Esmu precējusies vai nē - tāds tas jautājums???:)

Kur likt īsti nezināju - ne to attiecībās prasijās , ne to juridiskajos :) A situācija salīdzinoši vienkārša: esmu laulājusies baznīcā/pa ātro salaulāja: norīta sarunāja - vakarā laulāja:)/, reģistrējuši - likumīgi dzimtsarakstu nodaļā neesam. Tad es esmu precējusies vai nē???

undine      Tad nu tagat ir ziepes - līdz nāve jūs šķirs:))))

Karinka    1 cerams, ka šī ir pirmā reize, kad nejauši apprecies un neesi jau precēta ar kādu citu!!!:)

skvo    1 Esi likumiiga sieva un liidz naave Juus sskkirs:)) Bazniicas lauliibu tik vienkaarssi nevar skkirt:(( Bleenaas staasta tie, kuri saka ka veel kas dzimsarakstu nodallaa jaakaarto. Es arii laulaajos bazniicaa (2001 gadaa) un mums visus lauliibu dokumentus maaciitaajs izsniedza tuuliit peec lauliibu ceremonijas tur pat bazniicaa:)) Gan valstisko lauliibas aplieciibu, gan bazniicas. Pati nekur negaaju un neko nekaartoju. Apsveicu sievas kaartaa:))* Lai Jums viss izdodas:)))

frontera    1 biju laulājusie tikai baznīcā ar ierakstu baznīcas gāmatā un tā bija oficiāla laulība ar visam juriskām saistībām:)

hortenzija5    1 Kas tad tā par baznīcu, kur tik ātri salaulā? Ja ir izsniegta laulības apliecība, tad viss ir izdarīts līdz galam.Pretējā gadījumā esiet ceremoniju atstājuši pusratā:DD Ne visiem mācītājiem ir tiesības salaulāt, izsniedzot arī apliecību. Kad baznīca visu nav izdarījusi, tad pēc apliecības jāiet uz dzimtsarakstiem.

andzipa    1 :) maniem bērniem tēvs šķirtenis, māte (es) - precēta; joprojām neesmu samaksājusi tiesas nodevu. Ja uznāks "precību vīruss", dārgi maksās:)))))

gultaskaraliene      Palasi civillikuma pirmo daļu: Ģimenes tiesības!
Tu te tagad muļķības stāsti, vai arī kāds no jums ir uz miršanu sariktējies.

Arturs48    1 Baznīcā slēgta laulībai nav juridiska spēka, vismaz Frncijā. Tur slēdz laulību baznīcā tikai morāli nepilnīgi cilvēki.

gultaskaraliene      Latvijā laulības baznīcā ir likumīgas un tām ir juridisks spēks, ja tiek ievēroti civillikumā noteiktie punkti. Šajā gadījumā situācijas atstāstījums liek domāt, ka vainu vīrietis iet karot, vai kāds no pāri taisās mirt. Tad nav jāievēro šī pāris mēnešus iepriekš pieteikšanās procedūra. Vēl variants (kas man visvairāk šķiet patiess) autors blefo un nekāda laulāšanās baznīcā nav notikusi!

mince23      Dikti sabrīnījos- kas mums te kāda Lasvegasa atvērusies, kur laulā tā uz sitiena? Vai arī mācītājam kārtīgi noziedots?

austerite      Slima kakisa murgi!

bitch21      mācītājs parasti apziņo vajadzīgās iestādes,tā ka esi precēta likumīgi :D

freeze      tad jau LV kā Lasvegasā-ieeij baznīcā un lieta darīta:))))

Mylina      vai tad var tā - no rīta sarunāt un vakarā būt salaulātam? ir tak likumā noteiktais termiņš, pēc cik ilga laika varat salaulāties pēc pieteikšanās dienas. Cik zinu - zagsā tās ir 30 dienas, bet likums jau viens, domāju tam vajadzētu attiekties arī uz baznīcu. tak kaut kāda maksa ar bij jāveic, kad piesakās laulībām. Nez vai tā maz varbūt kā te raksta! 2010-05-10

Jason      Laulājot baznīcā, mācītājam ir pienākums turpinājumā par to informēt arī dzimtsarakstu nodaļu. Tāpēc, ja nav pamata uzskatīt, ka mācītājs ir kāds šarlatāns, ierakstam par laulību būtu jābūt oficiāli reģistrētam. 2012-08-14

Deisa      Laulības apliecība ir? Ja jā, esi likumīgi precēta, ja nav, tad laulāta esi pa lielam tikai Dieva priekšā. 2012-08-14

kafijpupina      Ja pareizi saprotu, tad virs pazudis pec laulibam, vai ka??????Tagad domaa, meklet so vai ne..... 2012-09-29

Persifona      Dzimtsarakstu kantorī un tiesā var ģimene izšķirties,bet ,ja esi laulājies,tad uz mūžu.Es pat nezinu gadījuma,kad otrreiz varēja aprecēties. Arī tā veidojas ģimenes un ir bērniņi,bet ...!! 2012-10-13

bingooo      Akāda nozīme baznīcas priekšā?! Varbūt cilvēka...?: 2023-11-10 19:06

Maskava13      Laulības baznīcā!!Nu itkā uz mūžu!! 2023-11-10 21:12

Chris1986      ak, dies! Vēl vienai vecai tantei nav ar ko parunāt un grib sev kaut kā pievērst uzmanību :( 2023-11-10 21:16

Raivis_1977      Nu ja ar vienu ir salaulājusies baznīcā, un tad vēl kā tikai piereģistrējusies tur.
Bet ja vēl ar kādu tāpat ir piereģistrējusies laulājoties pilnā apmērā baznīcā un arī oficiāli un tad vēl paturot iepriekšējā kunga trešo uzvārdu mantojumā, vai tad ir vēl tādas visai retas kaut kur .......... ??!
2023-12-27 03:33

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu