Uzārda nomaiņa.

Pagaidām dzīvoju bijušā vīra uzvārdā. Negribu arī sava tēva uzvārdu, jo viņš bija vācu barona atvase, un tie nebija visai labi cilvēki.Gribētu pieņemt sev vien tīkamu uzvārdu.Varbūt kādam ir pieredze šadā gadījumā.Tā nav iedoma, bet nepieciešamība.Tādā veidā ceru atbrīvoties no sliktiem sapņiem. Smieklīgi?

federe      Tak jau ceļš uz dzimsarakstu departmanetu, raksti iesniegumu, motivē savas vēlmes, apmaksā valsts nodevu uzvārda maiņai un pēc noteiktā laika saņem atļauju mainīt uzvārdu. Pēc tam uz pasu daļu mainīt dokumentu. Kur problēma. Ja dzimtsarakstu departmantā atteiks, tad paskaidros, kapēc Tava ideja neatbilst vai neiderās lukumā noteiktos nosacījumos.

kokote      Zinu gadījumu, kad ne tikai šķiroties, bet pat precoties jaunā ģimene izvēlējās sievas mātes meitas uzvārdu - tā ka visas iespējas...nezinu gan vai vari pavisam nesaistītu uzvārdu vari ņemt. Ja no tā palielināsies Tavs sirdsmiers, tad dari tā. Lai gan kā būs ar Tavu identitātes apziņu (piedod, bet paskatījos Tavus gadus) - vai droši zini, ka tā ar pilnīgi citu uzvārdu sajutīsies labāk...es par piemēru pat precoties neatteicos no sava uzvārda - nespēju iedomāties sevi citā identitātē

pardon_my_french      -labdien,vēlos mainīt vārdu.
-Kā jūs sauc?
-Jaanis Dirsa.
-Oi! Protams, nav problēmu. Kā tad gribētu lai sauc?
-Kā,kā! Pēteris Dirsa, bļ%%!!!

mieriigais5      tavs niks jau parāda, ka esi depresīva, pārējā nemaz negribas iedziļināties, bet fakts, ka likumdošana tev neatļaus izvēlēties uzvārdu tādu kādu tu izdomāsi, Tessa jau nokopēja likumu, tā ka vari vien uzvārdu izvēlēties pa radu līniju.

vis_vis_vis      Bija vīrs uzvārdā Bullis. Nepatika šim, nomainīja uz Avotiņu. Tāpat visi par Avotiņu bulli sauca.

Decijs      Ruugtaa_pukje (2012-03-03 13:45) jautājuma autora komentārs
Visiem tiem, kuri "raizējas" par manu galvu. Biju tieši pie psihiatra, viņš ieteica man iet aprunāties ar mācītāju....Tur neesmu bijusi.

------------------------
D Katoliem diakons Gunars mos tev varetu lidzet bet zini naksies kadus 4 menesus svedienas skolaa iet...)
A pa tavu dilemu vienkarsi smiekls ta man po ka manejie Senajaa romaa nogrieza radinieku Juliju Cezaru un? Po vienalga esmu un busu Bruts lai arii saka vesturee un pat Tu Brut! Tada ir atbilde uz taviem babulu glukiem.
Ja vajag aristokrats arii ar zobinu darbojas un nekaunas no taa bet viemer ar galvu cienitaa tikkai galvu!!!! Zobens ir pedejais instruments , jo viemer izvilkts ies makstii sarts ar tavam vai svesam. Un kauneties no saviem ja vien tie nav Kangaram rada vai Judasam ir kauna lieta!!!!

Decijs      Stipru dzimtu parstavji seviski mili nekad nav citadi vini neizdzivotu P. Tas vel nav zvanits ka kads baurs uzliktu kadai dzimtai lastu, ja dzimta gaja pret suverenu tad gan vareja atrauties un ar tad ir zinami ierobezojumi laikaa un paaudzes. Tie kas noliedz savu dzimtu var dabut no savu sencu senajiem sliktu skatu un no vilka begdami lautini var nonakt Laca ketnites. Tas taa viss ir jaizsver Tev pasai pirms ko daries.

Lucy      Vēl ir arī klosteris!!
Kā var traucēt uzvārds,tas man nav saprotams?:))))

inaralaima      Kad manai radiniecei nomira vīrs,viņa paņēma savas mātes meitas uzvārdu.Sācis dzīvē viss veikties arī veselība uzlabojusies.Tātad māte no Debesīm palīdzējusi un var te ļaudis ticēt vai nē,bet tas tā noticis. 2021-09-15 11:50

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu