Gailenes
Gailenes - jautājumi un diskusijas
No Tervidāniem un austrumiem....
..uz meža pusi, kā citādi?!..sēnes neaug pļavā
··· Gailenes: Gaileņu vietas Bauskas rajonā? lasīt visu diskusiju (2 atbildes) »
Gailenes mežā? (7)
Uz Jāņiem mēdz pirmās gailenes mežā parādīties.Kāds ir manījis,ir vērts braukt skatīties?
Uz Jāņiem mēdz pirmās gailenes mežā parādīties.Kāds ir manījis,ir vērts braukt skatīties?
Cik ilgi jācep gailenes? (19)
Cik ilgi jācep gailenes uz mierīgas uguns tā, lai būtu droši ēst. Vieni saka, ka nav ilgi jācep, citi saka, ka gailenes ir ļoti indīgas sēnes (tāpēc tajās nav tārpu) un tāpēc tās vispirms ir jāvāra un tad jācep. Tātad ...
Cik ilgi jācep gailenes uz mierīgas uguns tā, lai būtu droši ēst. Vieni saka, ka nav ilgi jācep, citi saka, ka gailenes ir ļoti indīgas sēnes (tāpēc tajās nav tārpu) un tāpēc tās vispirms ir jāvāra un tad jācep. Tātad ...
Haotiski uzrakstiju, sapratīsi. Elementāri! Apcep sviestā sasmalcinātus sīpolus,kad tie kļuvuši zeltainbrūni,pievieno gailenes un karsē tik ilgi,kamēr mitrums no gailenēm iztvaikojis un tad pievieno saldo krējumu,sāli,piparus. Ļauj uzvārīties,vēl pāris minūtes ievilkties un garda maltīte gatava! kamēr gailenes uz pannas sūt savā sulā, neaizmirsti pannai uzlikt vāciņu, tas arī ir no svara, cik ilgs ir šis process.. noteikti gailenēm pievieno saldo krējumu un sagrieztas dilles, un kopā ar jaunajiem kartupeļiem aizmirsīsi, ka esi viens... Kur tāda tumsonība no to puses,kas saka,ka jāvāra un tad jacep. Varētu domāt ,ka šamējie mušmires gatavo pusdienām . ··· Gailenes: Cik ilgi jācep gailenes? lasīt visu diskusiju (19 atbildes) »
Es apcepu un tad saldēju, viss bija labi.
Svaigas nevar saldēt.-Tieši tā-jāapcep.
nesaldē. būs rūgtas
Es vispirms sasaldēju un pēc tam apcepu.Sāls pēc garšas!
Es vienmēr sacepu un tad sasaldēju. Tad nav rūgtas. Izņem no trauciņa un pa taisno uz pannas. Labu apetīti!
··· Gailenes: Saldētas gailenes lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Sālītas gailenes (12)
Vai kāds ir sālījis gailenes? Esmu tikai ēdusi, skajā pārdodas tādos plastamasas trauciņos. Apnikušas mērces :D Lūdzu recepti, ja ir! Paldies :)
Vai kāds ir sālījis gailenes? Esmu tikai ēdusi, skajā pārdodas tādos plastamasas trauciņos. Apnikušas mērces :D Lūdzu recepti, ja ir! Paldies :)
Gaileņu gatavošana (9)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Uzcept! :) Krējumu gan klāt neliec, tikai sāli. Būs naturāls produkts.
Varu tevi atsvabināt no pūlēm. Iepako un steigšus sūti man!:) Labāks par gaileņu mērcīti un jaunajiem kartupelīšiem laikam nekas nav izgudrots. Var, protams, apceptas gailenes mēģināt iestūķēt kā pildījumu kādā kotletē (variants: gaļas rullīši), bet nezinu, kas būs vairāk: uzlabota kotlete jeb samaitātas gailenes...
gailenes - tikai apceptas sviestiņā un krējumiņa mērcītē iekšā :) viss pārējais - ņe to:)
paņem gailenes un kopā ar malto gaļu iepildi paprikā . garantēju būs garšīgi. ja gribi vairāk informāciju raksti man privāti, pastāstīšu sīkāk savu recepti
vnk var bliezt klāt visādiem sautējumiem, gan gaļai, gan dārzeņiem, garša būs jūtama un ļoti laba!
··· Gailenes: Gaileņu gatavošana lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Saceptas gailenes paliek rūgtas (17)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Protesteeju, Bekka!Nav nekaada putra!Gadiem taa gatavoju bekas un gailenes:)
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:) Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē ··· Gailenes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:) Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē ··· Gailenes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »