Pantiņš vīriešu dienai

Sveiciens visiem vīriešiem!!!!
Bet man tāds egoistisks sveiciens - vai ir zināms kāds pantiņš vīriešu dienai?

Ivans_neBargais (2010-02-23 12:16)      Daisy777, un Tavā uztverē īsts vīrietis ir tas, kurš nav spējīgs aizstāvēt savu ģimeni, ja vajag, ar ieroci rokās?

P.S.
Neesmu pārleicināts militārists, un neuzskatu ka tie 2 gadi būtu bijuši labākie manā mūžā :)

MazaisPrincis (2010-02-23 12:17)      Aha,daisy, cerams, ka tā arī domāsi 8.martā! :D
Vairāk smaidam un mazāk pilitikas! Priekā! :)

Laskovij (2010-02-23 12:20)      daisy...latviešu karavīri atrodas gan Afganistānā, gan Irākā... un ir gan jāmirst, gan jānogalina...

Mans domāt, ka nevajag katriem svētkiem pīt klāt politiku, ta var jebkurus svētkus noniecināt...

btw...paldies, apsveicējām, jo tās sievietes, kas šodien apsveic vīriešus, grib vienkārši viņiem izrādīt uzmanību, par to, ka viņi ir un par to labo, ko viņi dara:)

cilvex (2010-02-23 12:21)      Daciite666> kur tu to rāvi? kāda vēl vīriešu diena? Tā Sarkanās Armijas dibināšanas diena, vienas no asiņainākajām un noziedzīgākajām armijām, bet trakākais absurds ir tas, ka to dienu SVIN upuru pēcteči.
Vēl vairāk, kā Sarkanās Armijas gadadienu, 23. februāri....to 1942. gadā izsludināja STAĻINS.
"Pie labākās gribas nespēju iedomāties, ka kādam krievam, armēnim vai afgānim jelkad ienāktu prātā svinēt attiecīgi vācu, turku vai krievu armijas svētku dienu, lai kā arī to nenosauktu. Man šķiet, ka karstasinīgāko tautu pārstāvji šādus svinētājus pat varētu arī nolinčot. Taču latvju meičas un bāleliņi – kāpēc nē? Pilnīgi publiski un kolektīvi. Interesanti būtu uzzināt, ko tad mūsu jaunsargiem par šo "svētku" dienu pastāstīja. Varbūt drīz sāksim atzīmēt arī 17. jūniju un PSRS konstitūcijas dienu?

Arī tolerancei ir kaut kādas robežas. Var jau būt, ka dažiem ir kādas ar šo dienu saistītas nostalģiskas un patīkamas atmiņas. Taču es to uzskatu par zaimošanu, jo man priekšstats par padomju armiju nekad nesaistīsies ne ar ko citu, kā vien ar pirmajiem upuriem uz robežas 1940. gadā, čekas pagrabiem, izsūtīto tūkstošiem un visbeidzot ar Bastejkalnu 1991. gadā. Tāpēc šoreiz būšu sevišķi sūrs un nobeigšu ar to, ko dzirdēju tai pašā piektdienas "Panorāmā" – Einšteins esot teicis, ka ir tikai divas bezgalīgas lietas – cilvēku stulbums un Visums. Par to otro gan viņš pilnīgi pārliecināts neesot."

liiguciite (2010-02-23 12:22)      Daciite666, lasu Apollo - šodien svinam:
Armijas diena Tadžikistānā
Republikas diena Gajanā
Tēvzemes aizstāvju diena Krievijā...
kur te ir minēts par kaut kādu *vīriešu dienu* Latvijā???

hazy_daisy (2010-02-23 12:24)      Ivan, jā - manā uztverē pacifistiskais Būtls ir daudz īstāks vīrietis nekā militārists Torpēda :))))

Un šie padomju armiju izgājušie "vīrieši" lielākā daļa ir izrādījušies švaki tēvi un ģimenes galvas, jo ģimene kā vērtība tieši padomijas laikā tika iznīcināta - neredzu iemeslu svinībām.

Princi, 8. marts ir sieviešu SOLIDARITĀTES diena - tā to arī uztveru un solidarizējos ar savām ciltsmāsām. Bet nošņurkušie vīreļi, kas bariem klaiņo pa ielām ar lakstiem rokās šajā dienā, izskatās nožēlojami.

Manā atmiņā vislabāk ir palikusi Kauņas centrā pilnīgi sveša vīrieša uzdāvināta pujene un citi intīmāk&personīgāk dāvināti ziedi, nevis šādas masu psihozes.

Ivans_neBargais (2010-02-23 12:31)      Cilvēx, kapēc Tu tik agresīvs, draudzene neapsveica? :)

Laskovij (2010-02-23 12:40)      cilvēx... tad kapēc Latvijā svin Ziemasvētkus, jo pēc būtības tie ir kristiešu baznīcas svētki, kas pirms vairāk nekā 800 gadiem, tika uzspiesta Latvijas teritorijā dzīvojošām baltu ciltīm, nogalinot tos kas nepakļaujas un pārējos paverdzinot par dzimtcilvēkiem sākotnēji teitoņu ordeņa vadoņiem, pēc tam vēlāk vācu baroniem.

JurisK (2010-02-23 12:47)      Vispār dīvaini tiešām - kāpēc tagad būtu kaut kādā veidā jāatzīmē 23. februāris, kas Krievijā ir Tēvijas sarga diena? Bet mūsu tēvija tak Latvija. Krievu laikā neatceros, ka kāda sieviete mani būtu apsveikusi 23. februārī, un nekad tie nav bijuši īpaši svinami svētki. Ja nu varbūt armijā. Bet te oho jau 2 dienas puķes un bučas pa gaisu! Pie tam samērā pat jauni, ap 40, kam armija bija kaut kur1990. gadā apm.+/ -, kāds iemesls svinībām, tiešām nesaprotu! Ja kas - armijā gan pabiju tik 3 mēnešus, starļei VMF, tehnjik-indendant proķivominnovo oružija:)) Un lielāku murgu un bardaku par krievu armiju diez vai var iedomāties - pietika ar 3 mēnešiem Liepājas bāzē:))) Lai gan saprotu tos vīrus, kas pie šņabja glāzes, tūlīt pēc darba un mauku tēmām, piemin savus varoņdarbus krievos - neizsmeļamas atmiņas mūža garumā:)

hazy_daisy (2010-02-23 12:49)      Laskovij, jā, man ir ļoti žēl, ka daudziem vēl šodien ir jāmirst Afganistānā, Irākā un drīz arī Irānā - bet tā ir viņu pašu brīvprātīga (!) izvēle.

Ziemas saulgriežus, btw, daudzi šeit svin arī ar bluķa vilkšanu, budēļiem un citiem rituāliem, kam nav nekāda sakara ar kristiešiem, taču arī kristīgie Z-svētki nav gluži pašu vācu mūku-karavīru un viņu asiņaino varoņdarbu glorificēšanas diena, kā tas ir ar Sarkanās lupatlašu armijas svētkiem.

Īstajiem vīriešiem uzmanību, pateicību un apbrīnu ir jāizrāda katru dienu!

selnija_ (2010-02-23 12:49)      Cilvek, uh kā pateici! Visu cieņu tev! Pat kolēģēm skaļi nolasīju tavu komentu kā uzrunu tautai!

cilvex (2010-02-23 12:58)      "kapēc Tu tik agresīvs"
Es neesmu agresīvs, pārstāvu viedokli, tu savu, saucas diskusija, noteikti vārdi capslokā, jo nav citu iespēju vēlamo izcelt.
"tad kapēc Latvijā svin Ziemasvētkus"
Tie nav mani svētki, cilvēkiem vispār ir tendence nemaz nedomāt ko viņi patiesībā svin, ka tik iemesls būtu.
"Cilvek, uh kā pateici!"
:) uh, aga, tikai tur bija pēdās ielikc txt arī, edzēji? Citāts.:)

vezis1968 (2010-02-23 13:04)      Loti jauki,kads velas apsveikt!Kad devu zverestu,tad ludzu dievu,lai neviens nav janosauj.Mans lugums tika uzklausits.Savu,bet tikai gaisa,lai aizbiedetu zinkrigos afganenus.Paldies dievam,ka mums nav jaiet pa ielam un jaludz atzisana,ka legionariem!manu prat visnelaimigakajiem karotajiem latvijas vesture.Jauku so dienu,ja ta ir svinama!

talibs (2010-02-23 13:05)      Cienijamie 23. februara pretinieki!
Ja es esmu atdevis 2 savas dzives gadus armijai un nemaz neuzskatu tos par saviem sliktakajiem gadiem, tad kad man vel par to atcereties?
Varetu vel saprast, ka jauna paaudze ir pret, bet tie, kas pasi bijusi Padomju armija... Nu vienigi, ja visu dienesta laiku par apsmieklu bijusi.

selnija_ (2010-02-23 13:05)      Ņe , pēdiņas neredzēju, tev piedēvēju visus vārdus, saņem uzslavas:))

purva_bridejs (2010-02-23 13:31)      Daisy, varbūt dzīvoju nepareizā reģionā, bet kkā neatminos, ka cilvēki masveidā svinētu ziemas saulgriežus, bluķa vilkšanas un kādas vēl tur dīvainības, ja nu vienīgi „Suitu sievas” brīvdabas muzejā sakur ugunskurus, un taisa citas atrakcijas, lai LTV1 būtu ar ko ētera laiku aizsist. Cita lieta, ir dzirdēts, ka Ziemassvētkus gan svin daudzi latviešu tautības cilvēki, vai nu tie būtu kā baznīcas svētki, vai kā ģimenes svētki, bet svin.
Tāpāt arī ar 23.februāri. Nav taču obligāti tie svētki jāuztver kā kkādas tur okupantu armijas dibināšanas dienu, bet var uztvert pa savējam kā nu kuram labpatīk, citam tā būtu zaldātu diena, citam vīriešu diena.
p.s. tīri priekš sevis neuzskatu tos par svētkiem, bet ja arī kāds(a) apsveic, pieņemu ar labu, nevis sāku stāstīt, cik cilvēki nogalināti un kādas vēl tur vēsturē šausmas nav notikušās.

[Laskovij] (2010-02-23 13:36)      Daisy...brīvprātīga izvēle??? Tā ir brīvprātīga izvēle karot zem Latvijas karoga citās zemēs??? Iestāties armijā ir brīvprātīga izvēle, bet tālāk nav vairs nekādas brīvprātīgas izvēles!!! Kur tevi sūta, tur Tev jāmirst:((

Tagad latviešu karavīrs šauj zemē, ar kuru reāli nav nekādas darīšanas, tieši tāpat, ka savulaik kads čukča Latvijā...

Vismaz Sarkanās armijas karavīri cīnījās par savu Dzimteni! Un nevar noliegt, to, ka tieši Sarkanā armija uzvarēja karā.

Cits jautājums ir par to, kādā veidā, cik tas bija humāni, bet tai karā neviena puse neizcēlās ar humānismu.

Un Latvija tajā visā bija maza valsts, kuru tirgoja un mainīja visi, kam nebija slinkums. Bet latvieši bija abās frontes puses un tas man šķiet ir vistraģiskākā lieta, kad vienas valsts iedzīvotāji karoja viens pret otru, svešu valstu karaspēku sastāvā.

Torpedo (2010-02-23 13:37)      cilvex am aizgaajis sirmis ciet pa nacionaalo liiniju - grib buut sveetaaks par Romas paavestu :D Aljo garazj! Taada latvijas valsts un tauta prakstiski vairs nepastaav vai arii tuuliit izniiks, par ko tu te ciinies?? :D

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu