Dzērvenes

Dzērvenes - jautājumi un diskusijas

Dzērveņu lasīšanas sezona sākusies? (14)
Lūdzu iesakiet kādi Latvijas purvi tie bagātākie ar dzērvenēm šogad?Kur atrodas un kā ar piekļūšanu,cik bīstami?
Valdemārpilī Sasmakas purvs (cik ir būts, tur nekad naf ūdeņu dziļāk kā līdz potītēm), mans bērnības purvelis atrodas Rendā ( nu tur gan ogas kā krelles, bet viss dzērveņu dīķis uz akačiem), tad vēl ir Lielsalas Talsu novadā... normāli padomijas laikā dzērvenes drīkstēja lasīt ne agrāk kā pēc 15. septembri, tāpēc tagad vēl tikai tādis pazaļas. Protams ņemot vērā masu psihozi - viens noplūc simts plūc līdzi. Tagad tikai gardākās brūklenes purvā var lasīt. Ja peļņai, tad var skriet un lasīt, ja savam vēderam tad iesaku pagaidīt. Un to, kā tagad blāvi sārtās dzērvenes pēc nedēļas kļūst sarkanas - man nestāsties - es tā pat zinu - tač visa bērnība purvamlē nodzīvota... Purvs slapjsh ka iekshaa netiek un jau izlasiits (uz Leedurgas pusi). Tik zaales chemuros ogas palikushas. Taa kaa dizhi ko gaidiit vairs nav.
Bet atceros beerniibu, kas vecaaki 14.septembrii brauca uz Kachanovu. Tur pulceejaas visi pyrva malaa, lai 15.datumaa agri starteetu. Reizeem bauca agraak, bet tad bija dikti jaauzmanaas, lai netiktu milicijai nagos.
Bīstami, ļoti bīstami. Piekļuve nekāda, jo visapkārt ūdens. Vispār drūms skats. Ai vislabākais Teičuu purvs!! Brandavīnu gan vajag paņemt 2.0 l , bet toties maldīties,... tad var vairāk par 5 dieni, un cilvēki ira atsaucīgi!
:D es vienreiz vokorā ar izgāju 5-7 km sāņu, ..un vēel dzīvs šodien!
··· Dzērvenes: Dzērveņu lasīšanas sezona ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) –»
Lielogu dzērveņu sukādes (3)
Vai kāda/s ir taisījusi/is lielogu dzērveņu sukādes? Šobrīd man top šīs sukādes, bet sapratu, ka pati nekad tādas garšojusi neesmu un nemaz nezinu kādam jābūt rezultātam. Tad nu man interesētu, kāda viedoklis, kas tās ...
Visas sukādes gatavoju vienādi - ķirši, ērkšķogas, ķirbji - sagriežu vai izņemu kauliņus, uzberu cukuru, nakti atsulojas - sulu nokāšu plus vēl cukurs - sīrupā,........ ogas, ķirbjus žāvēties. Būtiski to lieko sulu izdabūt - tāpēc ogas saspied mazliet vai pārgriez.
Varbūt citiem ir labāki ieteikumi...:))
Sukādēm labi noder veikalā nopērkamais žāvētājs. Tur gan t° variē no 40°c÷60°c. Gatavojot ķirbju sukādes bija vajadzīgs laiks līdz 1 nedēļai. Tas ir ja vajadzēja pilnīgi sausas ilgākai uzglabāšanai. Tūlītējai apēšanai var tik ilgi nežāvēt. ··· Dzērvenes: Lielogu dzērveņu sukādes lasīt visu diskusiju (3 atbildes) –»
Uzlējums no dzērvenēm (18)
Lūdzu padalieties ar recepti kā var pagatavot sakarīgu uzlējumu no dzērvenēm. Cik ilgi tas prasa laiku min.?
tiiru spirtu esi atradusi? ja taa- apsveicu!
man zinaamajaa receptee piedalaas nomazgaatas, sausas dzeervenes, stampinja, 1/3 tiira spirta (vai- lai apnjem ogas) peec nedeeljas skjidrumu ruupiigi nokaash, pielej atlikusho spirtu, destileetu uudeni (cik jau kuram prasaas) un tur meenesi.
ir cilveeki, kuri ogas atstaaj uz visu iztureeshanas procesu, ir cilveeki, kuri vaara sulu, kas nu kuram tuvaaks. es esmu noveerojusi, ka dzeervenju garsha ir vienliidz stipra visos gadiijumos.
Degvīns noder tikai garšas sabojāšanai mutē un ir pat cilvēki, kuriem tas netraucē, bet vispār - spirts, spirts un tikai spirts:)) tad tev vajag dzeervenju koncentraatu, iipashi, ja vajag rezultaatu aatri. jo vaajaaks spirts, jo ilgaaka proceseeshana. aksioma. :) Jācer, ka autore nebija cerējusi uzlējumu dabūt gatavu uz rītdienu?(Cik ilgi tas prasa laiku min.?)
Nevis minūtēs, bet dienās. Būtu vienkāršāk sajaukt jau minēto koncentrātu ar šņabi un miers. Vai likties mierā.
No dzērvenēm būs ilgi.Ar dz.koncentrātu uz rītdienu būtu lietojams.
Varu tev ieteikt citu variantu.Nogriez rujajai (klona) maizei garozu,tā lai mīkstuma tur tikpat kā nav.Uzber cukuru,aizdedzini un pilini iekšā tai šnapsā.Iznāk kaut kas līdzīgs konjakam vai brendijam.Arī rīt jau būs lietojams.
··· Dzērvenes: Uzlējums no dzērvenēm lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Dzērveņu biezsula ziemai. (7)
Parasti to gatavoju, pievienojot tik pat daudz cukura un uzkarsējot līdz burbulim. Gribētu dzirdēt jūsu pieredzi, kā ir ar uzglabāšanos, ja masu samaisītu ar cukuru un bez karsēšaņas?
Kādreiz, kad braucām uz purvu lasīt, darīju tāpat kā ezjule: vecajā labajā gaļas mašīnā - ģimenes pasākums: vīrs iestellē elektrisko urbi roktura vietā, tai iebēršanas vietai uzstellē piltuvi/nu tūtu:) - lai process notiek ātrāk. Tad 1:1 ar cukuru un burkās iekšā. Ēd gardām mutēm. Bet tagad ir tas "zaptes" cukurs, varbūt ko citu. Tagad nav problēmu: nopērku tirgū no tantiņām bikiņ un ēdu bez cukura, kad sagribas:) ūdeni vajag gan, ja liek burkās i pagraba nevajag. ja bez ūdens burkās, tad vāku likt nevajadzētu. Man stāstīja, ka pat ūdeni liet virsū nevajag.
var tāpat sabērt burkās un likt vēsumā :))
var sablendereet ar cukuru un izzaaveet. var izzaaveet arii bez cukura. skat abele.lv dzērvenes ar medu sablenderē,un saldētavā iekšā;) ··· Dzērvenes: Dzērveņu biezsula ziemai. lasīt visu diskusiju (7 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu