Sieviete nevelas bernus.

shodien padevos vajumam un nopirku Privato dziivi.jo uz vaka bija rakstiits:intervija ar Leo Kokles sievu.liels makslinieks,personiiba.sieva bernus nevelejas,jo baidiijas,ka tie parmantos vinja slimiibu- kaulu tuberkulozi.vinjsh nomira saliidzinoshi jauns un tad-jau budama atraitne,vinja ilgstoshi dziivoja ar vel kadu viirieti.vinja raksta:bernus nevelejos arii otrajas attieciibas.
vot.es te rushinos,bet smadzenes man ir uz nelielas pauzes-ka sieviete var neveleties bernu?..pienjemsim,ka majas viss ir ok.un ar veseliibu ok.bet daudzam ta arii nepamostas tas matishkjais instinkts.hmm.
viedoklji?

kokote      Zinu dažas sievietes, kuras pavisam konstruktīvi deklarē, ka nevēlas bērnus (nekad nevienai no viņām neesmu jautājusi, vai viņām bērni var būt)...un katrai ir "savs stāsts", kas nemaz nav tik skaists un viennozīmīgs kā sākotnēji šķiet (es par sievietēm, kas apzināti nevēlas bērnus un lielākoties viņas ir mērķtiecīgas, sevi realizējošas karjerā, ar ļoti pilnvērtīgu, daudzveidīgu dzīvi, viņas ir ar vīriešiem)...un tās ir tās, kas to pasaka, bet cik nav tādu, kurām tie bērni ir, bet nekāda "instinkta" - tas ir daudzreiz traģiskāk (ne jau viņām, bet bērniem)...
Par publisku atzīšanos - nezinu fineses, bet diezin vai sieviete, ja viņai nevar būt bērnu, gribētu to tā publiski atzīt - tikai viens variants, lai gan atceroties nostāstus par Kokles "mūzu" un skatoties gleznas, jāatceras, ka toreiz bija uzskats, ka bērni totāli sabojā sievietes figūru - tb viņa riskētu zaudēt skaistumu (tas kaut kā no sērijas "spogulīt, spogulīt") un kā gan bohēma ar bērnu savienojama...

gravieris      es nezinu kā būtu,ja būtu(ja man nebūtu bērnu)...varbūt viņi man rastos no citas sievietes,varbūt pieņemtu kā normu...ja nav,tad nav.Man šķiet,ka bērniņš tiek piešķirts "no augšas`

eugen      ..parasti ja sieviete neveelas beernu tad patiesiibaa vinja neveelas arii to viirieti [taa pa iistam un pavisam proti tas nenoziime ka nau juutu tacju vrb vairaak prevalee citi faktoori].. protams var buut un gadaas arii cita motivaacija kaapeec nee tacju tie ir patiesi reti gadiijumi un vairaak skar intelektuaalo sfeeru..

riks      saprotu, ka pavisam jauna VĒL negrib, bet.

Lovetta  1   un maybe sieviete nevēlas atzīt-ka bērni viņai nevar būt

muterite      Shiten, Faaterlandee, daudzi neveelas apgruutinaat sevi ar beerniem. Dziivo un bauda, taa teikt.

cloudberry      pacentiisimies godiigi atbildeet katra sev uz jautaajumu- kaapeec mees gribeejaam beernus? /man ir 2, taatad saprotu maates izjuutas; unshoreiz atmetu atbildi - instinki, tas tachu taa dabiski/ .
kaapeec? man nav atbildes. man tas nebija kaa miilestiibas auglis, augtsaakais piepildiijums. bet gribeeju. kaapeec? veel shodien nezinu - lai ir man turpinaajums?
es protams, miilu savus beernus, esmu laimiiga, ka vinji man doti.etc.etc. bet kaaapeec es gribeeju?

lasitaja      ir sievietes-mātes un ir sievietes-sievietes.
tās pirmās vienmēr gribēs bērnus, bet tās otrās par to ilgi domās, vai viņām to vajag. un, ja arī bērns parādīsies, tad mēģinās ar to sadzīvot, bet nekad nebūs pilnībā laimīgas ar mātes lomu, lai gan savu pienākumu pildīs apzinīgi.
tāpēc domāju, ka bērnu nevēlas sievietes-sievietes. un tur nav nekā nosodāma.
par kucēm, kas pamet savus bērniņus, ir atsevišķs stāsts.

Evia      es savukārt nesaprotu, kāpēc sievietes tik ļoti ieciklējas uz dzemdētājas lomu? tagad taču ir tik daudz cita, ko darīt. turklāt, uz planētas cilvēku jau pietiekami saražots. sieviete var atļauties atpūsties :) nesaskatu tur neko tāāāādu vājprātīgi šokējošu, ka kāda var kaut ko arī negribēt, ko lielais vairums parasti grib un dara :)

Lucy      Gudra sieviete!!

Evia      sākās.....protams, kam es to stāstu, tu taču arī esi viena no dzemdētājām, un tagad man nez kādā sakarā pieprasi tevi par to cienīt (?) tad jau tik pat labi, es tev tagad sākšu pieprasīt, lai tu mani cieni, jo man bija tāda un tāda operācija vai trauma :)
es izteicu savu viedokli, nevienu netaisos apvainot. jā, es bieži vien izsakos skarbi, bet tamdēļ jau nav jāsauc mani par bērniņu, vienkārši jāpieņem mans viedoklis, jo tas ir savādāks nekā tavs.
un pričom vienmēr iepīt māti vai tēvu, tjipa, tādā veidā kaut kādā veidā mēģināt psiholoģiski ietekmēt? :)))
bērnudārzs, jei bogu....

Jessie    1 Kada mana bijusii klasesbiedrene ari nekad nav velejusies bernus. Kad satiekamies ta saucamajos klases salidojumos, visas radam savu nu jau pieauguso bernu foto, dazai jau ir paaugusies mazberni, bet vina saka, ka vinai vel joprojam negribas bernus. Jo jau no mazam dienam velejusies dzivot tikai sev un savam nakamajam viram. Neko sev neliegt, nekadi neierobezot (bet visi, kas ir vecaki, zina, ka bernu del nakas no kaut ka ari atteikties, sevi ierobezot kkadas izpausmees, utt). Un vina patiesam taa doma un juutas!
Domaju, tas nav ipasi nenormali, jo, ja tevii nav maates jutu, tad ir labak, ka tu neesi maate... Jau pietiek ar tiem nabaga berniem, kuri pamesti kkados namos vnk zaude savu dzivi...

lapsu_aacis      tessaacij, a evia dreebi shoreiz. tu vinjai -par necienju, a turjpat , ieprieksheejaa lapaa, viena otra caur un bez pukjeem, liek pie zemes taas,kuru izveele ir dziivot sev ,ne kinderiem. kaapeec turj cienju nepieprasiiji? nebija aktuaali? :))



k slovu- es domaaju, neesmu vieniigaa, kura -palasot shaadas te diskusijas, ar acu piemet, kuriem sieviesgabaliem iet ar LIIIELU liikumu kaa oho, taa dziivee. nu,paaraak jau.... maatiskjas taadas... :)
domaaju,ka tieshi shaadaas diskusijaas, vechi palasiijushies, izlemj, kurai ir veerC rakstiit, kurai - labaak attureeties...

wolands      Hmm, laikam jau drusku jocigi tas ir (vispār negribēt bērnus tobiš). Pat atmetot instinktus. Interesanti tie bērni - viņos skatoties daudzas lietas pārvērtē :D:D Bet nu tā ķēpa ar viņiem ... :( Nu tas arī varētu būt centrālais motīvs (bez nevarēšanas). Ja iepriekš zinātu, ka uzņemies elli 20 gadu garumā, neviens vien pārdomātu ... :D:D:D

irgo  1   Nu dabā jau pastāv tāda lieta kā ....vējaziedi...........

abols23      Ja sieviete nevēlās bērnu lai tad ir tā kā viņa to vēlās.Ja tā būtu mana mīļotā sieviete,tad es nevaru vienozīmīgi atbildēt,ko konkrēti darītu,bet fakts ir tāds,ka bērns piesakās negaidīti.....:)

daisy777      Manuprāt, konkrētais stāsts nav par mātes jūtām vispār, bet par uzupurēšanos. Ja atteikšanās no bērna būtu niecīgākais no upuriem, ko Leo Kokles labā nesusi viņa sieva, tad viņa to nepieminētu katrā vārda galā.

Sievietei jau bija pāri 30 gadiem, kad viņa palika atraitnēs - tajā laikā (60. gados) to uzskatīja par pārāk lielu vecumu dzemdēšanai.

Tikai vecums ir šā mūžīgā bērnu jautājuma katalizators - jukušas bezbērnu večiņas ir biežāk sastopamas, jo, kamēr vien mums ir, par ko rūpēties, veselais saprāts mūs nepamet. Vīri diemžēl aiziet no šīs pasaules pirmie, vai arī vairošanās instinkts ņem virsroku un atrod kādu jaunāku, ar kuru vēl var pagūt radīt īstu ģimeni (sk. stāstu par Paukštello).

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu