drosme pateikt "nē!"

man liekas, ka spēja pateikt "nē!" pārspēkam ir ļoti svarīga.
tas pats attiecas uz bara instinktu, vai arī vēlmi nostādīt sevi kā "vēl vairāk", vai par viskarstāko.
kāda filharmonija bano čaikovski. kāda universitāte pātrauc pasniegt dostojevski. kāpēc? jo viņi izrāda solidaritāti ar ukrainu? solidaritātei var tikai piekrist. bet tam, kas tās vārdā tiek darīts piekrist var? kāds tieši ir dostojevska vai čaikovska noziegums? viņi ir krievi. tas ir viss viņu noziegums. viņi atbildēt nevar. ja varētu, laikam to nedarītu šiem "kultūras" cilvēkiem saprotamā veidā.
viņi ir miruši vairāk kā gadsimtu. sakara ar putina krievijā izveidoto oligarhiju nekāda. bet viņiem ir jāmaksā.
šāds laiks ir sevišķi svarīgs, lai saprastu, kad saprast apstāties, kad palīdzēt kam vajag, kad saglabāt vēsu prātu, bet galvenais, kad pateikt: "nē!"
laikos, kad cilvēki tev var atļauties teikt: tu darīsi to un to, tā ir izvēle pateikt "nē!"
tā bija ar maskarādi, tā bija ar nirnbergas konvencijas pārkāpumiem. brīva cilvēka atbilde nav destruktīva, pat ja gribas. atbilde ir "nē!". es to nedarīšu.
cik krievijā šobrīd ir cilvēku, kas maksā par to, ka ir pateikuši "nē!"?
cik uz pasaules ir cilvēku, kas ir gatavi pateikt "nē" cenzūrai, "nē" pilsonisko brīvību ierobežošanai, "nē" baram?
tā ir izvēle.
lai brīvība, kas tika manai paaudzei tiktu saglabāta arī nākamai, tā nedrīkst tikt pakļauta mainīgiem nosacījumiem. vienmēr ir varas un cilvēki, kas izmantos iespēju, kura tiem tiks dota.
tātad, jautājums(vairāki): kā tu pats definē ´savu´ apziņas brīvību?
vai likums un taisnība ir viena un visiem? ja jā, kāpēc? ja nē, kāpēc?

VECA_PIEPE  1 2 https://www.youtube.com/watch?v=yVdAikd33PY

Nav iespējams šo video materiālu skatīties bez asarām acīs, ieklausoties šīs izcilās aktrises patiesajos vārdos. Visu cieņu Lijai Ahedžakovai!
2022-03-13 19:31

rokons  1 3 Esošais putinisms neradās mirklī un punktā. Krievijas pilsoņi lielākajā vairākumā nobalsoja par prezidenta 3. termiņu, kaut tai laikā demokrātija Krievijā bija ievērojama. Krievu cilvēki sajūsminājās par Krimas iekarošanu.
Tagad jau viņiem ir par vēlu teikt NĒ.
Ja civilizētā pasaule spēs patiesi Krievijai pateikt NĒ, varbūt kaut kas mainīsies.
Un šoreiz bez šķirošanas - kaut kolektīvā līdzvainība man liekas bezprātīga.
Bet tā bija ar vāciešiem pēc 1945 gada. Pat Šveicē vāciskajā kantonā centās uz citiem rajoniem nebraukt. No frankofoniem varēja vienkārši pa muti dabūt. Un arī tagad vēl starp Lozannu un Cīrihi liela draudzība nepastāv.
2022-03-13 20:40

Chris1986  2 4 Man tik patīk, ka aplauzušies ir visi tie, kas teica, ka komunisti (sociālisti) ir bijuši tie ļaunie, kas visu ievārījuši, jo idejas ir ļaunas. Tik tagad skaidri redzams, ka kappitālisms Krievijā ir tieši tāds pats. Un tā nav iekārtas vaina, bet gan impērijas dabīgais stāvoklis vienmēr iekarot blakus teritorijas un izplesties, cik vien iespējams. Tā tas bijis ar visām impērijām - Seno Romu un koloniālo Lielbritāniju ieskaitot. Tieši tāpatās, kā šodien Ukrainā, Krievija uzvedusies visos laikos - jau pirms Pētera pirmā līdz pat pēdējam caram ieskaitot. Kā tad viņi citādi tikai pie 1/6 zemeslodes, Somiju un Poliju ieskaitot? 2022-03-13 21:03

sandra111  9 3 potetie auni PEKSNI iedomajusies teikt NE,,,,REALI SMIEKLIGI,,,, 2022-03-13 21:07

Dardedze  2   Neesmu ūber drosmīga, sievietei nepiestāv, bet sava ceļa gājēja varbūt. antivax.
Ak tad gāze aizies uz vāciju. Tātad pie tā visa esmu arī Vanga! ((
Likumi un līgumi nevis novērš laupīšanu, bet regulē to🙃
2022-03-13 21:41

Julianna  4 5 Kad gadu iepriekš rakstīju, ka PSRS atgriezīsies, par mani ņirdza. Es tolaik šo infu pārlaidu caur savu būtību. Vai tas ir feiks, vai nē. Ķermenis ar visiem 7 ēteriskiem mēteļiem -- pateica jā. Tā būs. Arī Taro kārtis to apstiprināja. Viss, kas tagad notiek jau bija sen paredzēts un ierakstīts planētas grāmatā. Visi personāži. Tikai ar karu Putins var tikt pie PSRS finansējuma. Atceramies, kā ASV runas lēdija Psaki sāka izplatīt ziņu, ka Putins jau iebrucis un šo "aprāva" pusvārdā. Bet viņai tikai padeva papīru nolasīt. Viss bija sarunāts. No visām pusēm. KARŠ IR NAUDA. LIELA NAUDA. Un tāpēc nevienu neinteresē parastu karavīru vai civilpersonu dzīves. Savā ziņā, šis karš un vispār laiks ir izčekot agresīvos. No abām pusēm. Viņi viennozīmīgi būs nosisti. Mūsu planētu ecēs visos veidos un virzienos. Izturēs tie, kas izturēs izaicinājumus. Es saprotu Fargo dvēseles valodu. Bet šis scenārijs jau sen uzrakstīts. Velns vārdā Gravett sadeva visiem aploksnes un pats nošāva savu avatāru. Katram bija iedota aploksne ar nāves datumu un instrukciju. Un tur bija runa par PSRS. Nebija tas velns labais puika, kurš te iespringa par padomju cilvēkiem. Nepārvarama vara. Var teikt debesis tā sabīdīja un kas tagad notiek, mēs neko nevaram izmainīt. Ārēji. Nevaram ietekmēt ne Baidena darbību, ne Putina, vai Levita utt. Viņiem IR jānospēlē tā loma. Grib to vai nē. Vienīgi varam kaut ko mainīt sevī. Uz abām pusēm. Nedaudz laika mums ir.... Varat manu rakstīto neuztvert nopietni. Fantāzijas. 2022-03-13 22:03

LaskovijMerzavec  1 6 Nedz Hitlers, nedz Putins, nedz Kariņš, Zelenskis, Baidens nevienam neko neuzspiež.
Ir, protams,visādas tehnoloģijas, metodes, kā iespaidot cilvēku psiholoģiju un domāšanu, bet pamats ir tas ko šīs cilvēks grib dzirdēt un kam grib ticēt. Bez tā tas ir ļoti islaicīgi.

Tupi primitīvs piemērs - rīgas ķengaraga iedzīvotājs (lai atvaino tie kas nav tādi) tic, ka Putinam ir taisnība. Neviss Putinam ir taisnība, bet Putins (ar visu propogandas mašinu) dod viņam stāstu, kas atbilst šī cilvēka gaidām. Esoša valdība ir zagļi, pie visa vainīgi ASV, nāks Putins un visi sēdēs vienā sūdu bedrē. Baidens stāsta, ka viss ir atkarigs no katra indivīda, jebkurš var būt miljonārs, bet tas neder, jo ir jākustās un daudz jākustās, bet ja visi ir vienā sūdu bedrē, tad nav jākustās. Un cilvēks ir gatavs krist un mirt par savu stāstu, ko šobrīd viņam stāsta Putins.

Vācieši gribēja dzirdēt, ka ir ārieši un atriebties par Versaļas līgumu. Parādijās Hitlers un izstāstīja viņiem šo stāstu. Un viņi gāja fanātiski karot ar visu pasauli.

Kariņs stāstija par maskām, vakcīnām - bet pat tik sūdīga komunikācija, kāda bija no valdības puses tika akceptēts - jo cilvēkiem to vajadzēja - vismaz kko, kautvai maskas, kautvai vakcīnas, pat ja tā izrādītos tiešām inde, to nedzirdētu.

Lietas netiek uzspiestas, tiek pasniegts uz paplātes tas ko cilvēki gaida un saņēmuši to viņi virzās jau pa konkrētu ceļu.

Pasakot "JĀ" kristietismam, Tu pasaki "NĒ" citām religijām. Pasakot "NĒ" vakcīnām, Tu pasaki "JĀ" antivakseriem.

"NĒ" ir otrapuse "JĀ", kam tad Tu saki "JĀ"??
2022-03-13 23:40

Floriana  1 2 Vienmēr apbrīnoju cilvēkus, kas var pateikt sū... nē, kā uztūnēt viltus Baltijas ceļu covid laikā, bet šobrīd tie lielie bļāvēji, kliedzēji un spļāvēji pazuduši. 2022-03-14 15:03

Frita  1 1 cilvēces vēsturi neveidojam mēs, mēs esam tikai fons. bet individuāli pateikts "nē" ir ĻOTI svarīgs.(c)pretrunu pilns teikums!Fargo,mazāk iespaidojies no sevis traumējoša info.Bezsakars!Fons ir fons,un tas nerunā.Ja sevi uzskati par fonu,tad tavs NĒ ir mēms!
Ja arī tavs individuālais Nē ir uzmanības vērts RUS tankam,kas pavērsis stobru pret Tavas morālās apziņas pārņemto prātu..tad svētīgi notranslē pēdējo sižetu-lūk es esmu fons un es neveidoju cilvēces vēsturi!Esmu vienkārši nejaušs.
Liela daļa cilvēku tādi nav-viņi veido vēsturi,rada bērnus,pierāda sevi aktuālās sfērās(ne oho) ..iet,dara un jūtas noderīgi un vajadzīgi(un vienkārši te neatrodas)!
Tu šeit..saujai sabiedrības sludini savu nostāju..ja vien Tu varētu globāli ko ietekmēt..bet nevari.Lūk,par ko cepiens.
Un es apzinos sava Nē jēgu,un apzinos,kad tas man var kaitēt.Cilvēka primitīvie refleksi ir izdzīvošanas instinkts nevis kaut kā pierādīšana.Tas seko vēlāk-kad ir drosme,spēks un vara.

Piekrītu rokona un LM vidoklim.
2022-03-15 00:17

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu