Nacionālā himna

Vai jums nešķiet ,ka esošo nepieciešams nomainīt .Nomainīt uz spēcīgu ,jūtu saviļņojošu ,patriotismu veicinošu himnu ?Istu valsts himnu -īstu ,brīvu un lepnu un sevis cienošu cilvēku himnu?
Uz tādu ,kura tiešām dara cilvēkus saliedētākus ,labākus

DanaL      Blackwolf, sigvartam 100% taisnības, bez pavadījuma un diriģenta tu šo dziesmu nenodziedāsi daudzmaz pieņemamā līmenī.
Pamēgini tagad pat, pārliecinies.
2024-08-22 11:32

Muktiana      Jebkura dziesma,vārdi, skaņa ir lūgšana un domu vibrācijas.
Ja pieņem, ka Dievs ir, tad vesels cilvēku kopums lūdz: "Dievs svētī Latviju". Un tam ir tieši tik liels spēks, lai Latvija pastāvētu. Ja cilvēki Dievam netic, tad Dievs tautu, cilvēkus nesargā un viņi nonāk "karmas" varā. Un viss, kas sākas, viss ari beidzas,-agrāk vai vēlāk - ar dažādām beigām. Ne visiem beigas ir sliktas. Bet lielākoties sliktas.
Ja gribat dziedāt SPD, tad tur ir vārdi: "Sveši ļaudis vārtus lauza, Jūrā krita atslēdziņa.". Gaidat, lūdzat, lai tie svešie ļaudis nāk? Viņi atnāks, tikai nomainiet himnu. "Dzīves ūdens, nāves ūdens Daugavā satecēja". Jā, mums ļoti vajag to nāves ūdeni Daugavā, jāpalūdz skaļāk. "Daugav - sāpju aukle." Jābūt pilnīgam muļķim, lai pielūgtu tādus scenārijus tikai tāpēc, ka labas notis. Bet muļķi jau arī iznīkst. Kam nav DIeva svētības, tie iznikst -pakāpeniski. Neticīgas tautas, dzimtas, nācijas iznīkst, kad sasniedz attiecīgo grēku kapacitāti. Mūs tikai himna sargāja. Tagad,pirms iznīkšanas, tā tikai jānomaina.
Daugavā satecēja.
2024-08-22 14:05

Muktiana      SPD, protams, ir kora dziesma, nevis "dziesma tautai". Ja 30% dziedātu bez pavadījuma, visdrīzāk nevarētu atpazīt,kas tā par dziesmu. Bet himnai ir svarīgāki vārdi par mūziku. Jebkurā teikumā un domā svarīgāks ir vārds un kādu enerģīju tā nes. Kur nu vēl himnā, kad domu ģenerē liela cilvēku masa! 2024-08-22 14:08

DanaL      Nav jau tas dievs himnā jāuztver tik tieši.
Mēs esam tajā stadijā, kad tikai retais domā, ka dievs ir balts vīriņš, kas sēž uz mākoņmaliņas un kulsta kājeles.
Un ar ko tad jums asociējas teksts "zilzibeņu pērkons spēra, velniem ņēma atslēdziņu". Ja nav dieva, tad nav arī velna, vai tad ne? Un ar pērkonu šajā dziesmā arī ir apzīmēts dievs, tikai dievturu, ne kristiešu reliģijā.

Tā ka dieva pieminēšana/ nepieminēšana nav nekāds arguments.
Bet muzikāla ziņā Saule, Pērkons, Daugava ir daudz satežģītāks skaņdarbs par Dievs, svētī Latviju!
Paceļ roku, kurš no klātesošajiem zina no galvas vismaz tekstu.
2024-08-22 14:18

True      Pēc 100 gadiem latviešu nebūs pat pēc opt. scenārija.
Smieklīgi lasīt šos prātuļojumus. Mazo latviešu tautu ne zviedri, vācieši, poļi, krievi… nespēja iznīcināt, rēķinātāji ibio.
Liela daļa muhosranskas pakļauto tautu jau nezin savu valodu, buldurē krieviski, toties latviešiem vēl ir sava zeme, karogs, himna, notiek dziesmu svētki, bērni skolā mācās latviešu valodā.
Vai tik tie rēķinātāji nav urlu šlaktas, visādi ušakovi, glorijas, brieži un citi mēgļi?!
2024-08-22 17:54

Tessa      True liels žetons.
Nīkuļi.
2024-08-22 19:46

rokons      Par izdziedāšanu jau rakstīju. Kas kaut drusku ir kaut korī dziedājis labi zin, ka 4/4 taktsmērs un visa dziesma oktāvas diapazonā ir viegli izpildāma daudziem.
Saule... ar savām sinkopām prasa tomēr lielākas pūles............. pamēģiniet paši, salīdziniet
2024-08-22 20:22

Epifanija      Kas te kaut kāds dziesmu konkurss, kurš labāk nodziedās himnu, himna jādzied ir no sirds un rajona! 2024-08-22 20:47

baalzams      Latvija, dārgā Tēvija, laime.. - nekas nav jāmaina, ne himnas vārdi, ne mūzika. Kas vēl tiks ieteikts nomainīt? Kas vēl Blacwolfu nepamierina? 2024-08-22 21:04

Muktiana      Katru gadu izgaist 10 tūkst.latv. /gadā no 1991.gada. 30 neatkarības gados - 300 000 tūkst.latvieši. Tas ir maz? Gk.izbrauc uz ārzemēm, jaunie atražojas ārzemēs. Padomju laikos visus gadus latv.skaits saglabājās konstants, pat nedaudz pieauga (vairs neatceros). Pirmajos Latv.neatkarības gados latv.strauji pieauga. Bet caurmērā visu LV pastāvēšanu tieši latviešu skaits ir bijis līdzīgs. 1.LV laikā tāds pats kā tagad, tad +- pieauga, PSRS laika noturējās un arī nedaudz pieauga un tagad atkal lēni samazinās. Ja turpināsies tie 10000 gadā. Pēc 100 gadiem būs sasniegta absolūtā 0. Un jaunieši tagad izbrauc vēl dedzīgāk. 2024-08-22 23:28

siikaa16      Pēc vēlēšanām, Saeimas pirmajā sēdes dienā ierastos tikai tie deputāti, kuri dzied korī. Parējie būtu saslimuši. Jo jādzied "Saule, Pērkons, Daugava".
2011. gadā sāka vākt parakstus, lai mainītu himnu. Pagājušajā gadā idejas iniciatīvas autors atteicās no savas ieceres. Bija savākti 2014 paraksti. Pārņēma ideju kaut kāda sieviete. Tagad savākti 2385 paraksti. Pa šiem gadiem nav savākta pat puse no 10 000 parakstu. Neviens dēļ 2385 cilvēkiem nemainīs himnu. Ejiet upes krastā un dziediet, ko vēlaties. Kaut vai tēlojiet lakstīgalas.
2024-08-22 23:56

Muktiana      Ja Dievs ir, tad ir arī velns. Ir strīdi, kādas ir tā formas un izpausmes. Tajā SPD vēl ir vārdi: "Ko lai dzēra latvju bērni?". Pat ūdens latvju berniem nebūs. (Un nebūs jau arī - kurš gan nezin, ka kaut kad LV paies zem ūdens - to visi pareģi un zinātnieki stasta - ,bet tik ilgi LV politiski nepastāvēs.) Beigās ir vārdi: "Pērkons velna spērējs. Tas mūsu tēvs." "Gar. lit. teorijā" ir smalki aprakstīts, kā dvēseles dalās, pāriemiesojas, klasificējas, kuras ir "paša Dieva dvēseles", kuras "augstākās dvēseles", "parastas", kā dalīšanās atšķiras. Dievam ir daudzi aspekti un formas. Cik atceros, dievība "Pērkons" bija paša Dieva dvēseles daļas forma, bet tā funkcija ir iznīcinoša. Pērkons soda grēciniekus. Kāpēc no visām dievību formām tieši dusmīgais Pērkons ir mūsu tēvs? Nevis kāds mīlošs, sargājošs, gudrības dievs vai pats Dievs? Velns, starp citu, arī skaitās kā Dieva dvēseles daļas 1a no augstākajām formām. Bet, ja ņem vērā, ka Rainis tajā ir vnk aprakstījis polit. kaislības, tad tā vnk ir dzeja, nevis uztverama par pārdomātiem himnas vārdiem. No mūzikas viedokļa SPD vairāk piederētos meldiņam pie kapa, īpaši čukstošais, velkošais, drūmais sākums, pēc tam seko izmisuma pilna bļaušana (kapos nederētu). Tag.himna skan sērigi, bet apņēmigi un bez kaislībām, galv., pie pareizā tēla vēršas un pareizus vardus saka. Tas, ka koris SPD skaistāk izpilda,- jā. Bet savādāk - nekā nav labāk. 2024-08-23 00:15

dabasmiilis      Skolās māca latviešu valodu, māca arī angļu, un kādā valodā sarunājas viena daļa pusaudžu? ja jau šamējie domā, ka kruti ir blēt okupantu mēlē, domājiet, viņu bērni pēkšņi sāks runāt latviski!? un tādiem himna interesēs!?

🔴Spāņiem vispār himnai nav vārdu, viņiem šī problēma atkrīt! 😂




-Mēs dvēseles esam enerģija, līdzīga enerģija ir arī radītājam un tam otrajam, tikai daudz jaudīgākas enerģijas.
Mūs uz fizisko pasauli sūta mācīties un radīt, lai mēs līdzinātos radītājam, un cilvēki[dvēseles] to arī dara - vieni rada, otri iznīcina, tas ir sava veida līdzsvars!
Mūsos katrā ir šīs abas šķautnes - atkarīgs tikai, uz kuru pusi vairāk nosveramies, vai izvēlamies būt labi, vai kalpot ļaunumam, tas arī pārņem mūs! Tā teikt, cīņa par dvēselēm!

Nelabais šobrīd uz neilgu laiku ir guvis virsroku, visu planētu sagūstījis, tas viss mainīsies, kad cilvēki pamodīsies un sapratīs beidzot, ka viņiem ir pieteikts karš, .... bet līdz tam brīdim... būs nodokļi par nodokļiem un važas uz važām... Viss pareģotais piepildās ar lielu precizitāti, nebeidzu brīnīties, lasu ziņas un tikai brīnos - tas piepildās un šitais piepildās!
2024-08-23 02:02

dabasmiilis      Oma skatījās tās mises no Aglonas, visa māja skanēja! Negribot nācās paklausīties, secināju, ka aptuveni 40% normālas mācības, bet atlikušais tāda muldēšana....
Visam pa virsu beigās šamējais vēl paziņo, ka dievs ir tikai baznīcā!
Un tie nedomājošie naivie vientieši to visu klausās!

Radītājs ir visur, tikai ne baznīcā, tur tas otrs kungs šiverē, kurš liek sevi saukt par kungu un sev ziedot miesu un asinis!
-Dieva dēls ieradās nodot cilvēcei vēstījumu, nevis kļūt par cilvēces kungu, bet pat to sātanisti pataisīja par mocekli savam nāves kultam! Cilvēki pielūdz mironi!
2024-08-23 02:21

straume22      17:54
(C)"Liela daļa muhosranskas pakļauto tautu jau nezin savu valodu, buldurē krieviski, toties latviešiem vēl ir sava zeme, karogs, himna, notiek dziesmu svētki, bērni skolā mācās latviešu valodā."
100 % piekrītu.
„Dievs, svētī Latviju” ir Latvijas Republikas valsts himna, kuras vārdu un mūzikas autors ir Baumaņu Kārlis (1835—1905).
Tāda IR un BŪS.
Bet, Jūs -Cien. dāmas un god. kungi, varat turpināt diskusiju.
2024-08-23 08:06

Muktiana      Par tiem iedzivotajiem bija tā. 1920.gadā bija 0,9 milj. latvieši. Nacionālais īpatsvars - 55%. CIlvēku LVā tajā laikā arī bija maz, - kā tagad ~ 1,6 mij. Līdz 1940.g. salīdzinoši strauji pieauga latviešu skaits, - līdz 1,1 milj. Padomju laikos pieauga arī iedzīvotāju skaits - līdz 2,7milj. (1990.g.), arī latviešu skaits pieauga līdz 1,4 milj. (1990.g.) PSRS laikā nacionālais īpatssvars bija 58%, ar tendenci nedaudz samazināties. Toties straujš latviešu izmirums sākās no 1990.gada. Latviešu skaits uz to brīdi bija 1,4 milj, tagad 1,1 milj ar ļoti stabilu dinamiku - katru gadu pazud apmēram 10 tūkst.latv. Dalam 1 milj ar 10 tūkst, tiegustam, ka 100 gadu laikā latvieši bus tieši 0. (Tikai, kad sasniegs kritisko samazinājuma masu - pēc 20 gadiem, tad samazināsies geometriskā progresijā nevis aritmētiskā.Pētījumus veicu š.g. pavasarī, skaitļus vēl atceros.) Jā, jā, himnas maiņa - tā ir latviešu vienīgā, aktuālākā problēma. Un diezgan ticami, ka balsis himnas maiņai savāks un himnu mainis tuvāko 10-20 gadu laikā. 2024-08-23 12:34

Muktiana      Nepateicu, ka šobrid nac.īpatsvars ir 62%. Ja salidzinam 4 gadus: 1918, 1940, 1990, 2024. Latv.skaits (apmēram): 0,9; 1,1; 1,4; 1,1 milj. (Pēdējos 30 gados izgaisa 300 tukst.latv.) Iedzīvotāju skaits: 1,9; .. (līdzigi).; 2,7; 1,6. (pēdējos 30 gados izgaisa 1 milj iedzīv.) Nacion.īpatsvars: 55%, .. (līdzīgi), 58%, 62%. Visdrūmākais rādītājs ir staujais latviešu izmirums un Latvija patiešām paliek tukša. Ja tā turpināsies, kads to tukšumu sagribēs piepildīt - vai pa labam, vai ar varu. 2024-08-23 12:45

Maskava13      Nekāda himnas nomaiņa nepalīdzēs saliedēt Latviešus!MUMS DIEMŽĒL IR TĀDA MENTALITĀTE!Katrs vairāk par sevi!! 2024-08-23 15:00

rokons      Drusku papilināšu Muktianu -
Īrijā lielāko tiesu ārsti ir pakistānieši, malaizieši vai hindusi. Vienkārši paši īri brauc uz ASV. Nemaz nerunāsim par to, ka faktiski īri savu valodu ir zaudējusī. saziņa notiek angliski´
Pieminētās nelaimes nav tikai Latvijā.
Info - bijušie kolēģi, kas strādā jau diezgan ilgu laiku Īrijā
2024-08-23 21:34

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu