Liekais svars - labāk muskuļos, tauciņos vai kaulos?

Klīst vispārpieņemtās normas, ka vīrietim jāsver tik kg, cik būtu no auguma cm noņemot 100, bet sievietēm -110. Taču nereti to kg ir vairāk. Un, ja ir vairāk, tad kur labprātāk jūs to lieko svaru vairāk redzētu - taukos (sievietēm attiecīgi arī lielākas krūtis, dibens un vēderiņš), muskuļos (kā nekā muskuļi ir smagāki kā tauki, tā kā, ja esat sportiski attīstīti un kārtīgi ēdat, arī var tikt pie "liekā svara") vai kaulos (attiecīgi cilvēkam neko lieku neredz, taču svars paliels, jo ir gruntīgi un kalcija bagāti kauli)?

GoodCompany      Kamēr asinsspiediens normā un uzšāvēji piesakās kaislei, nav par ko cepties! :)
Ja asinsspiediens par augstu, jāpāriet uz biezpieniņiem!

Alison      Neskatoties uz to,ka pēdējo mēnešu laikā esmu uzēdusi dažus liekus kg, mans puisis joprojām turpina barot mani ar saldējumu... laikam viņam tas tomēr netraucē.
Tā kā Torpedo - nevajag tik briesmīgi visu melnās krāsās sakrāsot! Visi ir dažādi un vienas pareizās atbildes te nav. Tikai stereotipi par to, kā jābūt - no sieviešu spīdzināšanas žurnāliem sagrābstīti.

nematode      Man ir izcili mužikackais ķermenis: veča torss ar platiem pleciem, viduklis nav, lielas plaukstas un pēdas, tāpēc svars ar nav mazs.

bru_nette      "smagi" kauli no "veigliem" kauliem atšķiras ar gramiem 100. tā kā atruna smagi kauli ir pavisam nevietā.

selnija_    1 -110 sievietēm? Tad man jābūt 54 kg? Tā bija jaunībā līdz 30 gadiem, tā ka ribas pa gabalu varēja redzēt un saskaitīt. Tagad tas izskatītos nelabi. Es savu lieko vēlētos redzēt ""acīs"", bet kas to dos? Tāpat ir tur, kur nevajag.
Mainu 2-3 kg dibendaļas pret ""acu"" daļu! Piesakās , kam interesē:)

caress5      Variants:
Sieväm augums cm miin 1m miin 15% no tä, kas virs metra,
viiriiem- tas pats miin 10%. Tas bütu treneetiem vieglatleetiem.
Bet ja viiri stumj bumbas pa priekshu un kurpes sen nav redzeejushi,
un sievas käjas kopä nedabü un pakaljas täm velkäs pa zemi päris metrus aiz muguras... :) , tad arii nav jäuztraucäs, jo ir par veelu.
Lai lieko nost dabütu vajag Raksturu, bet ir jau aciim redzams pierädiijums, ka tä Nav.
Peedeejais variants - iesleegt spiitiibu un cemmi uz Sevi pashu. Tad varbüt ...
Bet vislabäk to säkt jauniibä.
2014-07-18

Star    1 Man tas ir taukos. Domāju, ka sievietei labāk lieks tauciņš, nekā lieli mskuļi vai smagi kauli. 2014-08-07

Geisha    1 Visu jau nevar gribēt tāpēc nēsāju to kas ir. 2015-12-20

kurpes      Mīts par smagajiem kauliem gan jau radies kā kārtējais attaisnojums liekajam svaram. Zināms, ka kaulu blīvums mēdz mainīties tikai pataloģiskos gadījumos. 2015-12-20

Stefaanija      Ja reiz svars kaulos, tad jau tas nekādi nebūs liekais svars, bet, kāds nu ir ;). Muskuļi tāpat, protams, smukāk izskatās muskuļi, nevis tauki. Ja ķermenis apjomīgāks, tad jāraugās, cik samērīgs utt.
Loģiski, ka kūkas iet uz riepu, tur jau izejmateriāls ir tauki un ogļhidrāti. Muskuļiem vajag olbaltumvielas.
2016-01-01

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu