Čekas maisu atvēršana

Vai jūs esat par to ,ka tiek atvērti ČEKAS MAISI?

Maverick_klons_Nr2 (2006-11-07 17:20)      Ja varētu būtu pārliecināti par šo maisu saturu autentiskumu, tad jau principā vajadzētu publicēt.

Tikai neaizmirstiet, ka :

1) Latvijā pieejama ir tikai daļa no visiem maisiem, pārējie jau sen kā atrodās Krievijā. Kuri ir atstāti un kāpēc - pamēģiniet izdomāt paši. Protams, var jau būt, ka vienkārši "steigā aizmirsa", taču ka KGB strādāja muļķi, es gan nepiekritīšu.

2) Nav zināmi kritēriji, pēc kuriem cilvēki tajos sarakstos iekļuva - mierīgi var gadīties, ka kāds, kurš uzrakstīja sūdzību par dzērāju - kaimiņu, arī tika klasificēts kā "stukačs".

Maverick_klons_Nr3 (2006-11-07 17:30)      Bez tam, neaizmirsīsim, ka tā tomēr ir daļa no mūsu reālās pagātnes un visticamāk, daudzi no mums ir bijuši oktobrēni (esmu bijis), pionieri (esmu bijis), komjaunieši (arī esmu bijis) un arī PSKP biedri (nepaspēju :).

Tā laika realitāte bija tāda, ka ja cilvēks gribēja kaut ko sasniegt un taisīt karjeru, tad bez "pareizas" politiskas platformas to vispār nebija iespējams. Piemēram es jaunībā nopietni domāju par mācībām jūrasskolā ar iespējamu vēlāku karjeru uz kuģiem, tad tas bija visiem zināms, ka neesot komjaunietim vai komunistam, visticamāk, varēsi komandēt kādu mazu zvejnieku tupeli zvejojot reņģas, bet vadīt lielu kuģi reisos uz ārzemēm bija praktiski bezcerīgi. Tāpēc arī savulaik nopietni apsvēru iespēju iestāties partijā. Domāju, ka tādu bija ļoti daudzi, praktiski visi mana un vecāka gadagājuma cilvēki. Kur ir robeža starp "čekas stukaču" un "normālu karjeristu" (tā laika izpratnē) - grūti teikt. Personīgi pazīstu daudzus "komunistus", kuri 1991. gadā stāvēja uz barikādēm.

Just_ (2006-11-07 17:34)      Tas būs tikai ierocis visādu intrigantu rokās, kādu te diemžēl netrūkst. Avīželēm pietiks, ko rakstīt un "izmeklēt" vēl nākamos 20 gadus. Nē, lai strādā speciālisti, vēsturnieki un arhiviāri, bet ne padarīt šo informāciju atklātu un visiem pieejamu.

Mav, man viens pazīstāms cilvēks tajā laikā iestājās partijas kandidātos, jo citādi viņu nelaida eksursijā uz Indiju.:)

Maverick_klons_Nr3 (2006-11-07 17:43)      Just - nu bet vismaz neļaus kādam treknam mūlim mierīgi "sēdēt pie šprices" un turpināt zagt uz nebēdu, vismaz patramdīs. Presei jau ir tāda "sabiedrības sanitāru" loma.

Es uzskatu, ka jo vairāk gar tādiem urķēsies, jo rezultātā sabiedrībai kopumā labāk. Ja arī teorētiski pieļauj iespēju, ka es esmu tajos maisos (kā jau teicu - kritēriji nav zināmi), tad man no tā nekas nemainīsies, ja vienā dienā izlasīšu avīzē šādu "faktu", pasmiešos un turpināšu dzīvot tālāk. Taču ja tur tiks (un noteikti tiks !!!) kāds no patreizējās valdības, tad vismaz tautai būs cirks par velti. Par cik parasti "mēs" te spēlējam teātri, bet "tie tur augšā" priecājās, (izņemot priekšvēlēšanu laiku), tad vismaz prieks, ka kādu brīdi būsim mainītās lomās un varēsim kopā pasmieties, kā kāds resns, pierijies "tautukalps" taisnosies, ka viņš jau neko, neko neesot darījis, ka viņš tur pārpratuma pēc u.t.t. :)

zlatorucka (2006-11-07 21:53)      Esmu par!

Spicis (2006-11-07 22:09)      annakarin: kur tev tādas blēņas pa galvu maisās? :) Kādas publikācijas? Vai kartīšu fotogrāfijas? Kam tās? Vai lielie publicēšanas aizstāvji grib tikt klāt pie tā, kas vēl ir "izrakts" pa šiem gadiem. Ja no publicēšanas ir atkarīga kaut viena cilvēka dzīvība, tad nedrīkst publicēt, bet par radiem un sevi izziņas sniedz Totalitārisma dokumentēšanas centrs, dodot materiālus pat rokās. Visi intresenti UZ PRIEKŠU, tur vēl speciālisti pakomentēs kas un kā!

kwinta (2015-02-20 13:27)      Es par, kaut zinu ka neko neatvērs.
Manā grupā teķī arī bija stukacītis, tagad vienas Pierīgas skolas direktors. Iedomājieties situāciju, ka visa viņa skola par to uzzina? Čau, karjera pēcpusē.
Un neba viņš tāds vienīgais,uz ~ 50 normālajiem bija viens kurš atskaitījās. Parēķiniet, cikiem tas būtu jauks pārsteigums.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu