Dzērvenes
Dzērvenes - jautājumi un diskusijas
Dzērveņu lasīšanas sezona sākusies? (14)
Lūdzu iesakiet kādi Latvijas purvi tie bagātākie ar dzērvenēm šogad?Kur atrodas un kā ar piekļūšanu,cik bīstami?
Lūdzu iesakiet kādi Latvijas purvi tie bagātākie ar dzērvenēm šogad?Kur atrodas un kā ar piekļūšanu,cik bīstami?
Bet atceros beerniibu, kas vecaaki 14.septembrii brauca uz Kachanovu. Tur pulceejaas visi pyrva malaa, lai 15.datumaa agri starteetu. Reizeem bauca agraak, bet tad bija dikti jaauzmanaas, lai netiktu milicijai nagos. Bīstami, ļoti bīstami. Piekļuve nekāda, jo visapkārt ūdens. Vispār drūms skats. Ai vislabākais Teičuu purvs!! Brandavīnu gan vajag paņemt 2.0 l , bet toties maldīties,... tad var vairāk par 5 dieni, un cilvēki ira atsaucīgi!
:D es vienreiz vokorā ar izgāju 5-7 km sāņu, ..un vēel dzīvs šodien! ··· Dzērvenes: Dzērveņu lasīšanas sezona ... lasīt visu diskusiju (14 atbildes) »
Lielogu dzērveņu sukādes (3)
Vai kāda/s ir taisījusi/is lielogu dzērveņu sukādes? Šobrīd man top šīs sukādes, bet sapratu, ka pati nekad tādas garšojusi neesmu un nemaz nezinu kādam jābūt rezultātam. Tad nu man interesētu, kāda viedoklis, kas tās ...
Vai kāda/s ir taisījusi/is lielogu dzērveņu sukādes? Šobrīd man top šīs sukādes, bet sapratu, ka pati nekad tādas garšojusi neesmu un nemaz nezinu kādam jābūt rezultātam. Tad nu man interesētu, kāda viedoklis, kas tās ...
Varbūt citiem ir labāki ieteikumi...:)) Sukādēm labi noder veikalā nopērkamais žāvētājs. Tur gan t° variē no 40°c÷60°c. Gatavojot ķirbju sukādes bija vajadzīgs laiks līdz 1 nedēļai. Tas ir ja vajadzēja pilnīgi sausas ilgākai uzglabāšanai. Tūlītējai apēšanai var tik ilgi nežāvēt. ··· Dzērvenes: Lielogu dzērveņu sukādes lasīt visu diskusiju (3 atbildes) »
Uzlējums no dzērvenēm (18)
Lūdzu padalieties ar recepti kā var pagatavot sakarīgu uzlējumu no dzērvenēm. Cik ilgi tas prasa laiku min.?
Lūdzu padalieties ar recepti kā var pagatavot sakarīgu uzlējumu no dzērvenēm. Cik ilgi tas prasa laiku min.?
man zinaamajaa receptee piedalaas nomazgaatas, sausas dzeervenes, stampinja, 1/3 tiira spirta (vai- lai apnjem ogas) peec nedeeljas skjidrumu ruupiigi nokaash, pielej atlikusho spirtu, destileetu uudeni (cik jau kuram prasaas) un tur meenesi.
ir cilveeki, kuri ogas atstaaj uz visu iztureeshanas procesu, ir cilveeki, kuri vaara sulu, kas nu kuram tuvaaks. es esmu noveerojusi, ka dzeervenju garsha ir vienliidz stipra visos gadiijumos. Degvīns noder tikai garšas sabojāšanai mutē un ir pat cilvēki, kuriem tas netraucē, bet vispār - spirts, spirts un tikai spirts:)) tad tev vajag dzeervenju koncentraatu, iipashi, ja vajag rezultaatu aatri. jo vaajaaks spirts, jo ilgaaka proceseeshana. aksioma. :) Jācer, ka autore nebija cerējusi uzlējumu dabūt gatavu uz rītdienu?(Cik ilgi tas prasa laiku min.?)
Nevis minūtēs, bet dienās. Būtu vienkāršāk sajaukt jau minēto koncentrātu ar šņabi un miers. Vai likties mierā. No dzērvenēm būs ilgi.Ar dz.koncentrātu uz rītdienu būtu lietojams.
Varu tev ieteikt citu variantu.Nogriez rujajai (klona) maizei garozu,tā lai mīkstuma tur tikpat kā nav.Uzber cukuru,aizdedzini un pilini iekšā tai šnapsā.Iznāk kaut kas līdzīgs konjakam vai brendijam.Arī rīt jau būs lietojams. ··· Dzērvenes: Uzlējums no dzērvenēm lasīt visu diskusiju (18 atbildes) »
Dzērveņu biezsula ziemai. (7)
Parasti to gatavoju, pievienojot tik pat daudz cukura un uzkarsējot līdz burbulim. Gribētu dzirdēt jūsu pieredzi, kā ir ar uzglabāšanos, ja masu samaisītu ar cukuru un bez karsēšaņas?
Parasti to gatavoju, pievienojot tik pat daudz cukura un uzkarsējot līdz burbulim. Gribētu dzirdēt jūsu pieredzi, kā ir ar uzglabāšanos, ja masu samaisītu ar cukuru un bez karsēšaņas?
var tāpat sabērt burkās un likt vēsumā :)) var sablendereet ar cukuru un izzaaveet. var izzaaveet arii bez cukura. skat abele.lv dzērvenes ar medu sablenderē,un saldētavā iekšā;) ··· Dzērvenes: Dzērveņu biezsula ziemai. lasīt visu diskusiju (7 atbildes) »