Telegonija.

Tās būtība ir, ka izšķirošā ietekme uz visiem sievietes pēcnācējiem ir pirmajam vīrietim viņas dzīvē. Tieši viņš nosaka visu sievietes pēcnācēju genofondu, neatkarīgi no tā, kad un no kā viņa dzemdēs savus bērnus.Meitenēm par to ir noteikti jāzina, lai izvairītos no nelabojamas kļūdas izdarīšanas. Viņš, kurš pārtraucis sievietes nevainīgumu, kļūst par sievietes visu nākamo bērnu ģenētisko tēvu.
Iespējams latviešu tautas degradācija un dzīvotspējas samazināšanās ir notikusi, latviešu sieviešu vieglās uzvedības dēļ, jūsu domas?

meklejumos (2013-09-23 14:51)      Nu, nu, tas ir tikai nepierādīta zinātniska hipotēze, ari suņiem tas nedarbojas. Man bija vācu aitu sunene, kuru pirmajā meklēšanas reizē nenovaktēju un vina sakūlās ar rotveileru, piedzima jauktenīši, vairāk rotiņam līdzigi. Parējās divas reizes pēcāk, brutgāns pareizais un bārni kā bildes. Arī bērnu pēcnācējos nekur neparādās rotiņa pazīmes, tā ka neapstiprinās šī versija.

Freja4 (2013-09-23 14:53)      dzirdēts ir, bet te atbildi var sniegt sieviete, kurai vismaz 5 bērni, 2 no viena, pārējie no citiem vīriešiem...;)

AudraSeele (2013-09-23 15:00)      Līdz šim jau nekrustoja un neveidoja īpašas cilvēku šķirnes kā suņiem. Varbūt kaut kur eksperimentāli...Bet šķirnes kuci pat viena "grēkā krišanas" reize no tīršķirnes radu grāmatas tomēr izmet...

ponytail (2013-09-23 15:03)      Sakija, šito stāstiņu ir ļoti iecienījuši dažādi sieviešu žurnāli visapkārt plašajai zemeslodei. Kas ir interesanti - izklaidīgā zinātnieka vārds vai nu paliek noslēpumā tīts, vai nu tas ir tāds, kuru iegūglējot neizdodas atrast, vai arī aktru reizi cits. Nepārspīlēšu, pēdējo 10-12 gadu laikā šo teiku esmu lasījusi kā minimums reizes 20, Latvijā, kā jau minēju, ar tās aktīvu izplatīšanu nodarbojas Akvelīna Līvmane.
Tu jauki atsaucies uz senlaiku ieražām (gan ar mazliet citu motivāciju, kas tuvāka dzīvnieku pasaule un bara gēnu saglabāšanai, bet nebūsim sīkumaini), tikai palaidi garām vienu niansi. Virsaiša, feodāļa vai kura nu tur vēl laimīgā sēklai bija visnotaļ primāra funkcija - apaugļot. Un nevis nodot slepenu gēnu informāciju.:)
Un vēl. Kā jau minēju, šīs teikas apoloģēti kliegšus brēkšu vaimanā par SLIKTO, kas tiek nodots pirmā coitus laikā (starp citu, tur pietiekot tikai ar dzimlocekļa ievadīšanu makstī, ejakulācija nav obligāta), bet netiek pat pieļauta doma, ka jauno sievieti iesvēta "virsaitis".:D Respektīvi - tiek nodoti vērtīgie gēni. Jo šāds pavērsiens rīdītājiem nebūtu izdevīgs, vai ne?:)
Šekur jums pierādījums, ka lasītprasme ne vienmēr ir vērtīga lieta, reizēm labāk ir palikt svētīgā nezināšanas tumsībā.:)

MaryClaire (2013-09-23 15:12)      jā, var redzēt - Tavai mātei, KarlisB, nepaveicās - vai nu alkāns bija, vai garā vājš ...

pie pilnas apziņas tādu kaut izdomāt nav iespējams, un ja tic Tavai teorijai, tad iespējamība ir 100 %.

meklejumos (2013-09-23 15:56)      Nav runa par autora māti, tāda teorija pastāv un nav izdomājums, tikai cilvēka DNS analīzēs tas nepierādās, ģenētiskais kods tiek mantots no abiem vecākiem un tas ir pierādīts.
Tas jau arī dzīvē redzēts un neprasa pierādījumus, tik atšķirīgi mēdz būt vienas mātes bērni( gan pēc izskata, gan rakstura) kuriem tēvi dažādi.

Sakijaa (2013-09-23 16:10)      ponytail (2013-09-23 15:03) viedoklis

Es, gan, runāju par LABO, ko "vērtīgais" virsaitis, visādā ziņā labākais no savas cilts, vēlējās nodot nākamajai paaudze. Un ar domu - nodod DNS informāciju. Bet nu, klāt nestāvēju, droši nezinu.

Arī par sieviešu žurnāliem nezinu, pārāk neaizraujos. Teoriju, par "info" pārnešanu bez tiešas klātbūtnes stāsta arī kvantu fizikā - t.s. teleportācija. Te, gan, mazliet cits konteksts, bet doma, ka pietiek ar informācijas nodošanu, lai iegūtu "konkrēto kaut ko" pastāv.

Katrā ziņā, ņemot vērā arī informācijas apmaiņas pastāvēšanu enerģētiskā līmenī, loģiski domājot un necenšoties apšaubīt tikai tāpēc, ka nezinu vai, ka "tā nevar būt tāpēc, ka tā nevar būt", pieļauju, ka tā tomēr var būt un ir vērts par to padomāt. Domāju, ka par to arī ir šis stāsts.

ucibucis29 (2013-09-23 16:23)      ak tā, tad teleportācija jau ir atklāta un pierādīta?

dogville (2013-09-23 16:45)      Kaarli,esi mana deela vecumaa(ja ticeet anketas datiem),bet es pat ljaunaakajaa murgaa nevaru iedomaaties,ka jauns viirietis shai vecumaa,piedod,taadu purgu dziitu:D

wolands (2013-09-23 16:52)      Sakijaa - jā, ir tāda hipotēze kādreiz bijusi (tur arī radies nosaukums), taču nevienam nekad nav to izdevies zinātniski pierādīt. Līdz ar to mūsdienās tā tiek uzskatīta par absolūti nepierādītu. Taču tā atgriežas regulāri, tiesa pārsvarā starp pseido-zinātniekiem (baznīca, sektas, utt). Visticamāk šīs spekulācijas turpināsies, līdz ģenētika pilnībā izskaidros dzimumvairošanās procesu. Bet tas nekādā veidā nedod tiesības apkgalvot (ka topikā), ka "visiem par šo būtu jāzin" ;)

skarbaiskungs (2013-09-23 16:54)      Puishel, atslàpsti.. Ja jau pacèli tèmu, tad nu proties arì pienjemt, ka tomèr neesi no genofonda krèjuma.

_CatNap (2013-09-23 16:58)      skiet, ka telegonijas aktualitate autora izteiktaja rakursa uzvirmoja jau pirms vairakaim gadiem ari latviski runajosjaha publiskaja telpa ( vai es to tad pamaniju). toreiz ari samekleju so rakstu- kam nav slinkums, var palasit - tada Menegles tipa laboratorija:). http://jhered.oxfordjournals.org/content/5/9/389.full.pdf
isais kopsavilkums, neielienot zinatniskos terminos - viss (vide) atstaj iespaidu, un cilveks riit noteikti vairs nav tas pats, kas bija sodien. bet nu teikt, ka ieprieksejais virietis butu pie vainas, ka berninjs no nakoshajam attiecibam nav tads, ka cerets - gan ir loooti taalu pastiepts.

ucibucPA (2013-09-23 17:01)      parunājos ar zinātnieku:

Es: telegonija? ir kāds pamats vai nav?
A: tu tiešām tici, ka tava pirmā partnera sperma ir izmainījusi tavas dzemdes informatīvo lauku?

es: nesanāk īsti ticēt, kaut gan man to pamato ar kvantu teleportāciju un šo rakstiņu http://www.techhive.com/article/225394/Quantum_Teleportation_Is_A_Reality.html
es: jautājums tik par šķirnes kucēm. Kāpēc, ja pat nedzemdēja, bet satika nepareizu suni, tad šķirnei derīgu kucēnu vairs nebūs

A: tāpēc ka šķirnes suņu turētājiem patīk dirst par telegoniju. (atvainojos, protams, par manu franču valodu)
A: suņiem un kaķiem un žurkām ir iespējama situācija ar dažādu tēvu kucēniem vienā metienā
A: bet pierādīta teleogonija nav, vismaz as far i know, nav
A: man gan šķiet, ka šitais telegonijas mīts ir radies pirms kārtīgi zināja, ko nozīmē recesīvās pazīmes
un, ē, kā tieši tas, ka diviem gaismas fotoniem ir vienādi spini, pierāda kaut kādu masīvu info pārnesi citā dzīvā sistēmā?

es: nu neeezinu :D

A: kvanti, protams, ir fancy, bet nevajadzētu uzķerties uz smalkiem vārdiem (kvanti un teleportācija)

bet nu, es esmu raupja būtne un visas šīs smalkās pasaules neredzu un nejūtu. bet pirms man nebūs parādītas bildes ar, nezinu, divām suņu kucēm māsām, kurām vienai bija ārpuslaulības sakari un otrai nebija un sekojošiem metieniem nākamajā meklēšanas reizē no viena tēva, un kuciki tiešām atšķirsies, nosit, neticēšu.

protams kā pastāsts jaunām meitenēm, "apdomā, ar ko stājies tuvos sakaros" tas viss ir čotka, bet informācijas lauki un spermas kvantu teleportācija lai paliek tabloīdiem, nevis nopietnu izglītību ieguvušiem cilvēkiem

ponytail_PA (2013-09-23 17:11)      Oi, Uci, šito es ierakstīšu savā mazajā, melnajā citātu blociņā: "Spermas kvantu teleportācija"... Man te, kaimiņos, ir viens fiziķis, sera Īzaka Ņūtona fans, būs ar viņu jāpadalās ar šo.:)

Sakijaa_PA (2013-09-23 17:36)      wolands, nav jāzina, noteikti, ka nav visiem jāzina. Bet mani vairāk uztrauc (pārāk skaļi teikts, bet nu..), tas - cik ļoti cenšas "nolikt" to, ko nezina.
...
Par cilvēku izcelšanos un cilvēka veidošanos vispār visi ar visiem vēl "strīdas" - kas ko, kur un kā ir ietekmējis - teorijas milzums - viena par otru "varenāka" un tomēr - katrā jokā daļa patiesības.

Tai pat laikā, mēs "nojaušam", ka pastāv oficiālā zinātne un arī zinātne, kas tiek slēpta no plašākas publikas. Mēs, te "vispusīgi informētie" nekad neko no tās, citas, zinātnes atklājumiem tā arī neuzzināsim.

Es neaizstāvu teoriju "tādu un tādu" es aizstāvu tiesības šādai (un jebkurai citai) teorija pastāvēt. Jo tas, kas šodien ir "zinātniski pierādīts" rīt, iespējams, būs "zinātniski apgāzts" un otrādāk.

melon (2013-09-23 18:55)      Slinkums visu lasīt, var jau būt kāds to jau pateicis. Kārli B, var to visu pagriezt arī otrādi:) Kā zināms alfa tēviņu visām nepietiek, tad nu varbūt ir vērts padomāt, genofonda uzlabošanai, vismaz pirmajai reizei pie tāda tikt:))) Bet par tematu, nesaku ne jā, ne nē, kas to zin kā tur patiesībā, bet tam gan piekrītu, ka gultas partneru izvēlē vienmēr jābūt maksimāli izvēlīgam, kāda starpība kāda iemesla dēļ, bet tas noteikti atmaksājas, ja ne ar labākiem gēniem, tad vismaz ar mierīgāku prātu un labāku veselību noteikti:)

Espacs (2013-09-23 19:19)      Kārlim Bē piedzimis melns mantinieks????

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu