Pirmsākums

Bieži skatos pa Discovery dokumentālās filmas, kurās zinātnieki izskaidro, kā radies visums, zeme, dzīvība uz Zemes, cilvēks utt. NEVIENĀ tur rādītā filmā (un tās tiešām pa šiem gadiem esmu redzējis daudz un dažādas, varētu pat teikt - simtiem) nav pat apskatīta dzīvības un cilvēka dievišķā izcelsme, bet gan analizētas dažādu zinātnieku hipotēzes par šo tēmu. Loģiski izskadrota pierādījumu ķēdīte. Kā, piemēram, vakardienas filmā. Pirms miljardiem gadu zemi, kam vēl nebija savas atmosfēras, bombardēja milzums daudz asteorīdu (praktiski onlainā), kuros citos bija arī ūdens ar vienkāršākajam aminoskābēm. Piesadursmes tukstošiem grādu temperatūrā no šōm amoniskābēm sintezējās nedaudz sarežītākas, vēlāk bija miljoniem gadu vienšūnu organisms periods, kas vietas trūkuma dēļ te izlaižot dažus posmus, noveda pie mūsdiena cilvēka un visiem pārējiem viņa radiniekiem dzīvnieku pasaulē. (Darvina teorija) Es saprotu, ka tajā visā iedziļināties vnk tautai ir daudz grūtāk, nekā NOTICĒT pilnīgi objektīvi nekādi nepierādamam brīnumam, ka patiesībā visu dzīvību uz Zemes ir radījis Dievs. Tad loģisks uzreiz nākošais jautājums - kas radīja Dievu? Uz šādu jautājumu parasti seko izvarīgas atbildes, proti, vinš ir mūžam jau bijis, radījis pats sevi utt. Tipa kā ģeometrijā - lai pierādītu kādu teorēmu, ir jāpieņem dažas aksiomas kā piemēram: "Divus punktus var savienot ar vienu vienīgu taisni" utt :) Nu, bet tas tak neko neizskadro. Ja jau viņš ir izdomāts, lai izskadrotu, kā viss radies, tad arī viņu, loģiski, ir jābūt kādam radījušam. Varbūt, tā kāda organizācija un katru zvaigžņu sistēmu ir deliģēta kāda viena kuratora atbildība un patiesībā virs viņiem ir priekšniecības hierarhija? :) Un te izskanējušie piemēri, ka vairums ebreju izcilo zinātnieku (Einšteins, Freids, Īzaks Ņūtons utt.) ir bijuši dziļi reliģiozi, vairāk saistāmi ar ebreju tautas kā sociuma īpatnībām, kur neatbalsta laulības ar sveštautiešiem, savas ticības un paražu ne

ucibucis29      "Nu tad jautājums - ko nozīmē "nekas" un ja bija "nekas" tukšuma izpratnē, tad kā Dievs varēja lidināties, kur lidināties, kā lidināties un vēl virs ūdeņiem, kuru patiesībā nebija ... :DDD" iumis

1. tu lasīji alegoriju. /palūr Ieklausas virzienā - a varbūt tas ir kas cits? /. Kas uzrakstīta arī neizglītotam cilvēkam saprotamā veidā.
2. Lielā Sprādziena teoriju zin visi. Domāju, ka visi arī ir lasījuši hipotēzes par to, kur tā 1 punktā saspiestā matērija atradās un kas tur varēja būt apkārt. Tur arī "nekas" un Dieva gars pār ūdeņiem.

Kontiki      Skaidrs ir tikai viens - viss kas ir uz Zemes, ir kosmiskās evolūcijas rezultāts, līdz ar to arī biosfēra un cilvēks. Ļoti tēlains un patiess ir apgalvojums par to ka mēs sastāvam no zvaigžņu putekļiem - vielām (atomiem), kuras ir veidojušās zvaigznēm beidzot savu eksistenci. Pirmo organisko savienojumu rašanās uz Zemes ir visai neskaidra. Tomēr talākā dzīvības evolūcija gan ir labi izsekojama no zemākajām formām līdz pat putniem, zīdītājiem un cilvēkam! Skaidrs ka evolūcijas (attīstības) princips ir vispārkosmisks un neviens to nevar apturēt.

Tuftalogs      Šķiet te kāds mazliet sap*sis kopā astronomiju un astroloģiju un mēģina tikt skaidrībā ar lielā purkšķa teori nepaceļot savu dibuā no dīvāna. Un tauta līdzjūtīgi palīdz...

Muktiana      Man arī šķiet dīvaini redzēt zinātniskos raidījumus par sprādzienu utt., un kurs asteroīda gabals no kura atlūza utt. Bet arī neticīgo -zinātnieku atklājumos var būt kāds domu grauds, kas sasaucas ar tēmu. Piemēram, arī zemestrīces un plūdi nav nejauša dabas stihija, jo to visu kāds organizē. Tātad arī "sprādziens" tika organizēts, tikai klasiskie zinātnieki to nezin.
Tas, kapēc pa TV kā galveno stāsta šo sprādziena teoriju, pārsvarā saistīts ar valstisko pārsvara koncepciju. Turklāt arī kristiešiem nav saprotamāka Visuma uzbūve. Tāda ir vēdās. Bet arī tur neesmu dzirdējusi, kā radies Dievs, jo tieši tā arī tiek minēts - viņš vienmēr ir bijis un būs, un vēl jo vairāk, tiek minēts, ka arī mūsu dvēseles ir vienmēr bijušas un būs. Lai gan rakstos figurē fakts, ka dvēseles [kaut kad] ir radījis Dievs. Bet TUR nav laika... tātad dvēseles vienmēr ir pastāvējušas. Jo ja nav laiks kā jēdziens, tātad ir vienmēr pastāvošs. Loģiski? Cik nu loģiski to var saprast.
Bet ir neskaitāmi zinātnieki, kas tieši pēta un pierāda Dieva lauka esamību. Palasi kaut vai populārzinātniskajā valodā pieejamās Muldašova grāmatas.
Vispār, lai zinātnieks varētu pierādīt kaut ko "par tēmu", viņam labi jāpārzin raksti (un tieši vēdiskie, austrumu, tbetiešu, jo tur ir daudz konkrētas informācijas). Savukārt lasītājam, ir labi jāpārzin raksti un vēl jāspēj izsekot līdzi zinātnieka domu gājienam. Nav daudzi, kas to spēj un tā nav masveidā pieejama info.
Kā Prabhupāda teica - visa tā zinātne, kas nepierāda vai ir pretrunā ar Dieva esamību, ir meli. Un sāku viņam piekrīst....
Bet ir daudzi neticīgie zinātnieki,kas uztaustījuši sakarības, kas sasaucas arī ar Dieva teoriju, bet paši to nezin, jo par Dievu neinteresējas.

piparbecinja      jūtūbs pilns ar teorijām. izvēlies, kura tuvāka serdei.
vispār jau tu daudz zini pats, tikai esi aizmirsis.

jozolsen      Apstākļu sakritību GADĪJUMS un tā turpinājums mjiedarbībā...Vēl arvien par maz mums saprāta ,lai to visu izskaidrotu.Par Dievu var arī saukt Lielo Sprādzienu ,pašreizējais zinātniski teorētiskais pirmsākuma izskaidrojums..Dievu nejaukt ar kristismu,komunismu,musulmanismu,hinduismu, un utt,citiem avi ismiem.

jozolsen      Par to Dievu....Zemes vecums ir ap 4,5 mijardi gadu,vēl kāds 1,5 atlicis....Bībele apraksta nesenos mirkļus(no zemes pastāvēšanas) un avīm māca dzīvot..Avīm vieglāk ticēt ,nevis domāt...

fargo      (2013-08-23 14:02) viedoklis

visi posmi pierādāmi?
nevis visi, bet neviens nav pierādīts un nevis kādi iztrūkumi, bet liecību neesamība.
pat nav vērts visu to jabadabu cilāt par to kā lāči iekrita ūdenī un kļuva par delfīniem, nāsis atvērās pakausī un kāju vietā izauga aste. vai tapirs kumšķināja ar lūpām zālīti un tam izauga snuķis un lielas, lielas ausis. mhm.
tas lai paliek mākslinieku bildītēm ar kurām bērnus pārliecināt par muļķībām.

sausais atlikums ir tāds - nedzīvais nekad nekļūst par dzīvo. punkts.
ir vairāki desmiti teoriju par dzīvbas izcelšanos, kuras visas ir vnk nederīgas, jo katra no tām satur iekšēju pretrunu.

te ir vai nu jāraksta palagi, vai arī apgalvojumu formā.

evolucijas teorija ir visbrīnumainākā pasaka un tikai. period.

Muktiana      Tavs jautājums ir loģisks! :) Pačukstēšu, ka es arī uz pliku intuīciju vien nebūtu noticējusi Dievam.
Bet es atkal atkārtošos, kad rakstus lasa (un arī zinātnieku atklājumus), tajā ir daudz loģikas. (Nu no Bībeles man loģika neatlēca, bet es arī nespēju bez ticības ilgstoši palasīt.) Un tad kaut kad saliekās kopā kā puzle.
Ir stingri fiksēti dažādi veidi, kā cilvēki nonāk līdz Dievam:
- inuīcija (cilvēks vienkārši jūt un zin, ka ir Dievs),
- djāna joga (caur grāmatām, loģiku, pierādījumiem)
- mistiskā joga (ar noteiktām metodēm var ieraudzīt to, ko parasti cilvēki neredz un tad jau cilvēks ar ticību pieņem visu pārējo).
- vēdās minēts vēl viens paņēmiens - likt "tumsoņām" klausīties īpašu skaņu, kuras rezultātā cilvēks attīrās no neziņas un sāk atcerēties Dievu.
- klasiskais karmas ceļš - attīirīšanās notiek arī caur sāpēm.
Uz kristietību vairāk pavelkas intuitīvie.
Zinātnieka tipi iet pa djāna jogas ceļu. Piem. urbjot savas lietas, nonāk līdz Dievam. Spilgts piemērs- Muldašovs - ģeniāls acu ķirurgs, bet jaunus redzes atgūšanas paņēmienus viņš izgudroja, urbjot austrumu lit., beigās arvien vairāk laika veltīja Dieva tēzes izpētei. Muldašovs rakstīja arī par krievu zinātniekiem, kas pēta "saspiestā laika spoguli". Vispār Laiks ir galvenais atslēgvārds materiālajam visumam. Ar laiku savos eksperimentos spēlējās arī Einšteins (ar efektīgiem rezultātiem - vesela grāmata par to uzrakstīta un pat latviski pieejama, bet pats nobijās un pierakstus iznīcināja). Tātad materiālais Visums ir lode (tāpēc arī laiks saspiežas) un tās darbību nosaka Laiks. Laiks visu ved uz iznīcību, arī pašu Materiālo Visumu. Materiālais visums ir 1/4daļa no visa Visuma, garīgais Visums 3/4daļas - un tur laika nav, nav arī lodes. Materiālais Visums vārda tiešā nozīmē atrodas tumsā un cilvēku eksistencei (un ne tikai) ir izveidota Saule. Bet garīgais Visums atrodas pilnīgā gaismā.
Ak, jā, neaizmirsti, ka rakstos minēts, ka tikai

snamlet      Jāaaa..te ir īstā vieta, kur risināt tādus jautājumus...

piparbecinja      fargo, "nedzīvais nekad nekļūst par dzīvo. punkts."
runā, ka arī priekšmetiem esot sava enerģija un pat dvēsele. ko teiksi?

0H0      A kāpēc ne šāda versija:
Pirms daudziem miljonu gadu uz tolaik vēl pilnīgi neapdzīvotās Zemes nolaidās citplanētiešu kuģis. Jau pirms nolaišanās bija skaidrs, ka ekspedīcija cietusi neveiksmi, uz planētas nebija ne mazāko dzīvības pazīmju. Taču protokols prasīja, lai tiktu savākti apsekojamās planētas iežu paraugi, tāpēc komanda ietērpās skafandros, lai dotos apsekot planētu. Izņēmums bija kuģa ārsts Kū, kurš kārtējo reizi bija piekļuvis spirta krājumiem un lopiski piedzēries. Kapteinis nozvērējās, ka norakstīs viņu no kuģa uzreiz pēc atgriešanās mājās un pāraudzināšanas nolūkos pavēlēja viņam šoreiz pievienoties ekspedīcijai.
Kuģa komanda bija tik ilgu laiku kopā, ka ekspedīcijas laikā sapratās bez vārdiem- daļa vāca paraugus, citi tos ievietoja hermētiski noslēgtās mēģenēs un fiksēja laiku/datumu. Kū klumburēja nopakaļ ik pa brīdim paklupdams aiz kāda izciļņa. Tas viņu tik ļoti nokaitināja, ka viņs ignorējot kategorisko prasību izvairīties no tieša kontakta ar izpētāmajām planētām, atvēra skafandra aizsargķiveri un sulīgi nospļāvās. Pēc nepilnas pusstundas viss nepieciešamais bija paveikts un kosmosa kuģis devās tālāk Visuma dzīlēs. Bet uz Zemes sāka veidoties pirmā dzīvība..

0H0      Vēl viens bez humora izjūtas.. :D

GreyAlien      tātad Torpedo netic manai eksistencei...
un Muktiana kaut ko intuitīvu turpina meklēt... nu labi, dziļdomīgi paklusēšu...

avanti13      0H0 (2013-08-23 23:21) viedoklis
GreyAlien (2013-08-24 00:27) personīgā pieredze

Manā uztverē visforšākie skaidrojumi! :D

fargo      "(2013-08-23 22:54) viedoklis"
runā, ka zeme balstas uz ziloņiem, kuri stāv uz bruņurupuča muguras. ko teiksi?

GreyAlien      nu, paldies, avanti13 ;)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu