Izglītība un gramatika

Ka tas nakas,kad lielam vairumam oho.lv anketas rakstits bakalaurs vai magistrs,bet vestules bez komatiem un,piemera,vards Tev,Tu... sakas ar mazo burtu?:)))

Jomo      Da lab,nafig paldies,luudzu teikt,bdien,ataa?Kaapee reizreekjins jaazin?Khh

Ivans_neBargais      Domāju šis jautājums ir par inteliģenci, nevis bakalauriem vai maģistrie. Tas, ka cilvēks ir kautkā izgājis augstskolu, vēl nenozīmē, ka viņš ir iemācījies izrādīt cieņu citiem. To var iemācīt tikai mājās un tikai vecāki, kuri, vismaz daļēji, paši uz to ir spējīgi. Kā vienā vecā aņukā bija teikts, lai būtu inteliģents, ir nepieciešamas vismaz 3 augstslolas izglītības: 1. sev pašam/ai, 2. vecākiem, 3. vecvecākiem.

hren_vam      rakstīšana "tu" vai "Tu"norāda arī attieksmi ; ), un vispār jasaprngst uz raxtītā domu, nevis komatus jāskaita.

Dendra      Paldies dievam ,ka te ,mūsu saraksti nevērtē ar ballēm:))))))))

dziedataja      Latviešu valodas gramatika tiek mācīta/apgūta pamatskolā un vidusskolā, tāpēc sāksim ar Tevi pašu - ne garumzīmju, ne komatu atbilstoši gramatikas likumiem, ne pareizi uzrakstītu vārdu (nesmu, nejau...), arī teikuma veidošana "pieklibo"... Iespējams, aliņa iespaidā... Piekrītu teicienam par skabargu cita acī un baļķi savējā... 2011-12-12

dorianna      ..tagad jau arī dižie dzejnieki komatus neliek:)) 2011-12-18

Positive8      Kleperi, nu kā Tu nesaproti! Tie, kas beiguši bakalaurus un vēl jo vairāk - maģistrus, šiem, nabagiem, rociņas no nemitīgās rakstīšanās atrofējušās . . ! Un kas tad te? Šeit taču tikai iepazīšanās portāls! Kamdēļ sevi mocīt ar gramatiku? 2011-12-23

aitina      Jā, valodas pērles arī es esmu apkopojusi savā anketā. Salīdzinājumā ar tām komati, šķiet jau nebūtiski... 2011-12-25

termiits      Gan jau ,ka tos "laurus,grādus..." ir iespejams nopirkt-tā pat kā auto tiesības!? :)) 2014-10-15

dzjuuda      Piekrītu jau izskanējušajam viedoklim, ka latviešu valodas gramatiku "iedzen" pamatskolā. Un uzrunas formai noteikti vairākas mācību stundas arī veltītas.
Un vēl - vai maģistra jeb bakalaura darbu varētu gan uzrakstīt nezinot gramatikas likumus?
2014-10-18

0_0      es nelietoju šajos vārdos lielo burtu ar nolūku... ja man, piemērma, raksta "tu"tad kāpēc, lai es rakstītu tam cilvēkam ar lielāku cieņu, kā saņemu pati?
un vēstulei:"vai tev interesē kau kas neķītrs?", vispār gribas ar piecstāvīgiem atbildēt, kādu vēl lielo burtu...
2018-06-13

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu