Vai īslandes vulkāna putekļi apdraud Latviju?

Islandes vulkāna putekļi un pelni šonakt 3-jos sasniegs Baltijas jūru un Latviju un apgalvo, ka tas traucēs tikai lidmašīnām un cilvēku veselībai postu nenodarīs, jo mākonis pāries Latvijai 10 km aukstumā.
No vēstures un pētījumiem zināms, ka tieši līdzīga Islandes vulkāna izvirdums 1780- gados pārgāja pāri visai Eiropai un Latvijai. Tā pelni un putekļi saturēja daudz skābju (sālskābe, sērskābe) un indīgo vielu. Saule nespīdēja vairākas dienas un cilvēki dzīvoja dūmos kā Londonas miglā. Rezultatā skābes saēda viņu plaušas un cilvēki sāka izmirt. Process beidzās ar vispār zināmo mēra epidēmiju Latvijā (un Eiropā), kur vietām izmira 70-80 % iedzīvotāju!!!
Negribu celt paniku un cerēsim ka speciālistu viedokļi par to, ka mākonis pāries pāri Latvijai 10 km augstumā attaisnosies. Taču kā vides speciālists brīdinu uzmanīties!!! Sajaucoties ar gaisa mitrumu, ar mākoņiem un vēju rezultatā daļa vielu var nonākt uz zemes skābo lietu (nodedzinās koku lapas, skujas un pumpurus) veidā vai citu indīgu vielu veidā. Var paaugstināties saslimstības ar elpošanas ceļu slimībām!!!

cilvex      "Daudzi parak ironizee par visu... visiem ... jebko..."
A šausmenēs un dizāsterfilmās parasti šitie iet bojā pirmie, nu tie ironizētāji da gudrinieki, kuri visu laiž pār galvu un izsmej to kuslo meiteni, kura baidās no katras ēnas. Viņi kā likums nomirī pirmie, jebkurā gadienā spriedums jau no mūvija sākuma parakstīts.
Aiz kā tā?

aina26      1986 gada aprīlī mums par Černobilas avāriju nekā neteica, tātad , ja mūs informē tas nav kaitīgs

Lucy      Nekas jau tas labs nav,bet tad jau Islandieši šodien guļ pilnas ielas ar kājām gaisā:))

Palomino      Panika ne panika, bet gluži spļaut virsū šai info arī nevajadzētu.

Just_      Bet kas ir jādara, lai tos putekļus nesaelpotos? To neviens nestāsta. vismaz es neesmu pamanījusi.

daisy777      Ja Zviedrijas veselības iestādes uzskata, ka lielākais risks veselībai ir no apturētajiem ātrās palīdzības lidaparātu lidojumiem un cilvēkiem vairāk par niezošām acīm un kaklu nekas nedraud, tad nevajag te sēt paniku ar saviem Apokalipses draudiem.

Tiešām būtu vairāk uztraukušies par Černobiļu, jo ārsti stāsta, ka tieši šobrīd Latvijā izjūt Černobiļas mākoņa sekas - milzīgu saslimstības ar vēzi vilni.

teo_dora      Man tas vulkāns visas kārtis sajauca.Kāds zin,cikos Rīgas lidostu atvērs un es varēšu nokāpt uz dzimtās zemītes?

Jautriite37      lasot šo, man iesitās degunā dīvaina smaka,varbūt no tā mākoņa:)

nakc      Skorbuls ir klāt... kas tur bija ar to maiju kalendāru? ;)

Sharka      Vai īslandes vulkāna putekļi apdraud Latviju? foto Ja paliek tumšs un sajūt sēra smaku, tad laikam bij jāmet ar krustu, aber ko darīt, ja smaka skāba? Un vēl man nav skaidrs, kāpēc tie sicīlieši joprojām nav izmiruši, jo Etnā izvirdumi katru gadu un melni putekļi visās apkārtnes pilsētās biezā slānī.Šie tik smej un saka, ka auglīgāka zeme nemēdz būt, kā vietās, ko pārklājuši putekļi pēc vulkāna izvirduma. Vot šito bildīti uzņēmu pirms 1.5 gada dažu km attālumā no Etnas ,izvirduma laikā

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu