Kandža

Kandža - jautājumi un diskusijas

Kandžas receptes (28)
Gribu taisīt kandžu.Varbūt ir kādas labās receptes, no kā tomēr vislabāk?
Manos laukos sen jau brūvē šito labumu/parīt braukšu,pajautāšu,ko jāliek klāt.
švāģerīts labu taisa,pat nepateiksi vai tā kaņdža vai viskijs.
no medus. Rezultātā-izcils produkts. Vienkārši- Izcils :))) Receptes pie receptēm, tās garšas jau var arī pats vēlāk izdomāt, GALVENAIS - filtrācija, kārtīgi caur ogli izfiltrēt. Aktīvo ogli pašai labāk taisīt, aptiekā būs diezgan daudz ko pirkt un pašgatavota, ar laiku, būs daudz krutāka, par aptiekas.
Karoč, i nelāgo smaku noņems, i garšu uzlabosi ļoti labi, bet jāpamācās.
Bail iedomāties no kādiem mēsliem tiek gatavoti veikala šņabji. Labāk savu, tīru mantu, tikai jāpamācās... kā jau jebkurā lietā.
Thx par uzaicinājumu, maybe kaut kad.:)
Te ir kaut kas>
http://www.ugroza.net/ugrozu/sdelaj_sam/200-samogonnyjj-appara
t-svoimi-rukami.html

http://www.delaysam.ru/kulinariya/kulinariya30.html

Princips tur viens.

Vai nopirkt...
Piemēram>
http://www.ac-studio.ru/e-shop/150/

Gan jau LV inetveikalos arī ir, nemeklēju.
Posse, vispirms vajag aparātu, varbūt sāc ar tā iegādi, tad jau arī receptes radīsies.. ··· Kandža: Kandžas receptes lasīt visu diskusiju (28 atbildes) –»
Kā reāli iegūt alkoholu no kartupeliem, graudiem? (5)
ka reali iegut alkoholu no kartupeliem, graudiem
Pārdod kartupeļus - nopērc alkoholu. Ja pēc būtības tad jābūt iemeslam šādu jautājumu uzdot. Ja vēlme iemācīties tecināt tad šādi ne jo ar cieti ir jāķēpājas un tas process ir smirdīgāks. Jāsāk ar pamatiem un vienkāršo cukurs ūdens raugs. Pat tikai ar šiem trīs komponentiem laba manta iznāk tikai retajam un arī nopietni piestrādājot. Ja vēlme vēl celt kvalitāti tad šāds jautājums te nebūtu jo sākumā jau būtu ievākta vajadzīgā infa. Lai nu kā bet ja jautājums nopietns tad raksti privāti un es pateikšu kur rakt. Dzen sulu un raudze :)No kartupeļiem jātaisa kartupeļu biezputra, no graudiem jācep maize, bet rauga baktērijas spirtā pārstrādā cukuru, nevis cieti! Var jau kartupeļos esošo cieti mēģināt novest līdz rūgšanas kondīcijai, kartupeļus sagriežot, sasaldējot, uzvārot un atdzesējot līdz 30grādiem.., bet priekš kam tā čakarēties ar negarantētiem rezultātiem, ja cukurs rūgst garantēti, un nosēdumu maz!?? šī ir ĪSTA oho tēma ! :))) ··· Kandža: Kā reāli iegūt alkoholu no ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kandžas ieraugu iemaisi ozolkoka mucā un mēģini to neizsmelt laukā, mazākais savus gadus 18,...vēlams protams to neizsmelt gadus 30 vai 50...un tad ar to mučeli padusē, dodies uz Skotijas Augstkalni, lai pieteiktu savu veikumu konkursam.
(priecīga par sava tautieša satriecošo uzvaru nākotnes tālēs raugoties)
Viskijs taču ir visparastākā miežu,retāk kviešu kandža,tikai izturēta ozolkoka mucās. Mūsdienās gan reti kurš tik dārgu tehnoloģiju izmanto,jo mucas izmantojamas tikai vienu reizi. Izturot stikla vai nerūsējošā tērauda traukā kopā ar ozolkoka skaidām,mēneša laikā iegūst tādu pašu rezultātu kā gada laikā ozolkoka mucā. Skaidām kopējais virsmas laukums ir daudz lielāks,tāpēc process noris ātrāk. Mūsu veikalos bieži vien piedāvā krutku,kur lētajam spirtam pēc vajadzības pievieno esenci un krāsvielu,tādējādi iegūstot kādu dzērienu vien vajag. Ja brendijs ir tikai nedaudz dārgāks vai pat vienā cenā ar degvīnu,tad visi jautājumi lieki. Tā ka,nāksies vien gatavot pašam,ja veselība dārga. viskijs, konjaks, rums, viss tiek izturēts ozola mucās daudzus gadus, tik atšķiras no kā iegūst kandžu un kurā pasaules daļā auguši ozoli (uzskatamībai var paskatīt parketa dēlīšus no Lv ozola, UK ozola, pat skotu un īru atšķiras). Konjaka izejviela ir vīnogas, rumu ražo no cukurniedrēm, viskiju no graudiem. Un vēl no dažādā graudu, vīnogu šķirnēm iznāk dažāda kandža Rezultāts būs ātrāks un efektīvāks ja traukā ievērsi ozola šķeldu (skaidas). Aizšauj ar prāmi līdz Zviedrijai - tur speciālos veikalos var nopirkt jebkura viskija vai konjaka esences - iemaisi pēc garsas un lieto!:) ··· Kandža: Kā pagatavot viskiju no ... lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Rīsu šņabis? (12)
kā no rīsiem var pagatavot grādīgo?
ar raugu un cukuru var izdzīt šņabi arī no šīfera Cimdu lika virsū, lai labums neizgaro - ´´sausā likuma´´ laikā tā raudzēja vīnogu sulu. Siltā vietā, ja pieliek raugu, 3-4 dienu laikā dzereklis gatavs! Fermenti - tas ir raugs, bet raugam vajaga ēst - viņš ēd cukuru un izkārnījumos dod spirtu. Tad tas spirts jāatdala no pārējā šķidruma destilējot. Senatnee riisu degviinu....ja atskaida vai pielieto mazliet savaadaaku tehnologiju-sake...gatavoja saadi-viss ciems seedeeja,koslaaja riisus,sasplaava mucaas un raudzeeja:))))) Ar to cimdu bija tā,ka 3L burkā ielēja divas pudeles alus,cukuru,ūdeni un piebēra rīsus. Alus toreiz bija tikai dzīvais,tāpēc tas kopā ar rīsiem rūga kā negudrs. Kad cimds noplaka un šķidrums kļuva dzidrs,tad dzēriens bija gatavs bez destilēšanas. Citi slavēja,man ne visai. Labāk no diedzētiem kviešiem,pēc tam destilējot iegūst īstu kviešu šņabi,vai no diedzētiem miežiem,pēc tam iegūstot viskiju. Vēl labāk no dabīgi raudzēta ābolu vīna iegūt kārtīgu konjaku,nevis to lēto spirtu ar krāsu un esenci,ko tagad veikalos pārdod kā brendiju. Žēl tikai ka Latvijā neaug cukurniedres,tāpēc savu mīļāko dzērienu rumu mājas apstākļos pagatavot nevaru.😂 JurisK -,precizi pateica
atliek tikai likt kolonnu lai atdalitu frakcijas
··· Kandža: Rīsu šņabis? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Brāga paliek par ķīseli,pec 3-4 dienu rūgšanas. Kāpec? (5)
Pirms tam nekas tamlidzigs nebija noticis. Lieku 5kg cukura uz 10kg kviesu graudu. Tilpnes lielums 50l. Norugst pec apmeram pec divam nedelam. Bet pedejas divas reizes vis liekas sak stradat normali,bet pec 3-4 dienam baltas putas sak iet ...
Neatbalstu alkoholiķus, tāpēc kur vaina neteikšu. Ķīmija īsti te nav pie vainas, tā tikai var nomākt rūgšanas procesu. Bet te vaina ir pavisam cita, baktērijas ir dzīvas un strādā.
Es ieteiktu šo ķibeli izmantot kā iemeslu dzeršanas atmešanai :)
Vajag likt iekš 50litr ūden 5+5kg cukur un 5+5 paciņ raug un nekād eksperiment- 5kg cukurs+10kg kvieši iekš 50L tilpuma trauk galig nav pareiz. vajag arī ūden un raug. ķīmija būs pie vainas ar kuru apstrādāti graudi, arī cukurā ir sava ķīmija, nav vairs senie labie laiki kad produkti bija gandrīz bez ķīmijas, šajos laikos vairs nemāk uztaisīt dabīgus produktus, tas tāds mans minējums. būs pārāk sakarsis...:D vilšanās Edg:), bet--cukurs tagad stulbs! Zapti arī nevar uzvārīt normālu, sanāk tāda pretīga garša....zapti ēst var atmest! Bet dzeršanu----------------------- ··· Kandža: Brāga paliek par ķīseli,pec ... lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Kandžas receptes un tehnoloģijas (15)
Padalieties lūdzu ar kandžas (samagonkas) taisīšanas receptēm. ir vēlme un iespējas bet nav zināšanu. vectēvs tikai vienu recepti zin, vēlos vairāk izmēģināt, bet lūdzu tādas normālas receptes, cilvēki kas tiešām zin, ...
carluccio - no tās adreses ko postēju iepriekš man ir "vasarnieks" ... un lietojot rauga barības vielas raugu vajag 5X mazāk ... izlasi instrukciju ... es raudzēju parastā dzīvoklī un pilnīgi bez smakas .. kad otrreiz dzenu spirta režīmā ( tiem aparātiem ir divi režīmi - kandžas , ko izmanto kā izejvielu spirta iegūšanai ) tad dabūju 96 grādus bez jebkādas smakas vai piegaršas ... šķaidot ar avota ūdeni iegūstam kristāl dzidru un mīkstu pēc garšas lielisku mantu ...
Bez jebkādām pohām ... tas no paša pieredzes ... :))
www.homedistiller.ru
:)
Receptes , aparāti , izejvielas ... :)))
kandzasaparati.lv
Par labu dzimtenīti nekā labāka nav,bez paģirām!!! Ūdens, cukurs, raugs - tas ir mūsu draugs! Pirmā komenta recepte vislabākā, pārējais viss lieka ķēpa, jo rūgst jau tikai cukurs. Kādreiz reklāmās bija pārdošanā krieviju minispirtzavod, it kā pat Vācijas ražojuma vai pēc vācu tehnoloģijām, neatceros, atlika piebērt sastāvdaļas, ieliet ūdeni un apm. pēc nedēļas tīrs produkts, spirts, izpilēja kolbā. Esot bijis ne sliktāks par rūpnieciski iegūto. ··· Kandža: Kandžas receptes un ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kandžas tecināšana (18)
Vai dzīvoklī to var realizēt? Vai normatīvie akti paredz tādu darbību? Gribētu ražot ēēēē ... litrus 20 augstākā labuma kandžas nedēļā, ja viss būs labi, tad vajadzētu paplašināt ražošanu. Izejvielas, receptes ...
var dzīvoklī, tikai kaimiņi var sākt sūdzēties par smaku...tātad tecināšanas dienā uz otra riņķa jāvāra skābie kāposti, tas aromāts nomāc pirmo...:)) No pareizi izgatavotām un noregulētām iekārtām nekādas smakas neizdalās. Pilsētā nav iespējams,kaimiņi nodos,un visi sajutīs pa gabalu.
Bet kaut laukos dziļos,kur būsi viens,lai veicas!
Nu pagaidaam skjiet ka mums tieshama tirgo zem pashizmaksas to polshu ja pa briizhiem shur tur uz akcijama iet zem Ls 2 pa pusstopu ... Bet ilgi tas neturpinaasies un gan jau ka driiz meez pietuvosimies normalajam Eiropas liimenim kur pat visleetaakais shnjabi naaks pie Ls 4 puslitraa un tad jau ari iatmaksaasies majas razhot savaam vajadziibaam kaadus paaris litrus meenesii ! :) Dzīvoklī 20 litrus nedēļā izdzīt ir riskanti, pat ja kaimiņi draudzīgi. No 60 litriem brāgas var izdzīt 9 litrus produkta, paliek pāri 50 litri reti smakojoša šķidruma, kas jānolej kanalizācijā, smirdēs visa māja un kaimiņi būs pret :)
Normatīvie akti to aizliedz. Gulbenē ir doma atļaut, bet tikai privātmājā un arī licence jāizņem.
richs2 gan draugos, gan visos forumos jau sen zajeb, atvaainojos, apnicis ar saviem aparātiem - uzliec normālu cenu, tad bizness aizies :D
··· Kandža: Kandžas tecināšana lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Kandžas aparāts (26)
Šogad ābolu raža laba padevusies, un parādījās ideja tos saraudzēt un tad izdzīt kandžu. Nepieciešama infa par kandžas aparāta shēmu, materiāliem un tml. lai varētu tādu uzradīt
kandža no raudzētiem āboliem jau nav kandža bet gan mājas kalvadoss . Tikko notestēju savu jauno modeli, ar attdalītāju 3 metru augstumā. Vienalga rauga daļas iet līdz (tā kandžas smaka). Būs jātvaicē 2x.
Brāgu taisīju no bumbieriem. Vienkāršajā variantā - samet spainī, ar mietu samīca putrā un pieliek konservantu (to brūngano pulverīti, raugs saucās). Kad lieta sāk burbuļot un smakot pēc ogļskābās gāzes, tad liek klāt nākamos spainīšus. Tā līdz bezgalībai.
Aparātu taisi no nerūstošā tērauda. Kapara uc materiāli nav vēlami, ķīmiski reaģē ar brāgā esošajām skabēm. Izdzīto kandžu var attīrīt ar zilajiem graudiņiem (kālija permanganāts). Tas reaģēs ar kaitīgajām skābēm un izsēdīsies nogulsnēs. Labi, es gatavošos degustācijai :)
Priekā!
V
Receptes vīnam,kandžai un vēl visam kam:
http://ochag-vino.narod.ru/2gon.htm
Meklee googlee un tikai krievu saitos,tur viss plashaakaa infa un pa forumiem ar pastaigaa!! (protams,ja ar krievu valodu tev ir ok)

Viss kvalitatiivaakaa un izlietotaas vieniibas daudzums pret litriem ir cukuram!! :p
Še ku reku grāmata! Vel pāris tūlīt uzmetīšu!
Te ir visa teorija, aparātu veidi un brāgas receptes. Domāju ka krievu valoda problemas nesagadas
http://hotfile.com/dl/11323170/8044f48/Samogon.pdf.html
··· Kandža: Kandžas aparāts lasīt visu diskusiju (26 atbildes) –»
Kādā temperaturā raudzēt brāgu? (8)
2x noraudzēju pa 2 nedēļ, bet abas reizes dzenot smakoja pēc acetona vai kā tamlīdzīga. kur vaina?
Nevajag sajaukt fūzeļus ar spirtu,mazāk kustini bačoku dzīšanas laikā.Izmanto ogli kā filtru. Jāraudzē līdz 30 grádu siltumā.Raudzēšanas laiks ir atkarīgs no cukura daudzuma un raudzējamā produkta. Kaa minimums 30 graadi, vislabaak ap 36, cilveeka kjermenja temperatuuraa. Par maz bijis cukura, varbuut. Dzenot kandzhu, ljoti strikti jaaieveero shkjidruma temperatuura - tai nevajadzeetu buut augstaakai par 80 graadiem, vislabaak ap 70-80, nedodies saaks vaariities! Nekaadi filtri neglaabs no fuuzeljiem - tie nonaak spirtaa ar uudens tvaikiem. vaina būs cukurā brāgas ir sliktas savā vairumā. kāpēc. tāpēc, ka cilveki iemācas receptes, bet to, ko jādara pēc tam, to ne. vai jānostādina, vai jāfiltrē, bet piedāvāt viesiem nereti to biezo zupu, nedrīkst. ne par velti bija iegajies paradums braukt ar savu aliņu, lai nav jadzer visādi draņķi. ar laiku, cilvēki atkal sāka iemācīties. jo padomju laiks praktiski likvidēja latviešos māku brūvēt miestiņu.
tagad. savādāk.
nav jau māka sataisīt grādus. māka ir dzērienu darīt dzidru un puojošu, nevis kaut kādu zupu, kam 12 grādi. un tā jau ir māksla. ko mācas paaudzēs. kā te jau minēja.
··· Kandža: Kādā temperaturā raudzēt ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kandžas dzīšana - svarīgākie nosacījumi, ieteikumi (20)
Kas ir svarīgākais no nosacījumiem būvējot aparātu,nianses ieteikumi ... .
nevis dzesēšanas bet kondendsēšanas sistēma, lai pareizi atdalās fūzeļi. Īsumā - viens no svarīgākajiem faktoriem ir temperatūra kolonnas/trubas/spirāles augšējā punktā. Ja tā pārsniegs 85 - 87 grādus, tad produktā nokļūs daudz fūzeļeļļas. Lai gan ļoti nelielos daudzumos fūzeļeļļas ir pat nepieciešamas (bet bojā garšu un smaržu). Ja runā par METILU kas arī veidojas rūgšanas/dzīšanas procesā, tad tas ir ļoti mazs procents. Arī 5 zvaigžņu konjakā ir METILS, taču lai nomirtu no tās devas, tad jāizdzer apm. 30 pudeles. Tad nu vari minēt, no kā nomiri - no konjaka vai no metila. Pirmie 5-7% produkta satur nevis metilu, bet acetonus, kuru vārīšanās temperatūra ir zemāka par spirta vārīšanās temperatūru. ( galvenais šitie sit pa aknām) Tāpēc prātīgi ir to savākt un izmantot kā acetonam pienākas - krāsu vai laku šķaidīšanai u.c. Pēdējie 5-7% satur fūzeļeļļu ko arī var izmantot kā sadzīves ķīmiju - kaut vai krāsns vai grilla iekuršanai.
Jūtubē ir ļoti labi materiāli par šo jautājumu, tikai jāmāk krievu valoda. Angliski runājošie visādas muļķības gvelž bet Sibīrijas veči lietu runā :) No tiem arī es mācījos :)
Raudzēšana un dzīšana kā hobijs mikro daudzumos un ar vakuuma iekārtu ir ļoti interesants un pamācošs ķīmijas eksperiments!
Alkohola lietošana ir KAITĪGA un es to neiesaku lietot!
Padomijas gados kandžu tecināja, bez maz vai katrā mājā. Protams, ka to pa kluso darīja, jo tas nebija legāli, miličiem bija uzlikts pienākums regulāro reidu laikā uzvaktēt karstās "tekošās" točkas, ierobežot tecinātājus, saukt pie adbildības kandžas biznesmeņus un bizneswumenes,...valdība bij ieprātojusi iznīdēt visus kandžas perēkļus.
Bet miliči jau ar tik vien kā cilvēki būdami un cilvēciskās vājības jau arī viņiem nebij svešas,...katram bij pa savam korišam- kandžas tecinātājam, kuri draugus jau nu slāpēs neaizmirsa,...miliči pēc smagās darba slodzes kandžas točku apkarošanas darbībā, tika dāsni apveltīti "graudā" ar kandžu, lai jauki nodotos nopelnītajai atpūtai. Miliči un tecinātāji draudzējās, kandžas bizness zaļoja zaļi un vairoja veiksmīgu sadarbību.

(neliels ieskats no "Kandžas tecinātāja piezīmes" 2009 g., autors zināms)
Galvenais ir pirmos simt gramus izliet izlietnē , jo tas ir METILSPIRTS , nevis etilspirts !!!! Šeit neko neuzzināsi. Labāk sameklē kādu meistaru, kura darinājums ir patiesi labs un tad dari visu kā viņš... gadsimtiem sena metode. ··· Kandža: Kandžas dzīšana - ... lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu