Izglītība un gramatika

Ka tas nakas,kad lielam vairumam oho.lv anketas rakstits bakalaurs vai magistrs,bet vestules bez komatiem un,piemera,vards Tev,Tu... sakas ar mazo burtu?:)))

selnija_      Vārdus ""tev, tu"" ar lielo burtu pricipā apzināti nerakstu. Just taisnību saka!
Bet bez komatiem gan nevaru iztikt. Protams, kļūdas ir un daudz, taču absolūti bez pieturzīmēm vienkārši nespēju iztikt. Un īkdienā esmu pietiekami nogurusi, tas nav iemesls rakstīt bez komatiem. Manuprāt tas kaut ko tomēr par cilvēku liecina.

MarieAntoinette      visvairāk man "patīk", kad vīrieši (saku par tiem, jo ar sievietēm nav pieredzes sarakstīties) neliek pietuzīmes teikuma beigās.. un tad zīlē vienalga kādos biezumos.. vai tas ir jautājums. vai apgalvojums.. vai retoriska smeldze.. jo ne vienmēr var saprast no konteksta, ko pasažieris grib...

rudaa_lapsa      Jā, ievēroju gan, ka tik daudz to maģistru ut.t., bet - tajā pat laikā trīs vārdus bez kļūdām neprot sakarīgi uzrakstīt...
man principā nav pat īsti mācīta latviešu valodas gramatika un arī bakalaura grāda nav... pareizrakstību jau māca un jābūt iemācītai vēl pamatskolā...
Un tā ir elementāra cieņas izrādīšana - rakstīt Tu, Tev ut.t. ar lielo burtu - vismaz manā izpratnē

SoulSpoil      MarieAntoinette (2009-12-07 23:31) viedoklis
to nenosaka izglītības līmenis. to nosaka domāšanas līmenis. tieši tāpat kā visu pārējo.
===
Marie - nedaudz pagaismoshu Tevi ... Izglitiibas liimenis par vairaak nekaa 50% forme un nosaka cilveeka domaashanas liimeni ! ;)))

anonimus      Kā nav, viss ir. Bakalaura un maģistra grādu var iegūt dažādās specialitātēs.
Darbā jāraksta skaisti, pareizi, šeit var arī nepiedomāt, jo sapratīs tevi otrā pusē.

garaamejoshais      mezhavec, a meiteneem jau nav jaaraada deklaraacijas;)) Un bez tam ja runaajam par VIDu, tad tas, ka kaads cilveeks pelna virs 800 ir nevis taa cilveeka nopelns, bet VIDa nolaidiiba ;))

wip4      Uz sevi paskaties! Vienā teikumā 10 kļūdas!??

tiritomba      klau, kleperi! virtuālajai videi ir savi nerakstītie likumi. aizmirsti skilā mācīto pareizrakstību un labo toni! te nav Šekspīra sonetu daiļtulkošanas radošais pulciņš. un tam, patiesībā, arī nav nekādas saistības ar maģistra vai bakalaura grādiem, bet tikai ar pašcieņu. un ja jau Tevi tik ļoti personīgi aizskar šī problēma, tad savā anketā tā arī ieraksti: "visu man adresēto saraksti veidot pēc īpašvārdu pareizrakstības likumiem". tici man, tas atvieglos Tavu tik grūto dzīvi ...

FrekenBok      SoulSpoil (2009-12-08 01:42) viedoklis
...Izglitiibas liimenis par vairaak nekaa 50% forme un nosaka cilveeka domaashanas liimeni...
Manuprāt izglītība dod tikai un vienīgi zināšanas, nevis prātu. Kāda arī nebūtu izglītība, ja piedzimi bez smadzenēm, tāds arī nomirsi.

_Antuanete_      Atzīmēšu, ka ļoti, tiešām ļoti reti ir sastopami cilvēki, kuru rakstītais ir tik interesants, ka to var lasīt, nemanot greizo gramatiku, mazos burtus un līdzīgas paviršības pazīmes. Pārējie - ja raksta normālā literārā valodā, vismaz ir saprotams, ko cilvēks gribējis pateikt un jūtama elementāra cieņa pret tiem, kuri tekstu lasīs. Ja raksta "kā runā" un "apžēlot nedrīkst pakārt", pēdējā laikā pat nepūlos izlasīt.
Ar izglītību tam tiešām ir attāls sakars - galu galā, Latvijā vairumā augstskolu notiek diplomu štancēšana, kur var izšmaukt arī funkcionālie analfabēti.

irgo      ...ja es pareizi saprotu tad šeit (oho) tiek izteiktas savas domas....lai piesakās cilvēks kurš domu sāk ar lielo burtu un domās starp vārdiem liek komatus....
...šeit es nerakstu vēstules bet izsaku savas domas par augšminēto tēmu..... un domājam mēs katrs savādāk.........

Julja      kleperi, kāds aliņš jādzer, lai nāktu apskaidrība par latviešu valodas likumiem? :)))

000079      Virtuālajā vidē "tu" diezgan bieži rakstu ar mazo, jo "Tu" ar lielo gramatika prasa rakstīt vēstulēs. Nedomāju, ka čatu var nosaukt par vēstuli.
Bet nesapratu vienu - kā cilvēks, kurš pamana tādu sīkumu, kā TU rakstīšanas, neizdodas ielikt atstarpi pēc pieturzīmes??

marmorakaraliene      Jā, patiesi, gramatika "klibo" . Sevišķi traki izskatās, ja rakstītājs neprot pareizi lietot "ka" un "kad": - Ka tas nakas,kad lielam vairumam oho.lv ....- šeit nevis "kad", bet gan saiklim "ka" bija jāatrodas.

lett      Te neraksta vēstules, bet čato! Netā visu novienkāršo, cik iespējams! Galvenais, lai būtu saprotama doma! Pareizrakstības likumus paglabā citai reizei....:D

Ferari      Par to vajadzētu lietotājus bloķēt:D
p.s. Tev vārdā "maģistrs" kļūda!:)) uN citos vārdos arī:D

SievieteMelnaa      Iedomaajos magjistra darba veerteeshanas komisijas sleedzienu - darbs ir labs saturiski un strukturaali, ir daudz radoshu elementu, students ir apguvis un korekti pielietojis literatuuras avotus, BET, darbs netiek ieskaitiits, delj 12., 25., 26., 49., 77., 89., 112. lapaspusees neieliktajiem komatiem.:)

rozamunde      SM - reizēm jau darba vadītājs saliek arī komatus. :))

Ir, protams, patīkami lasīt tekstu ar vajadzīgajām pieturzīmēm utt, taču, ja domu var uztvert, tad netraucē arī gramatikas kļūdas.

incs12      Dievs ar visām pieturzīmēm,galvenais,lai var saprast,ko rakstītājs ir gribējis pateikt.

Adamsone      Grūta gan mums dzīve/ saīgst/. Rupji lamāties nedrīkst, rakstīt savam priekam arī nedrīkst... nu pilnīga proletariāta diktatūra. Labi vismaz, ka savās mājās pie sava datora ķiplokus var ēst cik gribas. :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu