Gailenes
Gailenes - jautājumi un diskusijas
Gailenes mežā? (7)
Uz Jāņiem mēdz pirmās gailenes mežā parādīties.Kāds ir manījis,ir vērts braukt skatīties?
Uz Jāņiem mēdz pirmās gailenes mežā parādīties.Kāds ir manījis,ir vērts braukt skatīties?
Cik ilgi jācep gailenes? (19)
Cik ilgi jācep gailenes uz mierīgas uguns tā, lai būtu droši ēst. Vieni saka, ka nav ilgi jācep, citi saka, ka gailenes ir ļoti indīgas sēnes (tāpēc tajās nav tārpu) un tāpēc tās vispirms ir jāvāra un tad jācep. Tātad ...
Cik ilgi jācep gailenes uz mierīgas uguns tā, lai būtu droši ēst. Vieni saka, ka nav ilgi jācep, citi saka, ka gailenes ir ļoti indīgas sēnes (tāpēc tajās nav tārpu) un tāpēc tās vispirms ir jāvāra un tad jācep. Tātad ...
Haotiski uzrakstiju, sapratīsi. Elementāri! Apcep sviestā sasmalcinātus sīpolus,kad tie kļuvuši zeltainbrūni,pievieno gailenes un karsē tik ilgi,kamēr mitrums no gailenēm iztvaikojis un tad pievieno saldo krējumu,sāli,piparus. Ļauj uzvārīties,vēl pāris minūtes ievilkties un garda maltīte gatava! Es arī parasti sagriežu-notvaicēju lieko ūdeni-kad sāk cepties uz sausas pannas,pievieno savu izvēlēto taukvielu vai sagrieztu žāvētu gaļiņu.Sīpols-gaumes lieta,vienreiz var likt,otreiz nē. Garšas atšķirsies.Un cepina,līdz tīkamai brūnuma pakāpei.
Lai izdodas!!! kamēr gailenes uz pannas sūt savā sulā, neaizmirsti pannai uzlikt vāciņu, tas arī ir no svara, cik ilgs ir šis process.. noteikti gailenēm pievieno saldo krējumu un sagrieztas dilles, un kopā ar jaunajiem kartupeļiem aizmirsīsi, ka esi viens... ··· Gailenes: Cik ilgi jācep gailenes? lasīt visu diskusiju (19 atbildes) »
Sālītas gailenes (12)
Vai kāds ir sālījis gailenes? Esmu tikai ēdusi, skajā pārdodas tādos plastamasas trauciņos. Apnikušas mērces :D Lūdzu recepti, ja ir! Paldies :)
Vai kāds ir sālījis gailenes? Esmu tikai ēdusi, skajā pārdodas tādos plastamasas trauciņos. Apnikušas mērces :D Lūdzu recepti, ja ir! Paldies :)
Ko tu ar viņām gribi darīt,sālīt uzglabāšanai?
Es ar sālīšanu neesmu noņēmies.Varu ieteikt citu variantu.Tur gan der tikai gailenes,kas lasītas ne pārāk slapjos apstākļos.Paņem stingrāku otiņu,katru sēni atsevišķi notīra(bez mazgāšanas),samet plastmasas maisiņos,un saldētavā iekšā.Stāv kaut līdz nākosajam gadam.Nevajag ne sāli,ne ko citu.
uz diedzinja un krellees. :) pirms vaariishanas ziemaa, meercee vai samalj ar jaudiigu kombainu un izmanto biezzupaam. saaliit-nii. tad labaak kaa mezhavecis saka.
piekriitu Jurim, pagaidi rudmieses, galenes pat liidzaas nestaavees!
Gailenes apcepu cūku taukos un karstu burkās iekšā, var uzglabāt pat 2gadi. lietojamas gan mērcēs, gan zupās.
··· Gailenes: Sālītas gailenes lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
Gaileņu gatavošana (9)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Bāc!Pēkšņi pilna māja ar gailenēm! Ko var garšīgu pagatavot no gailenēm tūlītējai ēšanai? (ne ziemas konservus)
Saceptas gailenes paliek rūgtas (17)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Protesteeju, Bekka!Nav nekaada putra!Gadiem taa gatavoju bekas un gailenes:)
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:) Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē ··· Gailenes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:) Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē ··· Gailenes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »