Palieli puķu podi kāpņu telpā!

Lūdzu padomu. Kaimiņiene patstāvīgi daudzīvokļu mājas 5.stāva kāpņu telpas abos stūros salikusi postamenta veida galdiņus uz kuriet audzē palielā podā izstabas puķes ( liels z-sv kaktuss vienā stūrī, otrā dūšigs naudas koks) Viss jau būtu skaisti, tikai šie augi traucē kaimiņiem izsaukt ātro palīdzību slimnieka transportēšanai, masīvu mēbeļu uznešanai un nonešanai. Vai varu atkārtoti pieprasīt, ka viņa savus puķu postamentus no tā jau šaurā Hruščovkas koridora stūriem aizvāc?

Tinte  2 2 Izmet. Un būs miers.

neko  2 2 Nu nav jau mana darīšana, bet zādzība no slēdzamām koplietošanas telpām vienalga ir zādzība. Galā dabūsies 30 dienas vietējā parkā puķes stādīt sabiedrisko darbu ietvaros:)

solvitas    5 Danella, nu gaidi tagad būs pilna kāpņu telpa ar taviem pielūdzējiem.

Marija_Anna  2 5 Ja īpašnieku vairākums neiebilst (un šeit izskatās tieši tā ) , tad kundzei nāksies vien pakļauties. Un pieciest podus.pie viena painteresējieties, varbūt ir bijušaskipsapulces vai aptaujas, un cilvēki ir nolēmuši par labu omulīgai kāpņu telpai. Jūs, gadā reiizi esot mājā, to varējāt palaist garām.
Kā arī, tik strikti pieturoties pie likuma burta, vai kaimiņiene gadījumā nav kontaktējusies ar Vid par nodokļu nomaksu par izīrējamo dzīvokli?
Augstākais teksts lasāms kā ironija.
Zinu, kādas ir hrusčovkas. Zinu, ka puķes audzē dažādās kāpņu telpās, rodot podu novietojumam dažādus risinājumus.
Dažreiz konfliktsituācijas risinājumam pietiek vien ar labu gribu un sarunām.

neko  1 1 Likums (patiesība pašvaldību normatīvie akti) attiecas uz pašvaldības objektiem, bet ne privātmājām. T.i. viņus mēdz attiecināt arī uz privātmājām, bet visos šajos noteikumos ir atruna "ja vien īpašnieki nav vienojušies savādāk" Daudzdzīvokļu māja ar privatizētiem dzīvokļiem ir privātīpašums (īpašnieku skaits šo faktu nemaina) attiecīgi īpašnieki var vienoties par ko vien vēlas. Par savu kārtību kāpnēs, par savu atkritumu savākšanas un izvešanas kārtību utt. Tur nu Marijai_Annai ir pilnīga taisnība. Bieži vien šādu notikumu izveide tiek deleģēta apsaimniekotājam, vai tas tā ir jāskatās līgumā ar apsaimniekotāju. Un ja par ugunsdzēsības noteikumiem, tad puķupodi kāpnēs nav apdraudējums ugunsdrošībai, to tev jebkurš ugunsdzēsības inspektors pateiks. Gribi manīt notikumus, organizē īpašnieku sapulci un tur tad arī lemjat ko varēs darīt un ko ne. Tas ir vienīgais likumīgais risinājums šinī situācijā.

zebs  3   Koplietošanas telpu lietošanas kārtību nenosaka likums, bet gan pašu dzīvokļu īpašnieku koplēmums. To atbildēs arī policijā un vispirms pavaicās, vai ir koplēmums, ka kāpņu telpā nedrīkst audzēt puķes?
Nedomāju, ka šajā gadījumā piemērojami ugunsdrošības noteikumi ...

riebekle  1 5 neko, MK noteikumi attiecas uz visiem, arī uz privātmājām (kā tu tās daudzdzīvokļu mājas pamanies nosaukt, kaut pēc būtības tas ir nosacīti kopīpašums). Ja kāds ugunsdzēsības inspektors tev apgalvos, ka lieli puķupodi evakuācijas ceļos nav apdraudējums, tad tas nav profesionāls inspektors. To, ka reizēm, ja gaiteņi ir plati, inspektori aizver uz tiem podiem acis, tas fakts, bet pa lielam tie podi būs apdraudējums, ja kāpņutelpa būs piedūmota un vajadzēs evakuēties. Tad ir liela varbūtība, ka kāds aiz tiem paklups un sev ko pārlauzīs, nokritīs vai tos podus kādam virsū uzgāzīs, panikā no mājas ārā skrienot.

neratni_stasti      Autores komentārs 09:41: klau, a kas notika pēc tam, kad tas viens pods jau nolidoja zemē? Kāda bija tantes reakcija?

N4Y      Labāk lai puķes pa stūriem sēž nekā bomži. Tici man .

puuuka  4   Pidrilla,tu tiešām esi kašķiga un nepabaidīšos teikt bezjūtīga tante...../Uz koplietošanas telpām nevedīs, bet Tev uz dzīvokli aizvest varam. Brīdinu, ka podi ir spaiņa lielumā /...par to liecina daudz kas...bet šis tavs koments it īpaši.Varbūt tantukam tas ir vienīgais prieks dzīvē,kas vēl atlicis,iziet kāpņutelpā apčubināt savas puķes,parunāties ar tām....bet tu gribi liegt cilvēkam to!!!...kā jau te minēja,ne jau katru dienu nes mēbeles(ja nu vienīgi tavi īrnieki tik bieži mainās)un ne jau katru dienu brauc ātrie.

Laimnese    2 Protams, ka kāpņu telpā nav jāizvieto puķes, kas pašai kaimiņienei, acīmredzot mājās neder. Mana kaimiņiene nolika kāpnēs kaķim mājiņu, lai kaķīts tagad tur dzīvo...tā arī pateicu...lai savu kaķi tur savās mājās...Kas notiks, ja mēs katrs liksim uz kāpnēm to, ko mums dzīvoklī negribas turēt?

Guntis55    1 Aplaisti lai nokalst,tad nāksies aizvākt.

lasminaxxl      Man pilsētas mājā arī kāpņu telpā kaimiņi liek bērnu ratus, riteņīšus , netieku pie pastkastes, man tieši pēdejā, vienmēr rati priekšā. 3 istabu dzīvoklis kaimiņienei ir pa šauru bērnu ratiem. Es gan ne reizi neesmu aizrādijusi,kaut kāpņu telpa šaura , rati un riteņi traucē. Neaizrādu.

Deezija  2   Cik var muldēt ! Puķu pods nolidoja lejā. Ja komentāri neapmierina, tad nav ´´jāizpušķo.´´

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu