Teflona čuguna panna piedeg

Nopirku čuguna pannu bet teflona, meegjinu cept .. bet visu velk klāt. tagad nezinu vai tā ir čuguna pannu īpatnība vaipati nezinu kādu knifu. Ar ko tad tās čuguna pannas atshkjiras no parastajām? Vajadzēja tachu būt labākai?

fon_viltis (2006-06-03 19:08)      vajadzēja, tak, kā izrādās, nav. secinājums - esi lētas reklāmas upuris.

sigita (2006-06-03 19:10)    1 Ja nemaldos, tad čuguna pannu vajag vispirms kārtīgi sakarsēt un tikai tad likt virsū cept.

Spicis (2006-06-03 19:53)      Kāpēc Tev tādas ziņas, ka panna no čuguna, ka pārklājums no teflona? Čuguna pannas ir smagas un pabiezas, neesmu sastapis pārklātas ar teflonu; tās nokarsē tad eļļu virsū(taukviela) un vēlāk notīra(noslauka). Šāda panna "iestādājas" un tai nepatīk bieža mazgāšana. Jācep ar taukvielām. Teflona(modernāki pārklājumi silverstone, grablon un vēl kādi...) pārklājums ir itkā ar taukainu struktūru - uzpilināts ūdens neizplūst, paliek pilē, kuru var "dzīt" pa pannu, nedrīkst pārkarsēt(sadalas un indē gatavojamo ēdienu) un nedrīkst pannu mazgāt ar (trauku)mazgāšanas līdzekļiem (ātri sabojā teflona pārklājumu). Nedrīkst izmantot cietus(metāka) instrumentus cepšanas procesā un ēdiena ņemšanā no pannas. Dārgas pannas struktūra ir sarežģīta, tajā ir iestrādāti vairāki slāņi no dažādiem metāliem(siltuma vienmērīgākai sadalei, apakša spesializēta vai universāla); ārējā virsma emaljēta, iekšpuse ar pretpiedeguma pārklājumu. Rokturis nekarstošs. Acī redzot tādu no čuguna nevar izliet vai izkalt. "Spicākās" "teflona" pannas - melni nokrāsots skārds, sakarstot izliecas(deformējas). :))) Izpēti, ko gan esi iegādājusies...

Rubiina (2006-06-03 21:53)      Vo,vo,kolēge arī stāstija,ka nu virtuvē viņai jauns dekors-pie čuguna pannas pierauta ola ar desiņām ,karājas pie sienas kā glezna::::))))

AlusPuza (2006-06-04 09:50)      /smej ar asarām acīs/
Meitenīt, čuguna pannas, tās taču ir tās pannas, kuras lietoja tava māte,vecmāte utt.
Ak, mūsdienu jauntane, pieradušas pie teflona, tagad vairs pat olu nemāk uzcept uz prastas pannas, to nepiedededzinot:))

Spriidiite (2006-06-04 10:48)      Nu nez, mana chuguna panna kalpo ljoti labi, arii teflona panna man ir, esmu staavaa sajuusmaa par abaam, man maaciija, ka pilniigu jaunu pannu vajag pieliet ar aukstu uudeni un likt uz pliits, lai uudens tajaa uzvaaraas, tad izlej uudeni aaraa un panna ir gatava straadaashanai, es pemeegjinaaju un man nekas nepiedeg taa, kaa staasta Lisanta un Rubiina.Spicis principaa ljoti labi uzrakstiija.

Vissbuslabi (2006-06-04 10:55)    1 Savulaik, nopērkot jaunu čuguna pannu, izlasīju lietošanas pamācībā, ka pirms sākt lietot, tā ir jānovāra. Izpildīju to šķietami absurdo procedūru- panna izrādījās ļoti laba un godam arī kalpoja. Iegādājos tādu arī darba kolektīva virtuvei. Nu, štrunts, nodomāju, nevārīšu..., kāda atšķirība... Tā otrā nevārītā vilka visu klāt. Un tur nu nelīdzēja vairs nekas. Nācās izmest.:( Tātad, procedūra vajadzīga. Bet kas tur par principu darbojas nezinu.

sla_ida (2006-06-05 10:39)      čuguna pnnā gatavots ēdiens ir veselīgāgs,teflons mēsls.Tiesa ar eļļā celot piedeg,pamēģini ar taukiem,nekas nepiedeg.

apsoluc_paakjis (2006-06-07 19:40)      Čuguna panna jāiestrādā, ar taukvielām, ar katru lietošanas reizi rezultāts uzlabojas!

Līdzīgi jautājumi
Ka notirit cuguna pannu? (10 atbildes)Cuguna panna piedeg (22 atbildes)Ka reanimet (atjaunot) cuguna pannu? (18 atbildes)Kur nopirkt labu cuguna pannu? (7 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu