Ezotēriķi laikam ir briesmīgi bagāti ļautiņi.
Jau ilgāku laiku "James Randi Educational Foundation" pievāvā vienu citronu JEBKURAM, kurš spētu PIERĀDĪT savas ezotēriskās spējas vai kaut kā nebūt nodemostrēt JEBKĀDAS paranormālas parādības eksperimenta laikā!


NE-VIENS!:)

Sākas viss ar briesmīgi vienkāršu lietu - biolauki, astrālie ķermeņi un cita tufta. Eksperiments ir tāds, ezotēriķim, kurš apgalvo, ka spēj sajust/mainīt vai labot kāda cita cilvēka čakras/biolaukus, tiek aizsietas acis un viņam prosta palūdz pateikt, vai zem viņa ezotēriskās plaukstas VISPĀR atrodas cilvēks. Rezultāts? 50/50. Pilnīgs un totāls fiasko. Tie čakru speciālisti, pat nebija spējīgi pateikt vai vispār kas atrodas zem viņu plaukstas.
NEVIENS ezotēriķis netiek tālāk, vismaz līdz 60%.












Varbūt kādai biedrībai, piem `urantija` vajadzētu finansiālo papildinājumu?

kaut_kur      Vai kaads ir aizdomaajies, ka pasaules gals ir sinoniims paarmainjaam!?Kaa taads vinjsh fiziski nebuus, bet var buut paarmainjas, kuraas bagaatie kljuust nabagi, bet, savukaart, nabagie bagaati! Un tas ar nav izveerteejams kaut kaadaa materiaalaa zinjaa, tas var buut gariigi!Pasaules gals kaa apveersums! Nu ko, nevaru nepiekrist tam, ka pastaav gariigaa pasaule+intuiicija vai paredzeeshanas speejas, bet tas viss katram ir izjuutu liimenii un nav veerts apspriest!

spindzelniece      nu ko..... izlasiet BĪBELI i jautājumi nebūs pa ezotērisām un fuflīgām lietām !!!! `ja nezini celt tematu ,tad nerunā , labāk paliec atturīgs !!!!
vienu varu pateikt droši par šīm lietām nejoko ..... ja kāds vēlas ar mani strīdēties tad lūdzu :) būšu priecīga atbildēt uz pretenzijām .....

nestandarts      Ir tāda grāmata Edgars Imants Siliņš "Lielo patiesību meklējumi". Noderīga lasāmviela gan ironiskajiem skeptiķiem, gan smalko plānu meklētājiem (īpaši patiks tiem, kuri labi orientējas fizikā).
P.S. Pārliecinātie garu pasaules piekritēji gan būs vīlušies. :))

ShTEPSELE      .
ak jūs aklie! vai ta neredzat?
mēs te viena maza grupiņa to projektu par pasaules galu tak jau pirms termiņa sarāvām, pasaules banku krīze tak iet pillā sparā, valstis brūk kopā.
nu ja, steigā bišk nosačkojām, dažas valstis laikam izdzīvos...
nākamreiz piestrādāsim rūpīgāk, kā teikt, mācīsimies no kļūdām un nākamais pasaules gals ap 2050. gadu būs daudz elegantāks.

/nokāpj pagrabā pie naudas drukmašīnas ielikt jaunu pergamenta rulli/

ShTEPSELE      .
P.S. īstenie ezotēriķi ( nu visi paranormālie, vienalga kā te tos nosauc ) nav cirka klauni un uz publiskiem eksperimentiem neparakstās, tas ir viņu ētikas kodeksā.
uz publiku strādā šarlatāni un vienkārši "ar galvu sastrīdējušies" elementi.

dolce_no_pasaran      ShTEPSELE, tu mūsu lucrumīti par šarlatāni vai, pasarg dies, kontuzētu sauc??? jo tā tak te uz publiku spiež atspērusies!

zaimo, ja?

GlavvrachaVietniece      .
dolče, da Tu ko !?!?!?! Es !!! un apvainot šeit konkrēti kādu !!!! da nekad dzīvē !!!!

/tur pirkstus krustā aiz muguras/

;DDDDD

lapsaacijs_albiins      vienc praatiiks komentc pa visu teemu. tas pac- shtepseljkas. :)

un vispaar-ja taa padomaa- kaut kas tur aaraa ir, kas- hren vinj zin. cilveekam jau kopsh alu laikiem ir gribeejies to kautko nosaukt vaardaa, nodefineet, piesaukt, atsaukt, slaveet, pieluugt, tas viss panjaatna, homim sapiensam vajag ganu-pac par dumju pasauli paarvaldiit. izdomaaja burvjus, tad izdomaaja shamanjus, tad izdomaaja dziedniekus, tad izdomaaja buddhu, visaadas jameijas, izdomaaja dievu, izdomaaja sektas un chenelingus , bljin, mosh pietiks, a?
savs laiks palasiit zinaatnisko un nezinaatnisko literatuuru un savs- dzivot dziivi aarpis taa visa. un popik kaa saucas pieluugsmes objektc, patiikamaaks vienalga buus tas,kuram blakus var atmosties un miilji apskaut!

wot!
manc ir runais.

Satelits_Dzeja      Jā, sagadīšanās ir interesanta tēma un vispār arī nākotnes sajušana utt.
Es praktiski nekad tam neticu, neticu, ka piemēram viens saka, ka ir dzirdējis tur un tā un to, pirms kaut kā. Es neticu tādēļ, ka manī ir smaga pārliecība par to kā aptuveni lietas veidojas un kamēr es pats to nepiedzīvošu, tikmēr es turpināšu neticēt.
Toties es ticu, ka ir daudz izskaidrojumi par to, kāpēc tā nav. Domāju, ka ļoti daudzos gadījumos pamatā ir pašsuuģestija. Tas, piemēram, izskaidro to, kāpēc cilvēki reti spēj izmainīt kaut kādus svarīgus notikumus, kas notiek paralēli vai nākotnē. Pēc tam jā, tad seko analīze un izrādās, ka ir bijušas zīmes utt. Tā teikt, paši tās zīmes radam. Turklāt, ja ir liels pārdzīvojums, tad ļoti daudzas iedomas kļūst par faktiem.
Man pašam visā šajā kalambūrā ir tikai viena neskaidrība un konkrēti par tādu tipu kā Finks. Tas viss tik tiešām izklausās ticami, tāpēc es tam pievēršu tādu pastiprinātu uzmanību, ja lasu kādu stāstu no tā laika dzīves utt.
Bet jebkurā gadījumā, šīs lietas ir ļoti, ļoti interesantas, lai vai arī tās visas būtu blēņas un tam ir vērtība, jo tās ir interesantas. To ir grūti noliegt. Tādā ziņā man patīk lasīt un klausīties par šādiem gadījumiem. Derdzās pārsātināti notikumi, tur kur kā riktīgā ziepju romānā sabāzts viss kopā un mega daudz visādu krikumu. Labam stāstam ir daži labi akcenti, nav jābūt triloģijai. Ja triloģija, tad atkal - tā var būt sūdīga un var būt laba, interesanta.

dolce_no_pasaran      jāatzīst, ka kreaconisms nav ne kapeiku mazāks balagāns par lucrumtantes un tai līdzīgo puteņiem!

selnija_      Un ko nozīmē kreacionists?

_dolce_no_pasaran_      selnija_, tas no tava lauciņa, proti, ka uz mākoņmalas sēž jahve&co ij cilvēks nav biku evolucionējis primāts, bet gan tā kunga lolojums da vispār radības kronis!

spindzelniece      /gaida kad savāksies visi iespējamie un neiespējamie sektanti ar uzrunu /

selnija_      Dolčit-zaķit , neesi īsti sapratis kā sastāv ar manu lauciņu...

_dolce_no_pasaran_      selnija_, nu jā, un krusts anketas bildē ir ilūzija!

/nožāvajas/

juunijs6      laiks ir telpiska nevis lineaara kategorija....tas arī izskaidro visu.

Vienīgi prātam to grūti tvert, bet matematika daudz pamato.......tas jau ir te kladzinats....

JurisK      Nu, taa arii neviens pat i necentaas izskaidrot manu un marmorkaralienes pieredzi! Pie tam taadu liidziigu gadiijumu ir ljoti daudz, nekaadi neizskaidrojaas ar sagadiishanos vai shizofreeniju. Daudz kas tai pashaa fizikaa ir tikai aprakstiits, pat elektriibas ceelonji nav iisti zinaami, tikai sekas kaut kam. ZinaAt par J. Gagarina uzstaashanos studentu npriekshaa, starp citu, sakot taadus vaardus - katrs muusdienu izgliitots cilveeks zin, kas ir elektriiba? Peec lekcijas fizikas profesors vaicaajis Gagarinam - bet juus zinaat, kas ir elektriiba? Nu protams! Paberzee nuujinju, plus tur, miinus shur un straava, elektronu pluusma. Profesors - jaa, taa ir, tik pagaidaam neviens nezin kaapeec elektroni taa dara!:))

juunijs6      un piecu stundu laikaa (JurimK tā neizskatījas par atbildi)nesagremot visaptveroshu atbildi---laiks ir telpisks.....

taatad visi notikumi ir vienlaicīgi....un tajos potenciaala nolīdzināšanās brīžos notiek gadījumu, briesmu, saucienu, atmiņu, trauksmes, utt. uztvere(tas tā ļoti vienkāršotos vārdos)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu