela nozīme..atminos vecamāmiņa reiz teica,kādu vārdu ieliek tāda dzīve,jā Artūrs tad visu dzīvi ars..,Gaida,tad tā arī gaida un u.ttt.

reached (2013-08-15 22:38)      Aijas ir jaukas,bet vīriešiem jābūt uzmanīgiem.

mmmardza (2013-08-15 22:41)      Aaaaa, man pat pašai uz savu vārdu ir aizspriedumi un stereotipi! :D

Muktiana (2013-08-15 22:54)      "Ja Arturs, tad ars" :D Nevienu Arturu, potenciāli arāju nepazīstu, lai gan Artūrus pazīstu daudz. ;)
Man pašai savs vārds nepatīk. Vecāki lika vienkāršu, latviešu vārdu, lai dažādau tautību cilvēki var viegli izrunēt. ;) Ir burtu kombināciju skaņa, kuri man nepatīk, vismaz manā vārdā.
Vēl esmu ievērojusi, ka parasti cilvēku dzīvēs figurē viena tipa jeb liktenīgie vārdi. Piemēram, ja manā dzīvē figurē noteikts skaits Arturu (un vēl 2-3 no katras dzimtes), nereti izrādās, ka viņu dzīvē figurē daudz personas ar manu vārdu vai līdzīgiem.
Vienu brīdi tepat iekš oho katrs, kas atrakstīja, bija Ervīns. Pilnīgs Ervīnu uzlidojums.

_Krasula_ (2013-08-15 23:40)      Man tā nemēdz būt. Tas ir, nesaskatu īpašu līdzību vienādu vārdu nēsātājiem. Nu, ja neskaita to, ka dzimums parasti ir viens un tas pats. Patiku jeb nepatiku pret konkrēto vārdu gan var ietekmēt kāds, kurš tajā ir nokrustīts. Bet vairāk jau paša vārda labskanīgums un kādas asociācijas tas izraisa, ja izraisa, dzimtajā valodā.
Savs vārds man ir pieņemams. Tiesa, ja vecāki būtu jautājuši, kādu es vēlos...labprātāk apstātos pie kaut kā retāka, mazākizplatīta.

Torpedo (2013-08-15 23:45)      Ja ieliek vārdu, kāds ir katram otrajam, tipa, Kristine vai Linda, tad jau labāk vispār nekādi nesaukt vai ielikt kādu ciparu kombināciju, tipa, personas kodu par vārdu. Nesaprotu, tiešām, ar kuru galu tie vecāki domā

Zeltiite (2013-08-16 00:06)      Dzīvojot, tomēr, interesantāk ir izcelties pašam, nevis ar dīvainu personvārdu ;D , kas liecina tikai par kādu vecāku gara slimību ;D

MrJones (2013-08-16 00:28)      Taa vinjsh ir,..ar tiem tiiri nacionaalajiem vaardiem...kaadaa citaa zemee buus ljoti gruuti izrunaajami vai ari...ja kaut kaa tomeer izdodas izmociit, 100-taam reizhu paarprasiis, kaa tevi sauc...un iternacionaali, par taa vaarda noziimi nevienam ne mazaakaas nojausmas. Visbiezhaak pienjem kaadus pseidoniimus...piem., dazhi no bulgaaru vaardiem....Orlin, Chavadar, Caco....paariet uz..Bob va Jack, Chavi, ZORRO! :D Maneejais ar nav no starptautiskajiem, bet...saiisinaajums, kas Latvijaa starp draugiem iegaajies, ari UK bez probleemaam tiek lietots...taadeejaadi, nav jaakljuust par ko citu...dazhreiz gan deevee Richards...tas jau mazliet paarangliskots...no vienas puses..pofig.

TavaDiena (2013-08-16 08:21)      Man ļoti patīk mans vārds...Un...mēs varam apspriest te savus un svešus vārdus,tomēr vienkārši ,paldies vecākiem, ka mēs vispār esam.

brodjaga (2013-08-16 10:48)      Šķiet, ka ja vecāki neietekmējas no filmu un romānu tēliem, bet padomā arī par labskanīgumu , tad bērnam vārds piestāv un viņš ir apmierināts ar to. Reizēm zināms, ka neliek kādu vārdu jo zin kādu citu netīkamu cilvēku ar šādu vārdu. Ir jau vēl tradīcijas. Skaisti, bet paaudžu paaudzēs...Jāņi, Pēteri,Kārļi...žēl bērnu. Vismaz caur paaudzi vajadzētu.

Torpedo (2013-08-16 11:42)      Lasu un brīnos par komentāriem! :D Es domāju, cik tālu var sveštautiešiem līst d-sā, lai zīdainim, liekot vārdu, jau padomā, ka viņš nedzīvos Latvijā un lai viņa darba devējiem (lasi, izkalpinātājiem) no svešām tautām, to būtu vieglāk izrunāt - īstais iemesls nosaukt savu zīdaini par Maiklu vai Džoni, ne? :D

rudzupuke26 (2013-08-16 13:05)      Man patīk gan Aijas,gan Mārtini.Esmu lasījusi,ja vārdā ir t burts,tas nozīmē nest sev līdzi krustu,par Kārļiem esmu dzirdējusi,ka mirst pirms laika.Bija brālis un brālēns Kārļi,vairs nav,bet vecaistēvs,kam viņi par godu tika kristīti,dzīvoja ilgu mūžu,kaut dakteri un pats jau bija zārku istabaugšā sagatavojis.Man arī neiet pie sirds tie cittautu vārdi,bet , cilvēks grezno vārdu,nevis otrādi.

Pelle (2013-08-16 13:25)      Aijas un Rudītes ir superīgas, Baibas gan ir dažādas. Jāņi ir sirsnīgi, izpalīdzīgi, bet daudz muld. Juri ir tiepšas. Pārējie tik pa vienam pazīstami.
Nu nevarētu saņemties, lai iepazītos ar Ervīnu... vienkārši šermuļi pār kauliem... un nepazīstu arī nevienu.

EIZHENIJA_FINKA (2013-08-16 13:58)      Torpēda, ja jau vārdam noteikti ir jābūt ar nozīmi, tad ļoti populārs varētu būt Aifons vai Data. Nevar jau zināt vai, piemēram, vārda Smuidra jēgu nākamā paaudze vispār sapratīs.

Esmu_Tava (2013-08-16 22:58)      Madaras ir kā savvaļas puķes - ne klasiski skaistas, bet ar dabisku pievilcību. Un Ģirtus nespēju īsti nopietni uztvert, jo kādreiz dzirdēju, ka lietuviski tas nozīmē piedzēries.

limonija (2013-08-18 13:19)      Kaut kā nepatīk tie vīriešu vārdi, kas no sieviešu vārdiem atvasināti, - Ainis, Aivis, Mairis...Un pazīstu arī dažus riktīgus tirliņus ar šādiem vārdiem...:)

Zeltiite (2013-08-19 00:31)      Esam pateicīgi saviem vecākiem, kas mums izvēlējušies jau pasaules vārdus un saviem bērniem turpinām šo tradīciju. Man prieks, ka komunicējot, visi partneri, kam es jau esmu kliente, ātri atpazīst manu vārdu Iveta vai Ivett. Vergošana ir vergu smadzenēs! Manas meitas vārds Linda ir skaidrs visiem ISIC studentu kustībā gan Eiropā, gan Āzijā un tam jau vairs nav nekāda sakara ar verdzību un viesstrādniecību, uz ko tikai, diemžēl, ir spējīga liela mūsu tautas daļa! Vaina, pieļauju, slēpjas viensētu iedzīvotāju priekšstatos, ka jebkura komunikācija un attiecību veidošana ir "dibenā līšana" , vai kā to pareizi latviski nosaukt???

Deisa (2013-08-19 16:45)      Vienubrīd apsvēru vārda maiņu uz Deisu, jo pašas vārds šķiet tik nodrāzts un biežs, ka pasauc vienu, 10 pagriežas, taču tad tā muļķīgi sanāk - darbā kolēģi sauc oficiālajā vārdā, a te pēkšņi, cits vārds. :D Lai gan tie, ar kuriem darbā ciešāka sadarbība, zin manu pseidonīmu. Tāpat, ja jautājums, par kuru no visām manām vārda māsām runa, tad norādīt uz mani visvienkāršāk - nu tā, kura Deisa. :) Gūstot jaunu paziņas un kolēģus, stādos priekšā gan ar vecāku doto, gan pašas piešķirto vārdu.

TuTur (2017-01-08 15:31)      Man paša vārds patīk. Agrāk gan daudziem bija problēmas saprast vai sagremot vārdu Salvis. :-D
Asociācijas? Manas asociācijas ar vārdu Elīna ir tādas, ka visas tā īpašnieces oriģināli ir gaišmates (pat ja vēlāk tos ir krāsojumam) ar zilām vai pelēkzilām acīm.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu