Aprobezotiiba vai nezināšana? Kad runā par darbu ārzemēs, dzirdu tikai "Irija un UK".

Vai latvieši stradaa tikai Irijaa un UK? Jebšu, veiksmigi latvieši atrodami tikai Irijaa un UK? Kāda jautājuma forma patīk labāk, uz to arī atbildiet.

melon (2014-05-15 19:53)      Nu tāpēc, ka tur ir visvairāk - nospiedošais vairākums mazkvalificētā darbaspēka (ar izņēmumiem), vēl arī Spānija. Tālāk laikam seko Norvēģija, Vācija, kur jau lielāka kvalifikācija un arī atalgojums un tad pārējās valstis, kurās vienkārši cilvēki dzīvo un strādā katrs savā profesijā, jo tā dzīve iekārtojusies. Tā vai tā, tieši ekonomiskā migrācija tautu ir aizpludinājusi uz šīm sākumā minētajām valstīm, uz pārējām parasti visādi citādi apstākļi. Tas tāds mans uz novērojumiem balstītais viedoklis..

limonija (2014-05-15 21:03)      Mana vecuma kundzītes no mūsu mazpilsētas lielākoties dodas uz Vāciju aprūpēt seniorus - un atzīst, ka sen jau vajadzēja, jo ir patīkami par smagu darbu saņemt ALGU, nevis tikai bosu nievas un sīkas kapeikas...Učenītes kuplā skaitā piekopj šo "biznesu´´, jo LV skolā, lai cik sirsnīgi savu darbu un bērnus mīli, galus savilkt izdodas vien retajai...Viena kādreizējā kolēģīte par Vācijas naudiņu ievilka mājā ūdensvadu un nopirka veļas automātu - pēc 20 gadu vergošanas savā profesijā viņai tas nebija vēl izdevies...Skumji. Un ar "mazkvalificētību" šim stāstam nav nekāda sakara(viena no labākajām mākslas skolotājām pilsētā, viņas meita studē modes dizainu Milānā):)

Edg (2014-05-15 21:28)      Turmas, vari piekrist vai nepiekrist. Bet to valsti jau MĒS paši ari veidojam. Un ja aizbrauc tie kam vēl smadzenes galva palikušas, tad to valsti veido tie kuriem ir tikai viena rieva un tā pati beidzas resnajā zarnā. Tāpēc arī iesaku palasīt Andreju Upīti. Problēma nava jau darba vietās bet gan ka mēs paši to savu dzīvi veidojam. Ja braucam pie visa gatava, tad nu nekādi nevaram sevi uzskatīt par strādīgu tautu. Pats ari esmu savu laiku pastrādājis Īrijā, paldies, tur vairāk negribu. Un tagad Latvijā esmu atradis nodarbošanos ar kuras palīdzību gan esmu paēdis, gan labi novertēts, gan ari vēl pa pasauli apkārt pabraukājis un vairak redzējis kā cilveki dzīvo citur. Un varu teikt sekojošu, pārsvarā cilvēki cenšas dzīvot un strādāt savā zemē un nelēkt augstāk kā pakaļa ness.
Ja gribat runāt par savam nelaimēm un kredītu jūgiem, tad man jautājums kāpēc tik vieglu roku ņēmāt? Tagad navar atdot, bankas atņem. Bet vai tā darbība viegli ņemt un tērēt vēl nenopelnītu naudu citos vardos nav aprakstāma kā savas nākotnes veidošana?
Es visas bankas kad uzmācās ar piedavajumiem sūtīju divas mājas tālāk. Tieši tā un bez aplinkiem. Paldies šodiem varu gulēt mierīgi un neuztraukties. Un arī te pieminētais "visuvarenais" VIDs liek mani mierā.
Un kas attiecas uz mazajām algām, tās jau ir mūsu politiķu rūpes par tautu. Jo viņiem izdevīgi ir kad valstī ir bardaks. Piemēru, lūdzu. Izveidoja profesiju klasifikātoru, tikai atsķirībā no civilizētām zemēm "aizmirsa" ari katrai klasei algas līmeni noteikt. Rezultāts - profesors saņem tikapat cik apkopēja. Un tad ari protams cilvēki sāk domāt kā izdzīvot.
Tāpēc varbūt sāksim domāt par to kā veidot paši savu dzīvi un paskatīties kritiskāk uz tiem kas grib "rūpēties" par mums.

Laimnese (2014-05-15 21:57)      Katrs cilvēks var izvēlēties,cik pelnīt un kā dzīvot....Mana māsica aizbrauca ciemos pie bērniem uz Angliju....nu jau uz turieni ir pārvākušās četras viņu ģimenes....visi apmierināti....Manējie arī projām...viens Holandē,otrs ASV, un neviens netaisās atgriezties....Esmu priecīga par saviem radiņiem,ka viņi normāli dzīvo,nevis cīnās par izdzīvošanu.....

demarkus (2014-05-15 23:06)      man skiet,ka tikai idioti un poļi strada UK un Irija...normali cilveki atrod labus robus citur....visss atkarigs no valodas zi...vai ne...zinasanas...un tad vel kads boss trapas...50%ir veiksme....viss parejais atkarigs no 1dienas rita;

MrJones (2014-05-16 00:14)      ..nu redz, tie visi aizbraukushie ar nemaz taa nemeetaajas apkaart... Es jau 6.g, kaa Anglijaa vien peros...ir veel pastraadaats Daanijaa, bet tur baigaa radu padariishana. Pus gads bija pietiekami, liidz viss totaali pieriebaas. Pashlaik par kaadu siltaaku, jaukaaku vietinju domas nav. Bija viens laiks, kad visaadi varianti tika izskatiiti...ASV tai skaitaa...vnk sakritiibas peec nokljuvu UK. Ar laiku ar vien mazaak mazaak velk kaut kur citur...par jenkjiem vispaar domas esmu mainiijis kardinaali...Spaanija, Kanaaras...shad tad iedomaajos:..varbuut vienu dien teikt ardievas Anglijai...klimats, cilveeki tur dazhi ar kuriem mums savedaaskopaa te pat Anglijaa, saakotneeji...tomer...nez, pamazaam to domu atbiidu malaa. Kas mani te saista...? Ne viena letinja tuvumaa, pat krievi, ukrainji pakliidushi. Un pamataa, ne jau valsts tev kaut ko na haljavu dod. Viss no pasha atkariigs. Tikai biidiities no vienas vietas uz otru...? Nevajag pat IIriju ne Skotiju, 40-50 juudzhu radiusaa ap Londonu viss..ok! Varbuut kaadreiz savas domas mainiishu (impulsiivi!))...bet pagaidaam looti ietiepiigi turos sheit!! :)

MrJones (2014-05-16 00:36)      Savaadi....5x sim vakaram domas apsveru un taa ari neizdevaas atbildeet- kas sheit piesaista?
Tad ari lai paliek!
....citai reizei.

Barsiko (2014-05-16 07:12)      Palasijam (grupaa, ar manu tulkojumu), ko tad "tautieshi" sarakstijushi:)) Ij rezumee, starp jaunaas paaudzes latvieshiem, sakariigie mit arpus Latvijas un nav melnstradnieki, bet stradaa apgutajas profesijas, pec iegutas izglitibas. Vini ari ir iecietigaki, kulturalaki, mazak agresivi (jo nav setas kranchi, kuru aprej katru), ar lielakiem ienakumiem un mazu fizisko, bet lielu intelektualo atdevi. Tatad, nav luzeri:) Sheit tadi uzskatami ir Mr Jones un jautajuma uzdevejs un puisis no Danijas, kurshs nevelas publicitati:). Ar tam sievietem ir vel sliktak. Butu es virietis, noshaujiet mani, no oho nevienu nenemtu, ij ne brivdienam:)

Lucy (2014-05-16 08:54)      limonija (2014-05-15 21:03)
ja jau tā skolotā tik nabaga,tad man rodās jautājums,par kādam naudām tad tā meita studē Milanā?;))) nus neiet te nabadzība kopā ar visu tevis teikto!

limonija (2014-05-18 21:34)      Lucy (2014-05-16 08:54) viedoklis - Redzi, saulīt, tā meitene smagi strādā(par viesmīli) un pati pelna sev naudiņu studijām, jo māmiņa - skolotāja - diemžēl neko nevar palīdzēt, ja nu pēdējā laikā kādu nieku - kopš pa Vāciju sitas:) Mans bērns arī ilgi ar paplāti staigājis, lai studiju gados tepat Rīgā galus savilktu kopā...Itālijā gan viesmīļiem citi ienākumi nekā LV ;) Nu nav tā aldziņa LV gluži atbilstoša kvalifikācijai(daudziem), bet riebjas tie nekompetento ļautiņu saukļi -ka tikai par nekvalificētu darbu maz maksā, bla, bla, bla...

demarkus (2014-05-15 23:06) personīgā pieredze
man skiet,ka tikai idioti un poļi strada UK un Irija(c) - nu šeit puisis laikam sevi nodefinējis - līdzjūtība viņam...:D

Lucy (2014-05-19 11:12)      limonija es nestrīdos,bet nejau tikai skolotāji ir nenovērteti, mūsu valstī,kaut man zinamās skolotājas pelna ap500-1000€ kā tad izdzīvo mūsu pesinioeri un pārējie ļaitiņi kuriem algas ir 380-400$??

labriit (2014-05-20 22:22)      Es zinu, ka ļoti daudz latviešu jauniešu dzīvo Kanāriju salās.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu