Par psihologiem, psihoterapeitiem.

Nelielas aptaujas veikšanai vēlos noskaidrot jūsu domas par šo profesiju pārstāvjiem. Kā jums šķiet, vai viņi reāli spēj palīdzēt cilvēkiem jeb vairāk darbojas kā "Naudas rausēji"?

STELLA15      Pārsvarā vietējiem psihologiem tas līmenis ir stipri zems, jo Latvijā nemaz nesagatavo tādus īstus psihologus, kas zina arī medicīnisko pusi un ir informēti par jaunāko zemapziņas psiholoģijas laukā. Nav jau jēgas, ja uzklausa vai dod virspusējus padomus par ārēju uzvedību, bet, kas notiek cilvēkam dvēselē nezina un neizprot. Vienkārši profesija bija moderna, aizgāja šo to iezubrīja, bet īstas sapratnes par cilvēku in viņa pārdzīvojumiem nav. Varbūt daļēji tāpēc, ka aizgāja studēt un uzsāka praksi būdami vēl pārāk jauni, bez dzīves pieredzes, paši neizjutuši, kā ir kad sāp pa īstam. Bet daži, uzsveru tikai daži, ir ļoti labi. Bet tie tad arī uzsākuši darboties kā psihologi jau brieduma gados un pirms tam ir apgūta cita profesija un strādāts tajā, parasti arī veiksmīgi. Ir ļoti jāskatās un jāapsvet pie kā iet. citādi vilšanās vai pat nopietna saslimšana garantēta.

sandija9      Man vajag tulku tam, ko pateica Verso - neko nesapratu.

piektdienis13      pie diviem esmu bijis, princips pēc kāda viņi strādā ir identisks, tikai skāde tā ka katru reizi maļ vienu un to pašu tāpēc pieredze rāda ,ka pagaidām esmu saskāries ar naudas rausējiem...
ir viena pazīstama psiholoģe bet viņa man atteica, jo ar tuviem paziņām viņa nestrādā.

edora      Runājot par skolu psiholoģēm , radies iespaids , ka tukša butaforija .

verso      Nu gan Stella Tu pa skarbo nodevi. jebkuram praktizējošam psihologam ir nepārtraukti jāstrādā ar sevi, apmeklējot savus konsultantus, plus vel nedzīvojam uz neapdzīvotas salas. Gan pie mums brauc dažādi speciālisti ar jaunumiem, gan mūsējie brauc uz ārzemēm pieredzes apmaiņās un uz semināriem, grupu treniņiem utt., līdz ar to, kāds, kas to nedara, ātri izkritīs no aprites, jo, kā zināms, tad labākā reklāma ir, kad kāds cits iesaka konkrētu speciālistu un, ja viņš tāds nav, tad ātri bez maizītes paliks. Stella, pārdzīvojumi ne vienmēr nāk ar gadiem. Cits vel mūža galā īsti neko nopietnu nav piedzīvojis. Bērni nav visiem, arī ne visiem ir bijušas nelaimīgas mīlestības utt., utjp. Tā, ka nevajag visus pēc vienas mērauklas vai izejot no savas bēdīgās pieredzes spriest.

violinn      Spēj palīdzēt, gan ne visiem. Ir cilvēki, kas neko sevī nevar saredzēt. Lielākās kļūdas jau ir tās, ka iet pie psihoterapeita ar domu, ka sados Padomus un nu tik es būšu mainījies, man viss būs ok. Nekā. Ievirzīs tevi tādos jautājumos, kur pats par sevi nemaz neesi aizdomājies, nāksies pastrādāt ar sevi ne pa jokam. Pārsvarā tie, kas saka, ka nekā tur nav...pie šampja un draudzenes tikpat labi...ar divām reizēm pietiek. Nu nezinu gan. Draudzene zin tevi no A līdz Z, maļaties abas uz riņķi tajos pašos ūdeņos.
Bet vispār, cik daudz zināms par šo lietu, var redzēt komentāros.:) Ar cilvēkiem praksēs strādā psihoterapeits...

Jautriite37      man vienā saietā viens pieredzējis psihologs teica,ka man neesot vajadzība iet pie psihologa(tas noteikti nebij naudas rausējs jo pretējā gadījumā ieteiktu doties pie viņa):)))))Viņš to nosprieda pēc dažiem man uzdotiem jautājumiem!Man citreiz no malas liekas,ka pašiem psihologiem traki iet pa to dzīvīti un ,ka viņiem pašiem vajag ļoti palīdzēt un domāju,ka tas tieši ir saistīts ar viņu darbu.Vismaz kad paklausās viņu pašu intervijas.tas laikam ir traks darbs,uzklausīt katru dienu citu problēmas un tur jau tiešām var cilvēks nojūgties!un vispār neticu,ka svešs cilvēks mani nepazīstot no bērna kājas man var ko palīdzēt.tur jau jāzin visas sīkās nianses un kamēr to izzin tas psihologs var paiet mūžība:tāpēc labāk uzdot jautājumus sev un pašam iejusties psihologa lomā un uzsākt ar sevi dialogu:)))

bbalzams      No personīgās pieredzes- labākā psihoterapija ir kristietība. Tiesa, ne paštaisnajiem un pārgudrajiem...varbūt gan tikai domāt, just un mainīties spējīgiem cilvēkiem. Un ja to neuztver kā ātro palīdzību uz fikso. Un nevulgarizē līdz pātaru skaitīšanas līmenim.

modelite      ``gudrajiem``:DD Psihoanalīze: 3 - 20 gadi, Psihoterapija: 1-5 gadi, Konsultativais process: 1x - 2 gadiem, psihologs: 1-10x! Cenas no 15-30, patreiz visi cenas nolaiž! Krize:)

Torpedo      KONSUL noteikti buutu peedeejaa psihologe pasaulee kur es ietu un veel savu naudu maksaatu :DDD

STELLA15      Pie psihologa (pie lielākās daļas) var iet tāds, kas pats šajā jautājumā pilnīgi neko nav lasījis, dzirdējis utt. Pārsvarā visi psihologi skandina to, kas pieejams jebkurā grāmatnīcā plašām masām. Tāpēc jau arī cilvēkiem liekas, ka tikai naudu rauš. Mūsdienās gandrīz katrs daudzmaz izglītots cilvēks kaut ko tādu ir palasījis, pārdomājis, un tikai tad devies pie speciālista. Ja darīšana ar labu speciālistu, tad maksājamās summas nav par lielu, jo darbs grūts un, lai palīdzētu citiem pašam jādzīvo kvalitatīvā vidē. Cita lieta, ka lielākai daļai, un it īpaši cilvēkiem, kam ir problēmas un tiešām vajadzīga psihologa palīdzība, tādas naudas nav.

sapierisE      STELLA15 ja jau esi tik gudra un ar milzigu dzives pieredzi, tad ko tusē iepazīšanās portālā?:))) Kapēc izšķīries novīra? Kapēc nemācēji saglabāt skaistas attiecības un kopdzīvi? Kāpēc neliec lietā savas iegūtās grāmatu zināšanas?:)))

SNIEGBALTITE_      Ja cilveekiem nav zeel gadiem atskaldiit nevaajo pikji, plus savu laiku ziedot diezgan daudz- vismaz x nedeelaa un taa gadu, divus... un pielaut, ka tev skalo smadzenes un vel aaraa visaadas pagaatnes huinjas, par kuraam tev jau sen viss nolikts pa plauktiem un nebuutu jaatsavaidzina atminjaa, tad ok...
naudu un laiku tas panem daudz, bet reaali retajam ir izdevies teikt, cik superiigs ir vinja psihoterapeits un ka bez vinja tiesaam nebuutu tikts galaa. cilveeks pats ar visu var tikt galaa, un taa pati psihologiska rakstura liotyeratuua, kas ir pilnas graamatniicas, var paliidzeet daudz labaak par sveshu cilveeku, kas ir ieintereseets, lai tu pie vinja naac peec iespeejas ilgaak un atstaaj peec iespeejas vairaak naudu... Taa luuk,

cloudberry      nu kaa tad! tas tak tas pats kaa kjirurgija - vai tad mazums esam dr. Hausu un Maaksliigo skaistumu un ko veel atskatiijushies -naakamreiz, kad it kaa pie kjirurga vajadzeetu iet, davai pashi njemam skalpeli!!
nu pie psihoteraeita neiet aiz gara laika, bet tad, kad pats vairs NETIEK gala, kad draugi ar savu liidzdzeidaashanu nekaadu labumu vairs nedod, un kiad taa plikaa izrunaashanaas neliidz, bet profesionaalja vadiita saruna liek daudz ko paarveerteet. ai, iekarsu. sorry.

garaamejoshais      Protams, ka paliidz.. Interesanta pat ne tikai profesija, bet zinaatne kaa taada apbriinojami veertiiga, ar daudz nianseem visaadaam. Ja nevienam nepaliidzeetu, tad nebutu pieprasijuma.

liina18      Piekrītu uzskatam, ka mums ir maz labu un profesionālu psihologu. Pēc manām domām psihologs var būt cilvēks, kas ir vecāks par 40 gadiem, jo ir sava personīgā dzīves pieredze. Ko var pateikt 30-gadīga diplomēta zoss (psiholoģe) 50-gadīgam cilvēkam?

_chiepa_      sapierisE, zinu psiholoģes - vecmeitas, psiholoģes - šķirtenes. Arī psihologiem ir vajadzīgi psihologi.. :), cerams, ka palīdzēt var.
Jāpiekrīt stellai, kam nebija slinkums - tas kļuva par psihologu: robežsargi, pārdevējas utt., vairāk papīra dēļ. Esmu 100% pārliecināta, ka visi nemaz nedrīkst būt psihologi, jo savā būtībā tādi nav. Tur jābūt arī spējām, ne tikai savam kabinetam un papīram.

marmorakaraliene      Mdē, te jau saits pilns ar psihologiem - kad palasi viņu rakstīto, atliek pasmaidīt... Arī piekrītu viedoklim, ka par psihologiem kļūt bija modes lieta un par tādiem kļuva vairāķ vai mazāk tie, kuriem ļāva rocība un nebija slinkums. Nācies man trīs reizes ar dažādām sevi par psiholoģēm dēvējošām runāties - jaunākā no trim vismaz skaidri pateica - ka nē, viņa varot tikai parunāties, bet līdzēt nevarot.
Tiem, kam problēmas, tad labāķ iesaku lasīt V.Siņeļņikova grāmatas. Lētāk un efektīgāk.

Adamsone      Krīzes situācijā (kad - vai nav vienalga, sliktāk nebūs), protams, palīdz.
Piekrītu domai, ka ir jābūt spējām - spējām just kā jūtas tas otrs cilvēks un te nu vairumam ir auzas.

HAUTE      Te katram 2trajam vajag psihologu:D Man arī:DD

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu