Dezorientācija mežā

Man ļoti patīk sēņot, bet parasti nepaiet neviens rudens, ka es neapmaldos 3 priedēs... Līdz šim esmu atradusies pati, jo neuztveru to traģiski, pārējie - gan... Bet kā mežā vispār var neapmaldīties? Viņš ir tik vienāds... Jeb tas vienkārši viesiem nav dots un iemācīties to nevar?

Deisa (2014-08-25 10:20)      Parasti dziļi neeju, bet ķemmēju mežu ~ 1km rādiusā ap ceļu, staigājot šurpu turpu, pēc sajūtas. Ik pa laikam pieeju ceļam tuvāk, kad redzu, ir, tad mierīgu sirdi brienu tālāk. Apmaldīties nav sanācis. Un ja vēl vieta nav nomaļa, bet pa to ceļu gana mašīnu mēdz braukt, tad var brist arī tālāk, mežā dzirdamība laba.
Te fargo par ekstravertiem min. Nu nez, es arī no ekstravertu šlakas, bet mežā ik pa posmam atrodu kādu orientieri, piemēram, egli, ja egļu maz, kādu nokaltušo koku utml. Pēc tiem orientieriem tad zinu - nācu no turienes, aizgāju uz turieni, tad drīz nākšu atpakaļ un došos virzienā, no kura sākotnēji atnācu.

adamsone (2014-08-25 13:44)      Mežs var šķist vienāds (lai gan nav), tak debess puses nav vienādas. Ir pilnīgi cita sajūta, kad saule spīd acīs un kad pakausī, vai ne? No tā arī varbūt izej, sāc pieradināties pie sajūtām attiecībā pret debess pusēm. Jeb viekāršāk - ja mežā ieejot saule ir tev vienā pusē, tad izejot jābūt otrajā, ņemot vērā, ka šī pārvietojas, uz rietumiem turklāt.:) Ja ir dziļi nomācies, tad gan labāk vērot pazīmes.
Es īsti nepaļaujos uz gps galvā, lai gan ir bijis, ka strādā ļoti precīzi, līdz metram. Nedrīkst pēkšņi iedomāties, ka esmu apmaldījusies, tad viss var saiet tūtā.:))

av2 (2014-08-27 04:34)      lieto GPS telafonaa, vai visparastaako GPS pulkstenii. Vinni pat ziimee " Tavas noietaas takas", un preciizi atved atpakll tur, kur iegaaji mezzaa. Maksaa saakot no kaadiem $60. Vai lieto visparastaako kompassu tak.Pats peedejais, skaties uz kuru pusi kokiem lapas aug vairaak , kur sauliite atrodaas , utt.

Lucy (2014-08-27 09:24)      esmu 2x pamatīgi apmaldijusies,ka vairs nezinu uz kuru pusi iet,pat vienreiz ar pilnu grozu vnk apsēdos un sāku raudāt,zvaniju cienitajam,tad nu par abiem tikām pie skaidrības,lika pēc saules vadīties,klausīties kur ir šosejas skaņa,izdevās un būtībā nekur jau tālu nebiju noklīdusi,vnk uznāca panika:((( kopš tā laika es riņķoju ap auto uz abām pusēm.

Līdzīgi jautājumi
Ka gatavo meza cukas karbonades??? (16 atbildes)Gailenes meza? (7 atbildes)Nepieciesams meza vertetajs (10 atbildes)Sadursme ar meza zveru. (20 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu