Vīns, vīns, vīns?
Gaumes jautājums, bet varbūt ieteiksiet labu un baudāmu vīnu?inaralaima Medovine.
Arish
kādi Jums garšo? Balti, rozā, sarkani?
saldi, pussaldi, pussausi, sausi?
No baltajiem pussausajiem skatieties CHARDONNAY, PINOT GRIGIO
no sarkanajiem SHIRAZ, CHIANTI(kaut gan tas ir diezgan smags...bet pēc gaumes) MERLOT utt.
Nevajag obligāti Francijas, labi ir no Austrālijas, Čīles, Kalifornijas utt
Postremo
1
Baltais - Sollazzo. Umbria.
Sarkanais - kaads portugaalis noteikti.
Atspulgs
ooo...vīns. tas jau no nolūka atkarīgs. pirmā iepazīšanās, kad jārada iespaids. vakars pirms kaislīgas nakts. vēlme tupi aizmirsties. katrai situācijai savs vīns:)
viennozīmīgi-sauss.
tik maigā vecumā, kad vēl velk uz saldo pusi- varētu sākt ar vāciešiem, austriešiem.
Samila
Burgundy Pinot noir - sarkanvīns.
Chablis - baltvīns.
p_p
Ļoti jau nu gaumes lieta. Mana izvēle :
no baltajiem: viegls itāļu Pino Grigio ikdienai, izsmalcināts Chablis svētkiem
no saranajiem: vieglāks - čīles Pinot Noir; piesātināts, biezs un tumīgs - kaut kas no Luāras ielejas.
rozātajos neorientējos
drakon
Ir dažas lietas, kas jāzina ikvienam cilvēkam, kas sevi uzskata par kaut cik izglītotu vīna lietās. Viena no tām ir pareiza vīna izvēle dažādām situācijām.
Vadoties pēc dažādām tendencēm un apmeklējot izstādes visās pasaules malās, vīna eksperti jau labu laiku ir secinājuši, ka šobrīd pasaulē ir 5 vadošās vīna šķirnes.
Atcerieties, ka šajā rakstā mēs tikai pieskaramies šiem vīniem un sniegtā informācija ir tikai kā ceļa norāde jums, kas cenšas izzināt visus vīnu brīnumainās pasaules noslēpumus un īpatnības. Sāciet savu ceļu, izlasot šo rakstu, nodegustējot mūsu ieteiktās pudeles un izvēloties savus favorītus.
Cabernet Sauvignon
Tiek uzskatīts, ka Cabernet Sauvignon ir planētas populārākais sarkanvīns. Radīts 17. gadsimtā Francijas reģionā Bordeaux, šodien tas atrodams gandrīz jebkurā pasaules valstī, kur ir attīstīta vīna industrija (Kanāda, Austrālija, ASV, Čīle, Eiropa u.t.t.).
Šo drosmīgo vīnu dara, savienojot Cabernet Franc un Sauvignon Blanc vīnogas. Kad vīns ir nogatavināts (vismaz 10 līdz 15 gadus), tam piemīt ozolkoka aromāts, kurā jaušamas arī kafijas, šokolādes, ādas un tabakas nokrāsas.
Jaunākiem Cabernet (3 līdz 7 gadus izturētiem) ir vieglāka, sulīgāka smarža un garša ar dzērveņu, aveņu un plūmju toņiem. Neatkarīgi no tā, vai jums patīk vīni ar koka un zemes aromātu buķeti, vai arī vīni ar augļu un zālaugu toņiem, „sarkanvīnu karalis” lieliski iekļausies jūsu vīna kolekcijā.
Pasniegt ar: Vecāki Cabernet Sauvignon ir spēcīgi vīni, kas nomāc vieglu ēdienu garšu, tāpēc tos labāk malkot kopā ar sarkanajām gaļām (piemēram, steiku vai jēru), tumšās šokolādes desertu u.c. līdzvērtīgiem ēdieniem. Jaunāki un vieglāki vīni labi sader ar cūkgaļu, teļa gaļu, putnu gaļu, pastām un viegliem sieriem.
Rekomendējam pudeles:
2006 McWilliam’s Hanwood Estate Cabernet Sauvignon, Austrālija
2004 Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon, Čīle
2005 Janzen Estate Cloudy’s Vineyard Cabernet Sauvignon,
Samila ja tik vienpusīgi skatās, var daudz ko palaist garām ;)
Annika man ļoti patika Itālijas sausais viins Primitivo, visiem dzīves gadījumiem un tie, kas priekšroku dod sausajiem vīniem, es arī ieteiktu :) man to ieteica, es savu pieredzi nododu tālāk :)