Īrēt dzīvokli

Šobrīd meklēju dzīvokli īrei. Tā kā pēdējos 8 gadus nav nācies saskarties ar šo procesu, varbūt ir kādi ieteikumi? Par līgumu, rēķiniem,p/n aktiem viss ir skaidrs. Šobrīd ir "acīs iekritis" ir viens dzīvoklis, bet īpašnieks līgumu slēdz uz 3 mēn. un ja īrnieks neko nepārkāpj solās to pagarināt. Nu, nez, nedaudz bažas rada...

reka55    1 ......JurisK, lūdzu uzraksti kurā likuma pantā ir noteikts par līguma slēgšanu uz 1 gadu???......

JurisK      Jaa, tas ir 6. pants, bet gads tur nav mineets. Kaa jau teicu, neesmu jurists, bet, cik atceros sarunu ar juristu - gads ir optimaalais terminjsh, jo liigums tik tad ir labs, ja tas ir pienjemams abaam puseem. Ja godiigi - es taas Evijas vietaa ij taalaak nerunaatu ar to kniipiizeri - ´´privaatiipashnieku´´! Taadu nabagu ir saradies biezaa kaartaa! Vinjiem vienmeer shkjiet, ka prasa par maz un tiem shkjiet - katrs to tik vien cer, kaa vinja ´´hrushchovkaa´´ padomjlaiku tapetes sabojaat.

edding    1 Cik ta lielas mums ir tās garantijas iemaksas? Ja īrnieks vēlas prom iet teiksim pus gadu ātrāk, vai ar to summu pietiks segt līguma laušanu? Citu iemitināt nevar, jo tam īrniekam ja kas , ir tiesības pēc mēneša vai diviem atgriezties, jo ir taču derīgs līgums.Jeb Līguma termiņi tikai saimniekam jāievēro, īrniekiem nē? Kur loģika. Kāpēc es ar savu īpašumu nevaru rīkoties kā gribu? Valsts man nav māju nopirkusi. Vai nepietiek, ka nosmeļ pilnīgi ne par ko ienākuma nodokli no izīrēšanas, tak vēl saimniekam neizdevīgus līgumus uzspiež. Tās ir komunisma paliekas, kur tikai īrniekam/proletariātam/ tiesības, budzim tā teikt, nekā.

edding      JurisK. Evijai tas variants gan jau ka patīk zemas cenas vai kvalitatīvā remonta dēļ. Kas cits vēl varētu būt, tanī pat rajonā droši vien vēl vismaz 9 ir. Īrnieks grib lēti un labi, bet tā nemēdz būt. Labas lietas dārgi maksā. Un ja kāds ir dusmīgs uz īpašniekiem, tad lai pērk pats un lēti izīrē. Ātri apmetīs kažoku uz otru pusi.

JurisK      Kaa tu man - taa es tev -tas ir vecs likums, un tas darbojaas!

RSQuattro      Edding nu kāds vēl derīgs līgums. Aizejot ātrāk Tu lauz līgumu, zaudē drošības naudu un tev vairs nav derīga līguma - to to lauzi aizejot ātrāk, kā līgumā noteikts. Tak loģiski nedaudz padomā.

Ivonna05    1 Labāk nopērc savu! 2021-12-27 23:01

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu