Sieviete nevelas bernus.

shodien padevos vajumam un nopirku Privato dziivi.jo uz vaka bija rakstiits:intervija ar Leo Kokles sievu.liels makslinieks,personiiba.sieva bernus nevelejas,jo baidiijas,ka tie parmantos vinja slimiibu- kaulu tuberkulozi.vinjsh nomira saliidzinoshi jauns un tad-jau budama atraitne,vinja ilgstoshi dziivoja ar vel kadu viirieti.vinja raksta:bernus nevelejos arii otrajas attieciibas.
vot.es te rushinos,bet smadzenes man ir uz nelielas pauzes-ka sieviete var neveleties bernu?..pienjemsim,ka majas viss ir ok.un ar veseliibu ok.bet daudzam ta arii nepamostas tas matishkjais instinkts.hmm.
viedoklji?

welcome_7      Vēlēties, nevēlēties..Ja nodzīvo dzīvi un nav pat uz ko paskatīties..Smagi, manuprāt..Sevišķi tad, kad nav vairs 30-mit..

Solda      Es arī negribu. Patiesībā nekad tā īsti neesmu gribējusi. Es bērnu pasaulē laidu tikai tādēļ, lai izpildītu sabiedrības noteiktās normas, jo biju vēl jauna un dumja. Izaudzināju godam. Varu vien lepoties ar gudru un kārtīgu meitu, bet... mātes instinkta nav vēl joprojām.
Un mazi bērni man pat loti nepatīk.

Conda      Ja nav kazai piena, tad nav.

Galu galā - cilvēkam ir tiesības vismaz izlemt - dzemdēt vai nē. Tā ir ne tikai liela atbildība, bet arī lielas raizes. Tas ir arī risks: veselības, neatgriezeniski mainīta dzīve. Sliktāk ir tad, ja sieviete dzemdē "jo tā taču jādara!". Bet bērns nejūt patiesu mīlestību.
Ar maizīti un siltu segu aukstās naktīs tam bērnam dvēselīti neaizbāzīsi.

Olimpia      Nu un ka nevēlās bērnu! Ir arī vīrieši, kas nevēlas bērnu! Tāpēc jau tie ir dabas instinkti, lai kāds vēlētos 5 bērnus, bet kāds ne vienu! Tāpat kā ir cilvēki, kuri mīl citu kauliņus apsūtāt un kuriem citu dzīves maz interesē!

Torpedo      Nu ja - autore jau pati raksta teemaa - "instinkts". Vai tiesaam mees kaadi dzivnieki, ka nevaram tureeties pretim instinktiem?? Kam tas viss vajadziigs: bezmeerkiiga, nepiepildiita dziive, karjera? vnk garlaiciigi? gribas kaadu suniiti vai kakjiiti, vai beerninu a la "kaa beerniibaa ar lelelleem forsi speeleejamies" atcereeties? Vai paarprasta apzina paliidzeet cilveecei neizmirt?? Tiesaam nesaprotu taas sievieC ..

^esse^      Jautājums kosmosam un ievērojot tradīcijas-kāda kuram daļa par tik personīgu lietu?
Labāk tā,nekā saražot un gaidīt kad patēvs izaudzinās,jeb lepni paziņot ka man veci nevajag,man tāpat ir bezgala labi un izaudzināt bērnus ar greizu priekšstatu par ģimeni.

Cita_versija      VAR nevēlēties. Ja ir kaut kāds būtisks iemesls/aizture izvairīties no vienpersonīgām ilgtermiņa rūpēm par bezpalīdzīgu radījumu. Piemēram, ja no bērnības bijusi jāuzņemas pieaugušā loma riktīgi dramatiskos apstākļos. tad varbūt turpmāk gribas tikai par sevi atbildēt (ja vispār):)

Naktsvijole_es    1 Domāju,tā ir viņas apzināta izvēle un patiesie motīvi viņai vien zināmi,jo publiski izteikt jau var viskautko,bet tas ,kas darās viņā,to zina tikai viņa...
Man arī tas var likties savādi un savā ziņā piekrītu eugen teiktajam,ja sieviete patiesi mīl vīrieti,tad grib arī viņa turpinājumu sevī..

Conda      Bērni ir reizē arī kas vairāk, kā vienīgi mīļotā vīrieša turpinājums. Tā ir māla pika tavās rokās, kuru tu, patiesībā, nedrīksti veidot pēc sava ģīmja un līdzības. Tas ir ļoti grūti!

svdiena      Esmu toleranta pret cilvēku izvēlem, ja tās nav krimināli vai administratīvi sodāmas!

Naktsvijole_es      Conda,es neteicu,ka tas ir TIKAI turpinājums...bērni ir Dieva dāvana
Izvēle un motīvi ir katra cilvēka personīgā darīšana...tāpēc jau mums ir dota brīva izvēle...to pieņemt,vai -ne...

Torpedo      svdiena, admistratiivi sodaama ir arii, p., karoga neizkarinaasana bezgaliigajaas sveetku un seru dienaas, man gan tas liekas stulbi.
.. a par beerniem - peec manaam noveerojumiem daudzaam tas ir vnk aiz garlaiciibas un neko dariit. Diez vai kaada tik taalu aizdomaajas, ka upureejas, lai bezgala miilotajam viirietim (kurs parasti peec paaris gadiem notinas :D) buutu turpinaajums naakosajaas paaudzees vai maza vinja kopijina par pieminu .. :)

svdiena      Torpedo- bērns kā suvenīrs?! Tu nu gan gudrinieks...:(

Kalvina      Apšaubu, ka nevēlēšanās radīt bērnus ir mātes instinkta trūkums- drīzāk apziņa, ka ja kaut kas ar bērniņu nebūtu kārtībā, nespētu to pārdzīvot- rēķinās ar savu vājumu, viņā nav ticības. Skumji, ja tā.

karbonaade      Es arī vairs bērnus negribu. Piekrītu wolandam - tagad es zinu, ko tas nozīmē, un otrreiz es to patiešām negribu, vismaz ne tādā formā. Kaut kā man vienmēr ir licies, ka pasaulē man ir domātas citas lietas, un zinu sievietes, kurām patiešām tas patīk, viņas to grib un viņām tas sanāk, domāju, ka viņām arī tas ir dots un jādara. Brīžiem pat viegla skaudība par to. Starp citu - kontakts man ar bērniem ir ļoti labs.
Kaut gan - nekad nesaku nekad.

Krasula      Izvēle šajā jautājumā ir dziļi privāta un iemesli šajā un citos gadījumos, jādomā, ka ir dažādi. Mēdz būt arī tā, ka teorētiski sieviete vēlas vai ir vēlējusies bērnus. Taču nav sastapusi savu liktenīgo vīrieti un nevēlas viena audzināt bērnu. Gan morālu, gan finansiālu apsvērumu dēļ.

rozamunde      PDz neesmu skatījusi, taču pieļauju, ka iemesli negribēt tieši Leo bērnu, būtu bijuši pamatoti. Par pārējo nezinu.
Tā pa lielam, man nav skaidrs kāpēc kāda var negribēt bērnu.
Un nez kāpēc, tas, ka vīrietis nevēlas bērnu, ir saprotams un/vai atbalstāms, bet, sievietes viedoklis tiek apcerēts kā īpašāk. Ļoti individuāla padarīšana.
Vēl man nav skaidra dažu vientuļu , bioloģiskā pulksteņa tikšķiem nomāktu sieviešu pēkšņa vēlēšanās bērnus sagribēt da no jebkā - ka tik vaislinieks /atvaino, Tess, termins šajā gadījumā šķiet piemērots/.
Par sevi varu teikt - es nebūtu tā, kas esmu, ja man nebūtu mani nu jau lielie bērni.

art_deco      Cilvēki ir dažādi. Es ticu, ka dažas sievietes var nevēlēties bērnus.

peksene1      Patiesībā jau šoreiz stāsts ir par iespēju pārmantot slimību. Un, ja lēmums pieņemts tieši tādēļ, cepuri nost viņas priekšā! Nav nevienam jāstāsta, ka mūsdienu augsti attīstītā medicīna "izvelk" cilvēkus, kam normālā dabiskās atlases ceļā būtu jāaiziet! Un viņi rada pēcnācējus, kas atkal tiek "izvilkti"... Kas notiks ar cilvēci pēc dažiem gadsimtiem, nevienu neinteresē... Šī sieviete gan, visticamāk, domājusi par sevi - redzēt kā bērns mokās slimības dēļ un nevarēt palīdzēt... diez vai kāda māte gribētu tādu likteni! Un viņai tad tādā gadījumā būtu jāupurējas ne tikai vīram, bet arī bērnam! :)

selnija_      Ir tieši tā, kā Krasula saka! šie ir galvenie iemesli. Nevar tā vienkārši gribēt. Parasti gribēšana rodas pēc vīrieša satikšanas, potenciālā tēva satikšanas, kad ir ar kādu nopietnās attiecības.
Lai gan zinu vismaz vienu gadījumu, kad sieviete sagribēja un dzemdēja, protams viena pati audzināja. Teica, ka ļoti gribējās bērniņu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu