Ko JUMS personīgi nozīmē gavēnis?

TATIJA  2 2 Ik pa laikam katram cilvēkam jāapstājas no ikdienas skrējiena,jāsakārto sevi gan fiziski ,gan emocionāli.Gavēnis ir lielisks laiks,lai atbrīvotos no kaitīgiem ieradumiem,attīrītu organismu ,šinī laikā lieliski izdodas būt pašam,neietekmēties no citu viedokļiem.Tādā veidā iespējams vairot sevī labestību,līdzcietību,iejūtību...jo mēs katrs veidojam to sabiedrību,kādā dzīvojam.

neratni_stasti    3 Neko dižu. Ja "mēdītājos" nerakstītu, ka sācies gavēnis, nemaz nezinātu. Toties ēstūžos piedāvā gavēņa ēdienkarti, un dažreiz tur atrodams kas interesants :) Sulas es pavasaros dzertu labprāt, taču, ja tās tiek pildītas plastmasas butelēs un nav zināms, kurā vietā vāktas, labāk neriskēt.

Muktiana    1 Man gavēnis nozīmē 2 konkrētas lietas: attīrīt organismu no fiziskām kaitīgām vielām, kas uzkrājoties rada virkni slimības - ekzēmas, izsitumus, hroniskas saaukstēšanās saslimšanas un visbeidzot vēzi u.c., kā arī iespēju tikt vaļā no garīgiem traucējumiem, jo piesārņotā organismā labprāt uzturas "būtnes", kuras var veicināt psihiskās saslimšanas, tajā skaitā tendenci uz dažādu vieglu atkarībām. Var teikt, ka tikai "vecumdienās" to uzzināju. Kādreiz domāju, ka cilvēki gavē stila, principa vai novājēšanas dēļ. Piemēram Bībelē kaut kur tika minēts,ka viens no Apustuļiem prasija Jēzum - kapēc mēs nevaram no tāda un tāda cilvēka izdzīt garus, uz ko Jēzus atbildēja - ka ar viņu spējām tam ir par maz, konkrētajai personai vēl ir jāgavē. Kad to uzzināju, tad arī sāku gavēt. Bet ne vienmēr ir iekšā.

Svece    2 Atgādinājums piedot tiem uz ko turu dusmu un piedot sev par to ka esmu dusmojies uz kādu. Atlaist aizvainojumus . Paskatīties spogulī uz figūru un nolemt vai nav laiks gavēņa laika uzsākt kādu diētu , ja kaut kas par daudz liekas.

gatis29      Man šķiet, ka vis vairāk ar gavēni aizraujas katoļi.

klavina      Ja atklāti....nekad to neievēroju! Ēdu kad gribu,cik gribu :)

gatis29      Piekrītu tev un neviens to nevar aizliegt.

aivarsv      Pilnigi neko.Kas garso to stumju bunkura!

Guntis55      Gavēnis ,kā atslodzes dienas no pārēšanās svētkos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu