Alkohols

Alkohols - jautājumi un diskusijas
Alkohola lietošana saprāta robežās - ko tas Jūsuprāt nozīmē? (35)
Daudziem kungiem te anketās stāv rakstīts „alkoholu lietoju SAPRĀTA ROBEŽĀS“. :D Tātad – kur beidzas saprāta un sākas neprāta robeža? (Personīgi domāju, ka prātīgi iedzert reti kurš prot.. ;) )
Daudziem kungiem te anketās stāv rakstīts „alkoholu lietoju SAPRĀTA ROBEŽĀS“. :D Tātad – kur beidzas saprāta un sākas neprāta robeža? (Personīgi domāju, ka prātīgi iedzert reti kurš prot.. ;) )
Dzeršanā tāpat kā karā
Viss ir nejaušības varā.
Sākot nevar beigas zināt,
Neko nevar aprēķināt.
(c) Mirdza Ramane "Hugo Diegs" Labāk ir vispār nedzert, tad arī mazāk problēmu. alkoholam nepatik sapraats ;) Ja Prāgas centrā dzer no pudeles absintu, noskalo to ar bekerovku un uzkož virsū čehu desiņu un pats spēj aizdoties uz viesnīcu, tad tas ir pasākums ar odziņu un saprāta robežās.... Tas ir tad, kad dzerot nepaliek par idiotu, kad pirmā doma vakarā nav, vai man ir, ko iedzert, un pirms 22 neskrin pa galvu pa kalu uz veikalu, lai paspētu vēl kādu pudeli nopirkt. ··· Alkohols: Alkohola lietošana saprāta ... lasīt visu diskusiju (35 atbildes) »
Viss ir nejaušības varā.
Sākot nevar beigas zināt,
Neko nevar aprēķināt.
(c) Mirdza Ramane "Hugo Diegs" Labāk ir vispār nedzert, tad arī mazāk problēmu. alkoholam nepatik sapraats ;) Ja Prāgas centrā dzer no pudeles absintu, noskalo to ar bekerovku un uzkož virsū čehu desiņu un pats spēj aizdoties uz viesnīcu, tad tas ir pasākums ar odziņu un saprāta robežās.... Tas ir tad, kad dzerot nepaliek par idiotu, kad pirmā doma vakarā nav, vai man ir, ko iedzert, un pirms 22 neskrin pa galvu pa kalu uz veikalu, lai paspētu vēl kādu pudeli nopirkt. ··· Alkohols: Alkohola lietošana saprāta ... lasīt visu diskusiju (35 atbildes) »
Sicīliešu tradicionālais Spinamara liķieris ir raksturīgs ar savu saldeno, citrusaugļu un ziedu garšu, kas ir lieliski piemērots kokteiļiem. Šeit ir recepte, kas ļauj izmantot Spinamara liķieri, lai izveidotu atsvaidzinošu kokteili.
Spinamara kokteilis ar citrona un dzērveņu sulu
Sastāvdaļas:
- 50 ml Spinamara liķiera
- 30 ml dzērveņu sulas
- 20 ml svaigas citrona sulas
- 10 ml apelsīnu liķiera (piemēram, Cointreau)
- 1 tējkarote cukura sīrupa (pēc izvēles)
- Ledus
- Svaiga piparmētra vai citrona šķēle dekorēšanai
Pagatavošana:
- Ielej visus šķidrumus (Spinamara liķieri, dzērveņu sulu, citrona sulu un apelsīnu liķieri) kokteiļu šejkerī.
- Pievieno ledus un, ja vēlies, arī cukura sīrupu, lai kokteilis būtu saldāks.
- Rūpīgi sakrata kokteili, lai visi sastāvdaļas labi sajauktos.
- Izkāš kokteili glāzē, pievieno svaigas piparmētras lapu vai citrona šķēli dekorēšanai.
galwenais-neiedomaajies jaukt ar uudeni!!! Kopā ar opija tinktūru un cukuru:))) >>>fraksosa, cik atminos Absintu jau sen vairs nerazjo peec taas vecaas labaas halucigeenaas receptes, kuras paardzeeruma dileerijumaa Van gogs sev ausi noshnjaapa! ;) >>>never, Van Gogs to ausi gan nošņāpa šizofrēnijas psihozes murgos, bet gan jau arī absints tur savu artavu deva...
Par ražošanas tehnoloģijām tiešām nemāku neko pateikt, bet to, ka gana halucinogēns - esam izbaudījuši uz savas ādas( smadzenēm) viena ceļojuma laikā...Bet tas nemaz nebija tik nebaudāmi.
Ja kas - jālieto ar dedzinātu cukuru...
Lai jums garšo!
··· Alkohols: Kā dzert absintu? lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Kādu dzērienu esat iecienījuši? (32)
Vai dzerat tīru šņabi, jaucat kokteilīšus, grādīgos vispār nelietojat? :) :) :)
Vai dzerat tīru šņabi, jaucat kokteilīšus, grādīgos vispār nelietojat? :) :) :)
Kā reāli iegūt alkoholu no kartupeliem, graudiem? (5)
ka reali iegut alkoholu no kartupeliem, graudiem
ka reali iegut alkoholu no kartupeliem, graudiem
Pārdod kartupeļus - nopērc alkoholu.
Ja pēc būtības tad jābūt iemeslam šādu jautājumu uzdot. Ja vēlme iemācīties tecināt tad šādi ne jo ar cieti ir jāķēpājas un tas process ir smirdīgāks. Jāsāk ar pamatiem un vienkāršo cukurs ūdens raugs. Pat tikai ar šiem trīs komponentiem laba manta iznāk tikai retajam un arī nopietni piestrādājot. Ja vēlme vēl celt kvalitāti tad šāds jautājums te nebūtu jo sākumā jau būtu ievākta vajadzīgā infa. Lai nu kā bet ja jautājums nopietns tad raksti privāti un es pateikšu kur rakt.
Dzen sulu un raudze
:)No kartupeļiem jātaisa kartupeļu biezputra, no graudiem jācep maize, bet rauga baktērijas spirtā pārstrādā cukuru, nevis cieti! Var jau kartupeļos esošo cieti mēģināt novest līdz rūgšanas kondīcijai, kartupeļus sagriežot, sasaldējot, uzvārot un atdzesējot līdz 30grādiem.., bet priekš kam tā čakarēties ar negarantētiem rezultātiem, ja cukurs rūgst garantēti, un nosēdumu maz!??
šī ir ĪSTA oho tēma ! :)))
··· Alkohols: Kā reāli iegūt alkoholu no ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) »
Kā lietot alkoholu "saprāta robežās" ? (29)
Nav taču vairs noslēpums, ka alkohols cilvēka organismā iedarbojas kā inde un reibonis iestājas organisma saindēšanās rezultātā.... tad kā var lietot indi SAPRĀTA robežās... Saprotu ka lietot indi ir neprāts. Nelielās ...
Nav taču vairs noslēpums, ka alkohols cilvēka organismā iedarbojas kā inde un reibonis iestājas organisma saindēšanās rezultātā.... tad kā var lietot indi SAPRĀTA robežās... Saprotu ka lietot indi ir neprāts. Nelielās ...
Kandžas receptes un tehnoloģijas (15)
Padalieties lūdzu ar kandžas (samagonkas) taisīšanas receptēm. ir vēlme un iespējas bet nav zināšanu. vectēvs tikai vienu recepti zin, vēlos vairāk izmēģināt, bet lūdzu tādas normālas receptes, cilvēki kas tiešām zin, ...
Padalieties lūdzu ar kandžas (samagonkas) taisīšanas receptēm. ir vēlme un iespējas bet nav zināšanu. vectēvs tikai vienu recepti zin, vēlos vairāk izmēģināt, bet lūdzu tādas normālas receptes, cilvēki kas tiešām zin, ...
carluccio - no tās adreses ko postēju iepriekš man ir "vasarnieks" ... un lietojot rauga barības vielas raugu vajag 5X mazāk ... izlasi instrukciju ... es raudzēju parastā dzīvoklī un pilnīgi bez smakas .. kad otrreiz dzenu spirta režīmā ( tiem aparātiem ir divi režīmi - kandžas , ko izmanto kā izejvielu spirta iegūšanai ) tad dabūju 96 grādus bez jebkādas smakas vai piegaršas ... šķaidot ar avota ūdeni iegūstam kristāl dzidru un mīkstu pēc garšas lielisku mantu ...
Bez jebkādām pohām ... tas no paša pieredzes ... :)) www.homedistiller.ru
:) Receptes , aparāti , izejvielas ... :)))
kandzasaparati.lv Par labu dzimtenīti nekā labāka nav,bez paģirām!!! Ūdens, cukurs, raugs - tas ir mūsu draugs! Pirmā komenta recepte vislabākā, pārējais viss lieka ķēpa, jo rūgst jau tikai cukurs. Kādreiz reklāmās bija pārdošanā krieviju minispirtzavod, it kā pat Vācijas ražojuma vai pēc vācu tehnoloģijām, neatceros, atlika piebērt sastāvdaļas, ieliet ūdeni un apm. pēc nedēļas tīrs produkts, spirts, izpilēja kolbā. Esot bijis ne sliktāks par rūpnieciski iegūto. ··· Alkohols: Kandžas receptes un ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
Bez jebkādām pohām ... tas no paša pieredzes ... :)) www.homedistiller.ru
:) Receptes , aparāti , izejvielas ... :)))
kandzasaparati.lv Par labu dzimtenīti nekā labāka nav,bez paģirām!!! Ūdens, cukurs, raugs - tas ir mūsu draugs! Pirmā komenta recepte vislabākā, pārējais viss lieka ķēpa, jo rūgst jau tikai cukurs. Kādreiz reklāmās bija pārdošanā krieviju minispirtzavod, it kā pat Vācijas ražojuma vai pēc vācu tehnoloģijām, neatceros, atlika piebērt sastāvdaļas, ieliet ūdeni un apm. pēc nedēļas tīrs produkts, spirts, izpilēja kolbā. Esot bijis ne sliktāks par rūpnieciski iegūto. ··· Alkohols: Kandžas receptes un ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) »
vodka bez piva - denjgi na veter! :D ··· Alkohols: Alus ar šņabi lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Kandžas tecināšana (18)
Vai dzīvoklī to var realizēt? Vai normatīvie akti paredz tādu darbību? Gribētu ražot ēēēē ... litrus 20 augstākā labuma kandžas nedēļā, ja viss būs labi, tad vajadzētu paplašināt ražošanu. Izejvielas, receptes ...
Vai dzīvoklī to var realizēt? Vai normatīvie akti paredz tādu darbību? Gribētu ražot ēēēē ... litrus 20 augstākā labuma kandžas nedēļā, ja viss būs labi, tad vajadzētu paplašināt ražošanu. Izejvielas, receptes ...
var dzīvoklī, tikai kaimiņi var sākt sūdzēties par smaku...tātad tecināšanas dienā uz otra riņķa jāvāra skābie kāposti, tas aromāts nomāc pirmo...:))
No pareizi izgatavotām un noregulētām iekārtām nekādas smakas neizdalās.
Pilsētā nav iespējams,kaimiņi nodos,un visi sajutīs pa gabalu.
Bet kaut laukos dziļos,kur būsi viens,lai veicas! hmm, parekinaasim vajadzigo platiibu (kubaturu) razhoshanai. ja tev doma 20litru nedeljaa, tas nozimee, ka izejmateriali aiznjems... kadi 250litri? nez, cik atri rugshanas process notiek, vai lidz kondicijai pa paaris dienaam nonaak?
bet nu taa, uz pirkstiem piemetot, tev janodroshina 500l izejmateriala gatavoshanas vieta (iesk, ventilaciju, ventilacijas filtraciju, temperaturas rezhimu, etc), tad vel vietu izejmateriala sagatavoshanai, tad vel vietu rektifikacijas aparata izvietoshanai, tad vel ari rektifikata attirishanas cikls (ogles filtri?), tad galaprodukta pakoshana, glabashana, etc....
njah... diez vai dzivoklii saies. bet varbut kljudos :) Nu pagaidaam skjiet ka mums tieshama tirgo zem pashizmaksas to polshu ja pa briizhiem shur tur uz akcijama iet zem Ls 2 pa pusstopu ... Bet ilgi tas neturpinaasies un gan jau ka driiz meez pietuvosimies normalajam Eiropas liimenim kur pat visleetaakais shnjabi naaks pie Ls 4 puslitraa un tad jau ari iatmaksaasies majas razhot savaam vajadziibaam kaadus paaris litrus meenesii ! :) ··· Alkohols: Kandžas tecināšana lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Bet kaut laukos dziļos,kur būsi viens,lai veicas! hmm, parekinaasim vajadzigo platiibu (kubaturu) razhoshanai. ja tev doma 20litru nedeljaa, tas nozimee, ka izejmateriali aiznjems... kadi 250litri? nez, cik atri rugshanas process notiek, vai lidz kondicijai pa paaris dienaam nonaak?
bet nu taa, uz pirkstiem piemetot, tev janodroshina 500l izejmateriala gatavoshanas vieta (iesk, ventilaciju, ventilacijas filtraciju, temperaturas rezhimu, etc), tad vel vietu izejmateriala sagatavoshanai, tad vel vietu rektifikacijas aparata izvietoshanai, tad vel ari rektifikata attirishanas cikls (ogles filtri?), tad galaprodukta pakoshana, glabashana, etc....
njah... diez vai dzivoklii saies. bet varbut kljudos :) Nu pagaidaam skjiet ka mums tieshama tirgo zem pashizmaksas to polshu ja pa briizhiem shur tur uz akcijama iet zem Ls 2 pa pusstopu ... Bet ilgi tas neturpinaasies un gan jau ka driiz meez pietuvosimies normalajam Eiropas liimenim kur pat visleetaakais shnjabi naaks pie Ls 4 puslitraa un tad jau ari iatmaksaasies majas razhot savaam vajadziibaam kaadus paaris litrus meenesii ! :) ··· Alkohols: Kandžas tecināšana lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Labs brendijs (14)
Brendijs. Latvijā nopērkamais. Kādu jūs ieteiktu cilvēkam, kurš ir diezgan gardēdis, bet ne tik ļoti, lai pirktu pudeli par 100 latiem? Kādreiz bija neslikts kaut kāds no grieķu spirta Latvijā pildīts, bet tas bija sen un ...
Brendijs. Latvijā nopērkamais. Kādu jūs ieteiktu cilvēkam, kurš ir diezgan gardēdis, bet ne tik ļoti, lai pirktu pudeli par 100 latiem? Kādreiz bija neslikts kaut kāds no grieķu spirta Latvijā pildīts, bet tas bija sen un ...
··· Alkohols: Labs brendijs lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
nākamie jautājumi |