Personas koda otrā daļa

Gribēju noskaidrot, kā veidojas personas koda otrā daļa? Pirmā skaidrs, tie ir dzimšanas dati, bet otrā? Jo esmu ievērojusi, vienam tā otrā daļa sākas ar 106, otram 138. Pēc kā vadoties tiekam pie otrajiem skaitļiem?

dzzekiss  2   tas taču loģiski ka katram būs savādāks. Ja 5 personas dzimušas vienā gadā un datumā, ja vēl otra puse sakrīt, tad p.k zaudē jēgu.

Nepajokam    1 No PMLP:
Septītais cipars "1" - 20.gadsmits, cipars "2"-21.gadsmits. Personas koda veidošanas algoritmu nosaka Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Personas koda veidošanas algoritms ir ierobežotas pieejamības informācija.
Cik dzirdēts, pēdējais cipars ir "čeksumma" (veidojas veicot kādas matemātiskas darbības ar pārējiem cipariem) pēc kura pārbauda vai personas kodā nav kļūdas

Deisa    1 Zinu, ka pirmais cipars ir saistīts ar gadu tūkstoti, kurā dzimis, bet par pārējo nav ne jausmas. Kādreiz domāju, ka ir iekodēta arī dzimšanas vieta, bet pasekojot savam un bērnu dzimšanas kodam, šis variants atkrīt. Zinu vien, ka ģimenē man, tēvam, mātei, māsai personas kodu otrās puses pirmie 3 cipari bija vienādi un pēdējie divi bija turpat blakus stāvoši. Varbūt sakritība, nezinu.

raima      Tā kā dzīvoju pie divu bijušo rajonu robežas, tad ir līdzības ciparos vienā rajonā dzīvojošajiem uz brīdi, kad tika piešķirts p.k.

liesmina37    1 No kuras puses latvijas teritorijā cilvēks ir dzimis un reģistrēts

liesmina37      respektīvi-
Atbilstoši Ministru kabineta 2009.gada 3.februāra noteikumu Nr.98 "Noteikumi par Latvijas iedzīvotāju reģistrācijas sistēmas klasifikatoru" 4. un 5.punktam, personas kods ir vienpadsmit ciparu skaitlis. Personas koda pirmie seši cipari norāda personas dzimšanas datumu (datums, mēnesis, gads), bet septītais cipars "1" - 20.gadsmits, cipars "2"-21.gadsmits. Personas koda veidošanas algoritmu nosaka Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde. Personas koda veidošanas algoritms ir ierobežotas pieejamības informācija.

mieru_tikai_mieru  1 1 vot, vot, es arī gribu to zināt! Jo man ar bijušo lauleni tās otrās puses ir pilnīgi identiskas. Moš, tā ir karmiskā saderība, un nekādai matemātikai nav jēgas?

sanitka    1 man abiem bērniem, kas nav dvīņi ir pilnīgi vienādas otrās puses. Ārsti un citi pat sākumā netic, tā nevarot būt, bet ir gan...

Edg      A man koda pirmā daļa gandrīz sakrīt ar otro, protms piecu ciparu izskatā. Viegli atcerēties, bet kāda jēga zināt kā tas veidojas?

Arturs_1983  1   Cik esmu dzirdejis ta kaut kadi cipari nozimee dzimsanas vietu kaa jau te viens rakstija.Iespejams rajona vai slimnicas kods.Bet ko parejie nozimee nezinu

Hustler_    2 Dzimšanas vietu toč apzīmē. Ogres rajonā p.k. otrās daļas ir stipri līdzīgas viena otrai.

irgo  1   Ar gadsimtiem pirmajam ciparam nu gan nav nekāda sakara , mūspusē neatkarīgi no tā kurā gadsimta esi dzimis visiem pirmais cipars ir 2.

Spicis      Man arī kodam ir divas daļas, bet kad strīpiņu izmet, tad paliek tikai viens skaitlis, to aizsargā likums.

lemija  3   Aiz svītras - pirmie trīs skaitļi (vairāk gan tieši trešais) norāda pilsētas pasta indeksu ,kurā cilvēka pase izsniegta, nepilsoņiem ir savādāks uzskaitījums.

Lucy    2 Esmu pazīstama ar cilvēku kur otrās daļas cipari ir vienādi/nav nekāda nojausma ko nozīmē otrās daļas cipari???

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu