Par psihologiem, psihoterapeitiem.

Nelielas aptaujas veikšanai vēlos noskaidrot jūsu domas par šo profesiju pārstāvjiem. Kā jums šķiet, vai viņi reāli spēj palīdzēt cilvēkiem jeb vairāk darbojas kā "Naudas rausēji"?

nakc      Varbūt citiem palīdz, bet man viņus nevajag

Feks      Esmu ar psihologiem saskāries visai netieši un varbūt tāpēc esmu nonācis pie aplama, bet grūti revidējama uzskata, ka lielākā daļa no tiem ir vnk šarlatāni. Nenoliedzu, ka ir ļaudis, kam jebkura, arī sveša cilvēka padomi un uzmundrinājumi spēj palīdzēt. Pastāv viedoklis, ka psihologam jau nav jāatrisina savu apmeklētāju individuālās problēmas. Bet tad jāvaicā - kādi tad ir viņa darba pienākumi..? ;-)

violinn      feks...pienākumos ietilpst iespert Tev pa dibenu, lai atver acis un Pats atrodi, kas ir Tava problēma. Tā, ko esi noracis tik dziļi sevī un nelaid sevi tai klāt.:)

Oze      katraa profesijaa ? sho ta neder nosaukums, ja runa par celjitelju dushi.

fifidrilla      Pēc apmēram 10 populāriem psihoterapeitiem jutos ļoti vīlusies, nekas nelīdzēja. Tad aizgāju pie mācītāja un sapratu kā tas ka pēc sarunas lido un liekas kaut kas būtiski ir mainījies! Vēlāk atradu vienu nepazīstamu psihoterapeitu un beidzot biju apmierināta, varējām runāt par mākslu, folizofiju un dzīves pieredzi, bija sajūta, ka kaut ko jaunu iemācos.

kakenjiite15      Psihologs `parāda ceļus problēmu cēloņu likvedēšanai, ārsti cīnās ar sekām un bieži nav ieinteresēti , lai pacients ( naudas maksātājs) izveseļotos. Un darvas pilieni var būt arī psihologu vidū.
Cits jautājums , vai psihologi var normāli nopelnīt, tāpat kā dziednieki, jo ne maksātspējīgākā daļa meklē tos.

Artara      Par psihologiem, psihoterapeitiem. foto Labu psihologu Latvijā ir maz, jo sevišķi tie, kuri šeit ir studējuši. Skolās strādā tikai tāpēc, ka tāds amats biaj obligāts. Latvijā augstskolas, kuras sagatavo psihologus, ir virspusēji nokopējušas mācību programmas, lūk- rezultāts. Labs psihoterapeits, arī labs, zināms sertificēts dziednieks noteikti palīdzēs. Tas atkarīgs no šī speciālista dabas dota talanta- strādāt ne tikai pēc teorijas, bet, galvenokārt, ar savu iekšējo izjūtu-ar katru cilvēku kā vienīgo un īpašo.

bonija46_1963      Ir kam līdz un kam nelīdz.katram ir individuala pieeja.Ka izveidojas pirmais kontakts ar dakteri-labs-pieņemams vai negatīvs-noraidošs? 2010-07-25

bonija46_1963      Ne jau visi ir naudas rausēji.
Vajag painteresēties privātpraksēs, krīžu centros vai slimnīcās.
Pirmkārt uzzini vai ir sertifikāts/i ,pieredze attiecīgajā jomā.
Atkarībā kāda problēma ir jārisina.
2010-09-05

Kalvina      Lielākā daļa var palīdzēt paši sev::)))) Daļai nepalīdz psihoterapeti, jo cilvēkam jau jāstr``adā pašam ar sevi. Ja viņs to nedara, cits nepalīdzēs. Psihologs ir tāvu atklāto bēdu uzklausītājs.....viņš izrāda ieinteresētibu, daudz jautā par tevi un tu atbildi ne jau viņam, bet sev::)))
Viens psihoterapets reiz teica privātā sarunā- cilvēks atnāk,stāsta, sūdzās, es klausos un domāju: "Nu vecīt, tev ir tādi sūdi, ka no tiem toč nevar tikt laukā". Tad samaksā naudiņu un aiziet. Pēc mēneša atgriežas saka paldies, ka palīdzējāt un pasniedz dāvanu.....Smieklīgi, vai ne? Patiesībā cilvēks pats savas problēmas ir atrisinājis, nomierinoties, mainot savu attieksmi pret lietām......Tas ir tik vienkārši un reizē sarežģīti:))
2010-09-05

dikucis    1 Hm, teikšu kā ir pie viena divas reizes biju, bet secināju, ka viņam ir vajadzīga palīdzība ne man, pēc tam draugu lokā bija par ko pasmieties:) 2010-09-05

dabonams      Psihologs,tāds zombētājs vien ir.Tikai ne visus jebkurš var nozombēt,tāpat kā nevisi pakļaujas šai apstrādei.Tas ir,tāpat kā ar hipnozi,vieni pakļaujas citi nē.Man viņi tādi naudas kāsēji vien šķiet.Negribu ne vienu apvainot,bet tas ir mans viedoklis šai ziņā. 2010-10-05

Cita_versija      Laikam ejot, pašas iekšas man šķiet aizvien pārsteidzošāks mehānisms. Ja vien mēs labāk saprastu, kas mums kā lacīšiem vēderā un kā darbojamies..bet šīs zināšanas nāk ļoti lēni un pa milimetram. Lai satiktu kādu, kas būtiski pavirza uz priekšu,ir dikti jāpaveicas (man kaut kā tas nav īsti sanācis). Un piekrītu, ka bieži īstā grāmata vai pat kāds atsevišķs teikums īstajā laikā var būt pat efektīvāks. 2010-10-05

pika_pika      Es uzskatu, ka psihologs neko (vismaz man) nevar palīdzēt, jo es pati varētu iet un "ārstēt" tādu psihologu. Psiholoģija tas ir kaut kas tāds, ko zin liekākā daļa cilvēku ar kaut nedaudz augstāku IQ par vidējo, un principā visus tekstus, ko varētu teikt psihologs, paši jau ļoti labi zina, Es tajā skaitā. Pie kam ar to psiholoģija ir tā, no savas pieredzes - daļa tur iet mācīties tādi, kas neko citu nevelk, un domā - ai, gan jau šito bla, bla, bla zinātni izvilkšu. Un tā arī ir. Man lielāku uzticību rada psihoterapeiti un psihiatri - tur vismaz jābūt medicīniskai izglītībai.. 2011-08-26

velossniegt      man bija saskarsme ar diviem psihologiem studējot. Par viņiem varu teikt tikai to labāko, cilvēki ar zināmu pieredzi, vienkārši super. Es uzreiz jutu,ka viņi ir forši.
Jāprot pašiem izvērtēt,vai uzticēties vai nē, ir nācies dzirdēt,ka tie ,kuri neprot var izdarīt skādi palīdzības vietā.
2011-08-26

koa_      Ir palīdzējuši, divreiz. Vienreiz individuāli, otreiz kā pārim. Lieliski palīdzēja paskatīties uz dažādām lietām no dažādiem skatu punktiem. 2016-11-19

uusins      Man palīdzēja. Gāju ar domu, saprast cēloņus un sakārtot sevi. Palīdzēja. Tiešām. Varbūt tādēļ, ka paņēmu, manā skatījumā, zelta vidusceļu manam gadījumam. Uzskatu, ka mēs iegūstam, vai tieši pretēji - neko neiegūstam, jo esam attiecīgi noskaņojušies :)

Pat ļoti labs psihologs neko nedos, ja pats neesi gatavs pieņemt jauno un nav vēlmes mainīties. Šādā gadījumā tā ir tukša laika izšķiešana, ar attiecīgu rezultātu, proti - nekādu :)
2016-11-19

Kristine_78      Protams palīdz. Es personīgi ieteiktu psihoterapeitu, jo viņiem labākas tehnikas un medicīniskā izglītība, kas nav mazsvarīgi. 2016-11-20

Sanntana      Kā jekurā specialitātē ir labāki un sliktāki. Katram psihologam arī ir sava specializācija,dažādi virzieni, nestrādā ar visām prolēmām viens. Tāpat kā zobu ārsts nevar būt ginekologs. Katrai problēmai jāmeklē cits speciālists, ja iet pie pareizā palīdz. 2016-12-12

Magda555  1   Šarlatāni!
Nevaru aizmirst jautājumu,par putnēniem ligzdā......Ko es redzot attēlā.Es atbildu.Viņa: "Nu,ko vēl varat pastāstīt?"Un es domāju pie sevis: "Bļin,neko vairs negribu pastāstīt! Ligzda kokā,un ligzdā putnēni!"Mīnusu man atzīmēja un viss.
Vīram mājās toreiz jautāju,ko viņš vēl varētu pastāstīt? Un,kad viņš sāka to savu filozofiju par to,ka putnēni var izkrist,u.t.t.,es sapratu,ka viņiem abiem ar dakteri tie putnēni ir aizkakājuši būri! Jābūt galīgajā bērna prātā,lai stāstītu tādas muļķības!
2020-01-27 16:14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu