Vegetarisms.

Kaadi buutu juusu nopietnaakie argumenti par un pret.? Esmu dzirdeejis, ka okultajaa perspektiivaa nekas tas labs iisteniibaa nav...sorry, es pets, kaa nevegetaarietis, shoreiz biju domaajis, galjas lietoshanu uzturaa....uz auru, tautieshi, atstaaj savas peedas, karmiskos nospiedumus. Zinu, kristieshu skatiijums ir kaa bariibas kjeedes peedeejais posms, tipa mees cilveeki.kur Dievs ir radiijis visas shiis buutniites mums par labu...,paartikai...un no turienes ari kaajas aug sabiedriibas normaalai attieksmei....BET..........
Vai taa patieshaam IR dabiigaa lietu kaartiiba..?
Kaa domaajiet juus?

langstinsh    3 Dzīva gaļa +dzīva gaļa=Mīlestība-Pavasarssssssssssssss

studentka    3 Man domāt, ka tā sērga(veģetārisms un vegānisms) pie mums masveidā sāka ieviesties ar visādām austrumu praksēm.Tikai tas, kas der budistu mūkam-neēst dzīvnieku produktus, lai viņam nekas "nekustētos" ne galvā, ne zem jostasvietas, nederēs parastam rietumu cilvēkam, kurš grib vēl kaut ko sasniegt karjerā un radīt bērnus. Un te es runāju par piem. testosterona un citu hormonu sintēzi organismā, kas tiešā veidā saistīta ar dzīvnieku tauku lietošanu. Vārdu sakot es veģetārismu uzskatu kā tādu kā cilvēces pašiznīcināšanās programmu.

preilene  2 2 Oi, nesen FB šo lasīju – nu ļoooooti patika. Un tagad tieši pa tēmu:


“Dzīvnieku šūnas nomirst uzreiz pēc smadzeņu nāves. Savukārt augu šūnas var izdzīvot diezgan ilgi, ja vien ir ūdens, gaisma un uzkrātas barības vielas. Piemēram, kad tu pārgriez gurķi, tas aizvien ir dzīvs. Kad sagriez to gabaliņos – tas ir dzīvs. Kad bāz mutē, joprojām dzīvs.
Nu, veģetārieši? Tagad varēsiet mierīgi gulēt, zinot, ka spīdzināt kaut ko dzīvu?”

neko    1 studentka: ja tic Theravadas mācībā tiktajam (ko nosacīti varētu dēvēt par ortodoksālajiem budistiem), tad cūkas cepetis bija visnotaļ iecienīts Budas un viņa skolnieku vidū. Budisti neēd tikai liellopa un plēsēju gaļu.Veģetārisma ideja tika popularizēta tikai vēlīnajos un reformētājos budisma novirzienos kā mēģinājums pielāgoties hinduisma dogmām. Ja precīzāk tas bija Otrā Budistu Kosīlija (334g p.m.ē) politisks lēmums lai novērtu ideoloģiskus konfliktus ar hinduistiem un kam maz kas kopīgs ar Budas paša mācīto.

Torpedo  1 3 Es esmu Latvijas vecākais dzīvai veģetārietis, kas neēd gaļu kopš dzimšanas. Galvenokārt jau ētisku apsvērumu dēļ. Skaidrot kādam, kāpēc tā ir labāk, nerezu nekādu vajadzību, jo dzērājs tāpat nekad nesapratīs, ja viņam ir gadījušies rokās 5 EUR, kāpēc par to pirkt kko citu, nevis šņabi

inito4ka  1 1 ... arī gribēju par to gurķi iekopēt!! :D :D forši !
Bet mani vairāk pārliecina cilvēka būtība,kuri jau sensensen medīja bizonus nevis grauza zāli pļavās :)

Aukstums  1 1 ēdu, jo dzīvoju Baltijā, jo ir ziema, jo vajag, jo nežēlīgi garšo... Ēdu, lai dzīvotu...izdzīvotu... nevaru niekoties kā trusis ar zaļbarību... augļu arī pie mums ir tik cik ir, ēdu visu, kas aug pie mums.

valmierietis333  2 5 Veģetārisms ir slimība , to var mierīgi pielīdzināt anoreksijai un bulīmijai !
Mūsdienās to sponsorē biznesa korporācijas ,kurām nospļauties par cilvēku dzīvību !

Ar šo slimību pārsvarā slimo cilvēki ,kuriem problēmas ar pasaules uztveri , kuri skrienot pēc viltus ideāliem , gatavi visu iznīcināt - i sevi , i visu sev apkārt !

Mūsdienās ļoti izplatīts starp jaunietēm - un tad staigā tādas bālas ,nespēcīgas un agresīvas , jo vienkārši nepaēdušas + nesabalansēts uzturs (vajadzīgās vielas nav uzņemtas) , ar dzīvi neapmierinātas ; un ne jau tādēļ ,ka nespēj atļauties paēst - vienkārši savas glupības pēc !

Nav īsti jēgas ar tādiem cilvēkiem runāt , viņi par katru cenu akli pastāvēs par savu ideoloģiju , izvēlēsies labāk mirt ,tai vietā lai mainītos vai padomātu !

Ir izplatīta tāda debīlisma pazīme , ka visas no ceļa nogājušās avis , tai vietā lai pakustinātu smadzenes , pretargumentus neatrodot , visbiežāk piesauc ,ka aiz loga 21.gadsimts - tādējādi aizstāvoties (tas ir par jebkuru tēmu)!
Nu un tad ,ka 21.?
-Tādēļ jāaizmirst kas esi un kur atrodies !?

- Veģetāriešu apgalvojums ,ka viņi šādi saudzē dzīvniekus - neiztur nekādu kritiku !

Došu vielu pārdomām - vai tad dzīvniekmīļi drēbes nemazgā ar ķīmiju (pulveriem ,mīkstinātājiem ) ,paši nemazgājas ar ziepēm ,šampūniem ; traukus nemazgā ar visādiem fairy ???

*** Un kur šis viss netīrais ūdens nonāk (attīrīšanas rūpnīcas neko daudz nespēj ietekmēt), pa lielam nonāk dabā (augsnē ,ūdeņos), kur pēc tam indē ne tikai dzīvniekus un to barību , bet pilnīgi visu dzīvo - ietekmē visu dabas ekoloģiju !
Bet ,ak vai , mēs tak nestāvam blakus un neskatāmies kā daba tiek piebeigta - tādēļ pieņemsim ,ka nekas tāds nenotiek !
-Kad viss tiks saindēts , tad pat gribot negribot vajadzēs no gaļas atturēties!

-Visas dīvainības ,kas skaļi tiek reklamētas un atbalstītas , visas ir sērgas ar iznīcinošu efektu , jo skaļāk bļauj ,jo vairāk var saprast ,ka tie nodarboja

valmierietis333  2   -Visas dīvainības ,kas skaļi tiek reklamētas un atbalstītas , visas ir sērgas ar iznīcinošu efektu , jo skaļāk bļauj ,jo vairāk var saprast ,ka tie nodarbojas tikai ar zombēšanu un sevis lobēšanu!

Jurijs1962Augums163    1 15:18 preilene , nu salīdzināja !! Ej pamēģini pati : no sākuma sagriež gurķi, a pec tam pārgriež kaklu teliņam. Vai tiešam ne pamanīsi nekādu starpību viņu reakcijā, vai tev vienalga - ko sagriezt gurķi, ko nogalināt dzīvnieku ?! Vismaz zīdītāji, viņiem viss kā pie mums, cilvēkiem, visi organi, līdzīgas slimības un sāpes.
Gurķis ...Mahogana koki Amazonijā, ciedri Sibirijā - kurus tukstošiem neželīgi izcirt , tos patiešam žēl

Jurijs1962Augums163  1   Ir produktu kombinācijas kas veicinā dzelz saglabāšanu un papildi organismā. Istie vegetārieši tos zin. Jāseko Hb līmenim, un tikai tad kad tas nepieciešams būtu jāēd (sarkana) gaļa

Momo  1 2 Gaļa nodrošina mums visas neaizstājamās aminoskābes. Bet tikpat labi tās var saņemt arī no sojas, piemēram. Bet kur dabūt kvalitatīvu soju? Un vēl kas, omega 3 taukskābes ir gan linsēklās, gan zivīs, bet no linsēklām tās iegūt ir ļoti grūti, lai organisms tās apsorbētu, zivju eļļa labāk nonāk tur, kur vajag. Bet olbaltumvielas labāk no augu valsts. Uzturs arī bez gaļas var būt sabalansēts, tikai tas nav viegli. Lielākoties veģetārieši iekrīt uz ogļhidrātiem, kas sniedz tūlītēju enerģiju, bet arī uzkrājas kā vicerālie tauki, kas ir dzīvībai bīstami. Tad gadījumos, ja nesabalansē ēdienu, ēd daud rīsus, bet maz pupas, lēcas, zirņus un kvinoju. Kā arī bieži aizraujas ar nevērtīgākiem graudaugiem.

janisb  1 5 Lietu kārtība dabā ir vienkārša - plēsoņas barības ķēdē atrodas virs zālēdājiem, ja kāds vēlas pārvietoties barības ķēdē zemākā līmenī, tā jau ir viņa problēma :D

Torpedo  3 3 Es nedaudz papildināšu savu iepriekšējo kometāru. Man veģetārisms ir manas konstitūcijas jeb morālā kodola, kas ielikts jau agrā bērnībā, pamats. Turpat ir arī kapitālisma, kā netaisnīgas netīras sistēmas kritika, kur cilvēks izmanto citus sava egoistiskā labuma gūšani - respektīvi, nodara netaisnību. Var jau būt, ka tas ir tāds dzīvei nederīgs ideālisms. Bet cilvēce vienmēr ir dzīvojusi tūdos, bet sapņojusi par labāku, taisnīgāku pasauli. Man tas ienāca jau agrā bērnībā ar omītes stāstiem no Bībeles par to ļi Paradīzi, to ļi par 1000 gadu miera valstību - kur lauvas draudzēsies ar stirniņām un neviens nevienu neēdīs, un karaļi sēdēs līdzās pie viena galda kā līdzīgs ar līdzīgiem ar nabagiem un baudīs šo Miera valstību. Nu, tādi vnk ir cilvēces sapņi. Tāpēc es izvēlējos daudzmaz pie visa tā pieturēties, jo citādi nespētu pats sevi cienīt, citādi viss būtu netīrs

Raja    2 veģetārisms/vegānisms var būt kā protesta forma.
V/V var būt kā reliģiska pārliecība (izrietoša no ģeogrāfiskā stāvokļa)
v/v var būt kā cilvēka dzīves krīzes viens no galaproduktiem
v/v var būt kā brīvprātīgi/piespiedu kārtā jauna opcija veselības dēļ..

visādi var būt.
Trakākais, ja v/v kļūst kā apsēstība un pāraug fanātiskā formā (piemērs - tā pati mūsu māksliniece Šeila, kura mērdē savu suni badā un ir pataisījusi viņu par veģetārieti) Neesmu vardarbīga pēc dabas, bet šitas man gan uzsit asinis...

Ļoti patīk nomadu cilvēku attieksme pret dabu. Ja ēst - tad jānomedī. Un jāizdīrā un jāsaglabā. Pati medīšana - cieņpilnun pateicības pilna. Dabai par iegūto maltīti.

Tā, manuprāt cilvēkam būtu jādzīvo. Nevis urbānā civilizācijā ar lielveikalu ārprātiem.

Jurijs1962Augums163  2   Suni - visēdāji - kā i pats cilvēks, un es jums neticu ka māksliniece kaut ko "mērdē".
Jums sava kautuve, ka tik agresīvi noskaņoti ?
Pacelta tēma, sākas uzbrukumi uz vegetāriešiem.
Medību miļotāja, paceliet tēmu ka stepēs "medē" saigākus no helikopteriem ar ložmetējiem. Tādu tēmu laikām neviens no jums pat nepamanīs. A par vegēm katrs tur par pienākumu izteikt savu "fu"...
Labi ka cilvēci no seniem laikiem sastadīja ne tikai "Rajas" - citādi mes joprojām staigātu zvēru ādās ar lielām nūjām rokās, un dzīvotu "pareizi" - vidēji 25 gadi. Maz, bet "pareizi", bez "civilizācijas", supermarketiem, slimnīcām, skolām utt

Raja    1 Man nav nekas pret v/v

pateicu tikai kas man liekas oki:)

Bet par mākslinieci - jēziņās - TV kad skatījos - domāju ka viņa ir izkūkojusi prātu.
suni par veģetārieti pataisīt un muldēt, ka viņam viss ir super..

Jurijs1962Augums163  1   ekzistē taču vegetāriešu barība arī priekš suniem
trakus TV nerādā. varbūt Jūs apskaužat ka cita sieviete ir māksliniece un ka VIŅU rāda TV, nevis JŪS?

Raja    1 kas tie par neadekvātiem secinājumiem?

P.S. Tik pat labi var tīģerim dot brokoļus:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu