čuguna pannas
čuguna pannas - jautājumi un diskusijas
Kā notīrīt čuguna pannu? Kā reanimēt (atjaunot) čuguna pannu? Teflona čuguna panna piedeg Kur nopirkt labu čuguna pannu? Čuguna panna piedeg
Ar drāšu birsti vai ar kādu rotējoši/slīpējošu elektroinstrumentu
ar smiltīm(granti) noberzē....spīdēs kā jauna...
Gāzesplīts taukainos metāla režģus un čuguna pannas vnk met palielā ugunskurā, lai tauki nodeg nost. Pēc tam būs kā jauna
Lai, kaut ko darītu, nepieciešama motivācija. Nododot lūžņos, tik *svarīgu* prikšmetu, var netīrīt, dāvinot muzejam, darbinieki paši tiks galā, ja nu gluži, laimes liet jaungada naktī, prāvam viesu pulciņam, tad smilšu strūkla palīdzēs.
Kārtīgi izkarsēt, izmērcēt verošā ūdenī+ kādā trauku līdzeklī un tikai mehāniski, ar nazi nokasot kultūrslāni.
··· čuguna pannas: Kā notīrīt čuguna pannu? lasīt visu diskusiju (10 atbildes) »
Kā reanimēt (atjaunot) čuguna pannu? (18)
Tiku pie pannas kā šajā linkā: http://www.balticproducts.eu/epages/61523689.sf/secd692e34b5c/?ObjectPath=/Shops/61523689/Products/Ro112410
Par velti (atdeva). Panna šķiet forša, smaga, bet problēma ir, ka iepriekšējais ...
Ja tiešām īsts čuguns, bez jebkādiem tefloniem un citām figņām - tad iebērt iekšā sāli un izkarsēt uz atklātas uguns !
Čuguna pannu nevajag nemaz tik briesmīgi pucēt, protams derēs visi mehāniskie berzšanas līdzekļi, var arī sāli izmēgināt ar sodu kopā ;)
Līdz šim nekas labāks par karstām ugunskura oglēm nav izdomāts piedegušām čuguna, vai tērauda pannām, tik uzmanīgi ,ja to kāti no koka, vai plastmasas.., tad tādi jāņem nost.
čuguna pannu nopērkot vajag pareizi apstrādat pirms lietošanas,ja tā ir sačakarēta un piedevām,ka tāva gadijumā,vnk izmetama,tā piedegs šā,kā tā.
Es vienu pannu tā sačakarējusi,kad uzzināju,kā vajadzēja darīt,bija par vēlu...
ieliec, kamīnā, ugunskurā, grilā, nokarsē līdz paliek sarkana un atleks nost viss piedegums kopā ar rūsu....tik ūdeni gan nelej virsū, ļauj lai arī tā lēni atdziest
··· čuguna pannas: Kā reanimēt (atjaunot) ... lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Teflona čuguna panna piedeg (11)
Nopirku čuguna pannu bet teflona, meegjinu cept .. bet visu velk klāt. tagad nezinu vai tā ir čuguna pannu īpatnība vaipati nezinu kādu knifu. Ar ko tad tās čuguna pannas atshkjiras no parastajām? Vajadzēja tachu būt labākai?
Ja nemaldos, tad čuguna pannu vajag vispirms kārtīgi sakarsēt un tikai tad likt virsū cept.
Savulaik, nopērkot jaunu čuguna pannu, izlasīju lietošanas pamācībā, ka pirms sākt lietot, tā ir jānovāra. Izpildīju to šķietami absurdo procedūru- panna izrādījās ļoti laba un godam arī kalpoja. Iegādājos tādu arī darba kolektīva virtuvei. Nu, štrunts, nodomāju, nevārīšu..., kāda atšķirība... Tā otrā nevārītā vilka visu klāt. Un tur nu nelīdzēja vairs nekas. Nācās izmest.:( Tātad, procedūra vajadzīga. Bet kas tur par principu darbojas nezinu.
vajadzēja, tak, kā izrādās, nav. secinājums - esi lētas reklāmas upuris.
Kāpēc Tev tādas ziņas, ka panna no čuguna, ka pārklājums no teflona? Čuguna pannas ir smagas un pabiezas, neesmu sastapis pārklātas ar teflonu; tās nokarsē tad eļļu virsū(taukviela) un vēlāk notīra(noslauka). Šāda panna "iestādājas" un tai nepatīk bieža mazgāšana. Jācep ar taukvielām. Teflona(modernāki pārklājumi silverstone, grablon un vēl kādi...) pārklājums ir itkā ar taukainu struktūru - uzpilināts ūdens neizplūst, paliek pilē, kuru var "dzīt" pa pannu, nedrīkst pārkarsēt(sadalas un indē gatavojamo ēdienu) un nedrīkst pannu mazgāt ar (trauku)mazgāšanas līdzekļiem (ātri sabojā teflona pārklājumu). Nedrīkst izmantot cietus(metāka) instrumentus cepšanas procesā un ēdiena ņemšanā no pannas. Dārgas pannas struktūra ir sarežģīta, tajā ir iestrādāti vairāki slāņi no dažādiem metāliem(siltuma vienmērīgākai sadalei, apakša spesializēta vai universāla); ārējā virsma emaljēta, iekšpuse ar pretpiedeguma pārklājumu. Rokturis nekarstošs. Acī redzot tādu no čuguna nevar izliet vai izkalt. "Spicākās" "teflona" pannas - melni nokrāsots skārds, sakarstot izliecas(deformējas). :))) Izpēti, ko gan esi iegādājusies...
Vo,vo,kolēge arī stāstija,ka nu virtuvē viņai jauns dekors-pie čuguna pannas pierauta ola ar desiņām ,karājas pie sienas kā glezna::::))))
··· čuguna pannas: Teflona čuguna panna piedeg lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
bonacure - jāiemācas cept, tad nekas nepiedegs tā, lai būtu jāņem talkā smirgeli! Ja čuguna pannas, katlus pareizi kopj, tad tie kalpo ļoooti ilgus gadus.
RITO veikalos! Tiesa, cena nav maza, manējā ap 50 eiro, bet nu nekas nedeg:)
Centrālajā rūpniecības preču tirgū, pa galvenajiem vārtiem no autoostas puses, tad pa labi līdz galam un tur kreisajā pusē bodītē dažādu izmēru un kvalitātes čuguna pannas, ir ko izvēlēties.
Savējo kādreiz pirku centrāltirgū kaut kur pa vidējo paviljonu (vai starp paviljoniem) iet trepes uz otro stāvu kur bija ( ir? ) Baltkrievijas preču veikals. Tur bija daudz kas no īsta čuguna .. sautējamie podiņi, pannas, katli u.t.t. īstas ādas kurpes u.c. labas lietas ..
Ļoti kvalitatīvas čuguna pannas var nopirkt Liepājā.Ražotas Ukrainā.Ja interesē, varu pateikt, kur pannas pārdod.
··· čuguna pannas: Kur nopirkt labu čuguna pannu? lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »
Čuguna panna piedeg (22)
Iegādājos jaunu čuguna pannu, bet ir problēma ar to, ka tā piedeg? Lūdzu jūsu pieredzi un varbūt jums ir izdevies tikt vaļā no šīs ķibeles?
Čuguna panna ir baigi labais pričendāls (pirkta sen pa latiem 40, smaga pēc vella). Nez, kopš taukus/eļļu lieku uz jau sakarsētas pannas, man nekas vairs nepiedeg. Arī tās eļļas līmenim ir jābūt tādam, ka tā nav jālej cepšanas laikā vairs klāt. Protams, ar izņēmumiem - pankūkām ir biki savādāk, bet tās jau ir nianses.
Un nevajaga paarlieku centiigi mazgaat peec lietoshanas, vislabaak tik ar karstu uudeni:) To ieteikumu vesels leerums, bet iemeslu piedegshanai var buut veel vairaak!
par mazgaashanu pilniiga taisniiba-pannas NEDRIIKST mazgaat ar kjiimiju(protams,ja gribas,lai taa kalpo kaa vajag),pietiek karstu veel zem uudens(arii karsta)pashaut apakshaa un ar miikstu birstiiti vai lupatinju izbrauciit.viss!tas,ka paliek taukaina,ir pat ieteicams
Vajag uzbērt rupjo sāli un kārtīgi izkarsēt uz lielas uguns, kamēr sāls paliek brūna. Pēc tam var iesmērēt ar eļļu.
Tas no pieredzes, darbojas labi!
Varbūt vajadzēja karsēt tāpat "pliku", bez sāls un bez eļļas? Žēl, nav vairs, kam pajautāt.
··· čuguna pannas: Čuguna panna piedeg lasīt visu diskusiju (22 atbildes) »