Kad beigsies panika par covidu, tad arī vīruss pazudīs?

Man ir aizdomas, ka tad, kad beigsies panika par covidu, tad arī vīruss pazudīs. Patiesībā viss jau ir izdarīts, iztukšotas noliktavas ar vecas pārtikas krājumiem, izvilkta nauda, vēl tik laikam atliek nedaudz pārdalīt, radīti atkarīgie, kuriem nu būs jāklausa pasaules varenajiem...vīrusam te vairs nav ko darīt. Nu vēl mazliet varbūt var pabaidīt cilvēkus: ekonomika sagruvusi, pat ekonomikas gigantiem naudas vairs nav, algas, pensijas, nav, nav, nav, vai tad neatceraties, kā covids visu ir sapostījis?

av2  1 6 viiruss pazudiis, nomirtu savaa cellaa, ja visi, uzsveru, pilniigi vissi paarstaatu apkaart vazaaties.
Bet tas ir nereaali, jo paartika jaaved, mediciinas personalam jaabuut utt.Un ja tiks atrastas efektiivas zaales , lai izaarsteetu jau saslimussos.
Ekanomika atdziivosies apmeeram pusgada/gada laikaa, taa nebuus probleema.
2020-03-28 03:58

ketija64  5 8 Mani vairāk pārsteidz, ka valstis cita citai nepalīdz, nav aktivizēta Sarkanā krusta palīdzība. Sanāk katra valsts par sevi. Kāds uz šo labi nopelnīs un pasaulē būs jauni miljardieri! Farmāciju firmu īpašnieki! 2020-03-28 07:20

Reds  4 2 "mūsdienas visiem ir kāds, kam var pazvanīt un paprasīt ka iet gan Spānijā, Itālijā, Vācijā gan vel kaut kur." - jā tikai pagriez to situāciju otrād - kāds Spanis zvana vidējam latvietim un prasa kā mums te iet - kāda būs atbilde?

Viņš stāstīs ka ir 300 saslimušo, kuri lielāka daļa šķiet pat neatrodas slimnīcā, ka viens ministrs pārcieš vīrusu ļoti vieglā formā, ka mirušo nav? Vai stāstīs ka Ventspilī vēl joprojām nav reģistrēts neviens saslimušais, vai to ka tur ir skola, kas pārbūvēta par slimnīcu, lai uzņemtu covid saslimušos?

Pasākumi ir tādi itkā tas būtu mēris un tiešām pus populācija varētu apmirt - pat Itāļi atzīst ka mirst apmēram 1% no visiem saslimušajiem, ka vidējais mirušo vecums viņiem ir gandrīz 80 gadi un to ka nekāda karantīna nestrādā varam paši redzēt, bet vajag pārbaudīt uz savas ādas.

Jo ilgāk turpināsies "ierobežošana", jo vairāk pēc tam nomirs badā. Un Latvijā iet uz to ka badā nomirs krietni vairāk, robežas var arī tā uzreiz neatvērt un ne jau visiem būs nauda, lai aizbrauktu peļņā.
2020-03-28 09:52

inaralaima  5 4 Ja vienā naktī Bergamo nomira teju 1000.cilvēku,tad vīruss ir Manas meitas vīram nomira krusttēvs,viņu apglabāja tikai aprūpētāja,jo visi radi nomiruši,pat mācītāja nebija -tie arī miruši. 2020-03-28 10:04

klaidone  1   Mēs esam pieraduši, ka nevar ticēt tam, ko raksta, vai ko redzam tv. Arī es saprotu, ka neuzticos tā īsti. Tomēr, grūti ir neticēt tam,ko tv rāda, tām intervijām,ko stāsta žurnālisti,kas paši atrodas Itālijā vai Spānijā. Tas ir te,mums blakus.Es nezinu,kāda informācija no tā nonāk Lv televīzijā.
Un es priecājos,ka robežas ir aizvērtas, kau arī ne pilnībā.Ar Itāliju gan.
Man arī ļoti nepatīk šī vainīgo meklēšana. Bet tas ir tik cilvēcīgi! It kā tas kaut ko mainītu,jeb tiešām vieglāk paliktu. Vienkārši,tā var atbrīvoties no sakrātā naida...
Itin visas valdības vienmēr vēlas izvairīties no skandāliem un panikas ,un velk patiesības izplatīšanos ,cik vien ilgi iespējams. Kā bija ar Černobiļu? Tagad var vainu uzvelt Ķīnai,jeb tiem tautiešiem,kas strādājuši ārzemēs un atgriezušies Lv.
Vīrusi var patiešām atnest neaprakstāmu postu un,ja tas vēl nav skāris Latviju tādā mērā,tad mēs varam priecāties par to.Ironijai nav vietas.Daudz labāk ir sargāties,nekā būt vieglprātīgiem un piedzīvot situāciju,kura vairs nav kontrolējama.Ir taču gadījumi vēsturē,kad mēris vai holēra iznīcināja veselas pilsētas.Ir bijuši gadījumi,kad vienkāršs Eiropas vīruss pļāvis cilvēkus Āfrikā tūkstošiem.
Valstis šajā situācijā nevar palīdzēt cita citai.Tā nav zemestrīce jeb cunami. Šobrīd Itālijai palīdz tikai Ķīna.Katrs cenšas sargāt savus resursus un būt gatavs.
2020-03-28 11:30

ketija64  2 2 klaidonei
Itālijai palīdz arī Krievija,ne tikai Ķīna.
2020-03-28 12:25

klaidone  2 1 ketija, labi ka tā.Es redzēju tikai par Ķīnu.

Katra zaudētā dzīvība taču ir sāpes un izmisums tuviniekiem. Visas tās ģimenes,kas šajā traģēdijā ir iesaistītas pa tiešo, nekad to neaizmirsīs.
Vai tas ir speciāli izraisīts? Kam tas ir izdevīgi? Cik daudz mēs varam zināt un cik vien nojaust...
Tomēr tā ir visas pasaules traģēdija,kam būs tālu ejošas sekas. Var vien cieņā noliekt galvu to cilvēku priekšā,kas šobrīd riskē ar sevi, skaidri apzinoties. Un just līdzi tiem,kas šobrīd cieš.
2020-03-28 14:07

CoCoSan    3 Kara un katastrofu laikā nav laika domāt par citiem, katrs glābj savu ādu kā var. Varat ūjināties cik patīk, tāda ir cilvēka būtības tumšā puse. Kad katrā mājā būs pa mirušajam, nebūs laika domāt, ar ko un kā var palīdzēt kādam tanzānijā. 2020-03-28 17:53

vilx  2   Rekur arī pseidodaktera mēnesi sens viedoklis:

https://www.1188.lv/iesaka/padomi/hosams-abu-meri-uzskata-ka-koronavirusa-aziotaza-ir-parspileta-230
5
2020-03-28 19:03

dabasmiilis  1   Vācija arī it kā palīdzot Itālijai ar slimo uzņemšanu pie sevis. Tā kā , viss notiek iespēju robežās. 2020-03-28 20:18

CoCoSan  3 1 Ņujorkā pie visām klīnikām masveidā jau izvietoti un turpina izvietot ar fūrēm velkamos refrežeratorus mirušajiem.
100punti, tas gripas slimajiem un no grieķu ēšanas pārsprāgušajiem cilvēkiem.
2020-03-28 22:38

Pillerina      Pat doktors apinis ir apklusis par vieglu un ātru izslimošanu.
Toties pļaviņs un klimovics sāk aktīvi uzdarboties ar savām teorijām par vīrusa nekaitīgumu vai neeksistenci.
2020-03-29 10:59

klaidone      Ir cilvēki, kas katastrofu laikā domā tikai par sevi un ir bijuši spējīgi pat savus bērnus ēst...
Un ir tādi, kas domā par citiem un mēģina palīdzēt pat tad, ja sāpes skārušas arī pašu. Arī tādu piemēru ir daudz un arī šobrīd. Tas viss ir ielikts katrā cilvēkā, un , vienīgi mūsu pašu ziņā, kurā pusē nostāsimies.
2020-03-29 11:46

dabasmiilis  1 1 Es mazāk uztraucos par Latviju , bet vairāk par neizglītoto un nabadzīgo rietumpasauli (ar asv priekšgalā) ,tās ir ļoti ievainojamas un dēļ tām tas vīruss tik drīz nebeigsies.
Pat ,ja pie mums vīrusa izplatība samazinātos un ierobežojumi atmaigtu , atkal būs pasaules klaidoņi ,kas to ievedīs.
Bija tak raksts ,ka daudzi interesējas par ceļošanu gada otrajā pusē.
2020-03-29 17:59

neko      "pārējiem nekā, bet ir inficēti. Kas tad īsti tiek meklēts?"

Vīruss protams; šīs vīrus daudziem ir tik vieglā formā, ka to pat nepamana. ~20% no tiem, kam viņu konstatē vispār nav nekādu simptomu un komplikāciju un tikai analīzes parāda ka ir tas vīruss.
2020-04-01 19:10

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu