Kristību maksa

Man radās tāds jautājums- paziņa taisās kristīt savu bēbi, luterāņu baznīcā.
Liels bija man surpraizs tajā brīdī, kad uzzināju, ka no viņas ir paprasīti 54ls!
tad nu jautājums par to vai baznīca drīkst prasīt konkrētu summu/ piekam ne mazo/
, vismaz es līdz šim domāju, ka tur tomēr ir ziedojumi. Un pa manam prasit naudu kā samaksu par darbu, baznīca nedrīkst. Kā tur ir..?

Bibine      exselentākāis manā dzīvē iz šādām orģjām ir bijis tāds, ka jaunlaulātie sadomā, ka viņiem noteikti vajag laulāties Pētera baznīcā Rīgā. katrā gadījumā mēs - vedēji bijām totālie pagāni. Es, zinot, ka ja nesam nedz kristīti, nedz laulāti tādā baznīcā mācītājs šo pasācienu noraidīs (angļu mierā arī piekritu būt vedējos). Nu tas ziedojums, ko mācītājs par to visu paprasīja par pagāniem, par greznošanu u..tt.t.t. bija gana liels (rakstījās ar 3 cipariem). kad pēc gada satikāmies, lai svinētu papīra kāzas jubileju.

Bibine      jaunie parādīja jaunu, izrakstītu rēķinu (ikgadējā biedra nauda )

av2      bizness ir un paliek bizness. Diezin cik prasiija senie Inki dienvidameerikaa. Man vinnu ticiiba labaak patiik noteikti...Vismaz ticamiibas moments bija lielaaks noteikti :) Veel ssodien paurus kasaam, par vinnu kalenderi :P

Deisa      Baznīcas tradīcijas nereti ir ļoti pretrunīgas, katrs velk deķīti uz savu pusi. Iesaku palūkoties www.brivticiba.lv, sazināties ar bezkonfesijas mācītāju.

kokote      Deisa> Korālis (kurš to brīvticību pārstāv) nav nekāds lētais prieks. Un ticība un baznīca ir dažādas lietas, ja kādam tas viss ir reliģijā jāapvienio, tad lai par to arī maksā - mums Satversmē ierakstīts, ka valsts no baznīcas atdalīta (tikai nez kāpēc baznīcai ik pa brīdi ļauj jaukties valsts leitās) līdz ar to tas (neticīgu ļaužu ārišķīgās izpausmes) ir katras baznīcas biznesa projekts...amen :)

kittta      nesen tuviem cilveekiem bija kristiibas nelielaa Pareizticiigo bazniicinjaa aarpus Riigas. Apmaksa: ziedojums, bet arii tas neesot bijis kategoriskaa formaa. Varbuut Riigaa savaadaak.

Lucy      Senāk,ka kristija nevajadzēja maksāt neko.
Tagad baznīca ir bizness,zin šo to par viņiem un par tiem ´´svētajiem baznīckungiem´´:))

Adamsone      Mācītājam nav savi bērni jābaro, nu kur nu, tikai jums. Tas ir amata darbs un ja personāži nepieder pie draudzes, tad maksā, cik prasa.
Ākstības vien, ko pagāniem dod kristiešu rituāli....

p_p      Man personīgi labāk patīk, kad nosauc konkrētu summu, nevis pasaka slaveno "cik nav žēl".
Bez tam, kristības ir reizi mūžā, ne?

fargo      maksa nav par kristību, bet par dažādiem papildtēriņiem. un 99% gadījumu kristības notiktu arī tad, ja kristīt bērnu gribošā ģimene nevarētu samaksāt. cenu neizlemj ne mācītājs, nekā. to izlemj draudze, draudzes padomes sanāksmē. arī citus saimnieciskos jautājumus mācītājs vienpersoniski neizlemj, to izlemj draudze un mācītājs un draudzes ieceltie palīgi ir šo lēmumu izpildītāji. dažādās konfesijās ir dažādi un ja cilvēkiem liekas, ka mazas draudzes peldas ziedojumu naudā, tad nu sorry...

fargo      jā un draudzes locekļiem nekādu maksu par kristībām nav un nav bijis.

daimond      :)Bībelē SKAIDRI rakstīts: kas tic, un tiek kristīts- taps izglābts.., ja bēbis PATS netic, tad var kristīt pa velti, vai miljonu, ar vai bez ašpadsmit krusteniskajiem vecākiem...- viss velta laika&naudas šķiešana.., un vēl- par katru maksas pakalpojumu būtu jāmaksā nodokļi..-pat svētuļiem, kuru elks ir nesavtības kalngals, bet pielūdzēji atšķiras no sava parauga ievērojami- pat ar neapbruņotu aci..;)

fargo      jā, daimond, cilvekam, lai tas saņemtu kristību, ir jāaplieicna ticība un berns to nevar. bet vai runājot ar šiem mazticīgajiem, kategorijās, par kurām tiem nav jausmas, kas būs? mana attieksme pret kristību zīdainim ir noraidoša, bet tā nav šī tēma. viņi ir akli uz sākumu, kāda jēga runāt par jebko tālāk?

fargo      apustulis māca, ka nebaro otru ar barību, kuru tas nav spējīgs sapgremot.

daimond      :)fargo! Tu esi reti prātīga un loģiska dzīva dvēsele- cilvēks ar Dieva doto dzīvības dvašu nāsīs, bet pat Kristus sauc sevi par cilvēka dēlu, kaut gan cilvēks pēc sākotnējā Bībeles traktējuma ir zemes pīšļi pirms dzīvības dvašas iedošanas no Dieva..;) Vai tas domāts priekš loģiskajiem ´sagremotājiem´, vai neloģiskajiem ´atgremotājiem´, vai neloģisko izteicienu atloģiskotājiem, kuri skatīsies caur pirkstiem uz Bībeles terminiem savtīgu iemeslu dēļ- neievērošu Bībeles nesaskanošās rakstu vietas, lai neievērotu mūsu zīdaiņu krustvecākainās kristības, kuras nesakrīt ar kristību kārtību pēc rakstiem..;)

fargo      es sapratu to pēc gadiem. "neviens nenāk pie manis, ja mans Tevs to nevelk". un arī līdzība par sējēju. kaut kādā veidā lietas nostajas savās vietās - tu vairs neskrien ar pieri ledusskapī, nesaprastams kas un kapēc.

Gunsarozis      Vajadzeeja vinju ar sleepto kameru un pa bez tabu izvazaat.
Maaciitaajam pienaakums glaabt cilveeku dveeseles un vajadziibas gadiijumaa tam zideot savu miesu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu