Bērzu sulu pildīšana stikla pudelēs
Pildot stikla pudelēs bērzu sulas ,pudele jālej pilna līdz augšai , vai atstāt kakliņu tukšu?Delfinija (2018-04-07 10:34) Pilnu līdz augšai.
langstinsh (2018-04-07 10:58) Tā kā šampanieti-sula darbosies.
Nate (2018-04-07 11:04) 1 Plastmasas pudeles otrreiz izmantot ir kaitīgi veselībai.
_Krasula_ (2018-04-07 12:17) :) Parasti jau pilda līdz pudeles sašaurinājumam, t.i., kakliņam.
joga (2018-04-07 12:24) Krasulai - ja atstās brīvu,vai tad neveidosies pelējums?
Jurijs1962Augums163 (2018-04-07 12:48) 1 Nē protams ! var saplist spiediena dēļ jā nebus atstāts pāris cm. gaisa.
_Krasula_ (2018-04-07 12:49)
Godīgi sakot, nezinu, vai tam ir nozīme. Bet pret pelējumu iesaka uz katru litru sulas pievienot 1 krustnagliņu; vēl, raudzējot bērza sulas, lai novērstu pelējumu un etiķskābo rūgšanu, uz 1 l jāpievieno 5 gr cukura, tādejādi veicinot pietiekošu Co2 veidošanos.
Pati neraudzēju, bet bērnībā sula tika glabāta 3-litru burkās un turēta kārtīgā lauku pagrabā. Ar rozīnēm un upeņu zariņiem.:)
joga (2018-04-07 12:54) Ehhh...man nav pagraba....:((
makonjstumejs (2018-04-07 13:15) Stikla pudeli līdz augšai, vislabāk vermuta 1l pudeles.
anis (2018-04-07 13:17)
Receptes dažādas,bet klasika ir dažas rozīnes un upeņu zariņi. Cukurs pēc sulas sastāva. Pildījām "bombās"un ,ja nebija pagraba,norakām mitrā ,vēsā vietā. Kārtīga korķa nosiešana bija obligāta...
Etiķskābā rūgšana sākas pēc spirta radošo raugu darbības izbeigšanās,skābekļa klātbūtnē.
Burkās ,muciņās kādu brīdi kā konservants darbojas ogļskābe-vēsā vietā koncentrācija pietiekama...
Tieshaam_reaalie (2018-04-07 16:23) Patiesībā pats labākais ir atstāt gaisa telpu. Labākai garšai var pievienot rozīnes, upeņu zarus, nedaudz citrona vai trīs piparmētru končas (stiklenes) uz vienu litru.
kurmiene (2018-04-07 22:37) Es pildu pudelēs tā kā veikalā ....atstājot gaisa telpu...iesviežu klāt sulā ,upeņu kātiņu...sprīža garumā un kādas 5-6 rozīnes .Novietoju tur kur ir vēsāks,....siltā telpā sula sāk rūgt ātrāk. Iesaku padzerties bērza sulu svaigu ,kā koks dāvina.
Pilskungs (2018-04-08 00:32) Pāris centimetrus vajag atstāt spirtam, tad nesāksies etiķskābā rūgšana.
Berzu sulas (10)
Ka pareizi tecinat berza sulas? (5)