Vajadzētu skaidrojumu par katjona sveķiem

Vajadzētu skaidrojumu (parastā valodā) par katjona sveķiem (no kā sastāv, kā iegūst).
No šī (http://www.kationit.ru/) Катионит получают путем сополимеризаци&#
1080; стирола и дивинилбензола, добавляемого в количестве около 8% для поперечной сшивки линейного полистирола. neko nesapratu.

Katjona sveķus izmantoju ūdens filtrā (kopā ar ogli) un ūdens kaut kāds balts. Varbūt katjona sveķu vietā var (vajadzētu) lietot kaut ko citu?

marselis      .... skaidrot....
-,ieej caur jandeksu,tur lerums info.,
naksies parakaties,bet pie skaidribas tiksi,sk.ari forumos,kimiku lapas

santino      Kādam mērķim tu tos sveķus lieto? No kā gribi attīrīt?
Ar pašiem sveķiem problēmām nevajdzētu būt. Tas ir ūdenī nešķīstos lielmolekulārs savienojums. Latvijā tiek plaši pielietot. Katjonīti pamatā tiek izmantoti dzelzs izdalīšanai. Saista arī kalciju un magniju, tādejādi mazinot ūdens cietību. Pēc sorbcijas spēju izsmelšanas nepieciešama reģenerācija vai nomaiņa.

jollyroger      sveķus lieto ūdens mīkstinātājos un reģenerē ar sāls šķīdumu

vilks28    1 Jā var ,bet vai vajag?

Rinkulis      Tos sveķus izmanto jonu apmaiņas attīrīšanas sistēmās. Lai viņus vispār normāli izmantotu, tad ūdenim jau pirms tam jābūt ļoti neslikti attīrītam - teiksim ar reversās osmozes membrānu. Netīru ūdeni izlaižot caur tiem sveķiem viņi aizkakāsies viens divi - galu valā viņu attīrīšanas kapacitāte ir ļoti niecīga, ja nav milzonīgi baloni. Piedevām izmaksas lielas.
Ja dzīvo Imantā un no krāna ir normāls spiediens, tad vienkārši meklē Reversās Osmozes (RO) sistēmu - ūdens garša uzlabosies un tekošās izmaksas būs saprāta robežās Pie normāla spiediena pat nevajadzēs papildus sūknīti.
Sveķus izmanto laboratorijās, kur tiešām vajag ļoti tīru (Dejonizēto) ūdeni dabūt. Mājai pietiek ar Reverso osmozi.

etc      Ja ūdeni lieto dzeršanai, pilnīgi pietiek ar Brita filtru, tikai bieži jāmaina.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu