Vai ubagošana ir kļuvusi par normu?

Jau kuro reizi saņemu lūgumus pēc palīdzības... skumji. Teksts konkrēti šodien sekojošs. Bet ir arī citi adresāti... Vai tas ir *copy paste* uz jebkuru profilu? Īsti labi šķiet tas nav.

"Sveikinji!
Vai varu jums ko lugt!
Lietinja ir tada kad es pati studeju un pirms nedelas ievacos dzivokliti jo nebija izredzes bija jamekle kur dzivot!
Un luguminjs ir sekojos velos lugt nelielu atbalstinu ar kadu partiku vai nevariet ispalidzet vai nu atsutit vismaz kadu centinu meginot ko saziedot jo man stipendija bus tikai menesa sakuma jo maija sakuma jau bija par kuru panemu dzivokliti pluss man vel ira invalitate un ta man visa naudina aizgaja un majinas pat nav ko est.
Busu loti pateiciga ja varesiet ispalidzet."

Ulrika11 (2014-05-20 22:56)      Vispār jau dzīvoklītis, nu tāds pieticīgs, maksās vismaz ap 60-70 eiro komunālie maksājumi plus apmēram 150 eiro īre. Nu tas tā pieticīgi. Visticamāk studentam bez atbalsta pagrūti paceļams pasākums. Mazkvalificēts darbs (ja nu tādu gurķi paņem darbā) tātad ēšania uc lietām atstāj apmēram 100 eiro mēnesī. Tas pie tādiem parupjiem aprēķiniem. Visbiežāk tajā dzīvoklītī deklarēties neļauj, students deklarēts laukos pie mammas, kur ienākumi sanāk, un soc. palīdzību saņemt pagrūti
Kur izeja? Visbiežāk palikt laukos pie mammas vai doties strādāt ārpus LV, iegūt darba pieredzi un angļu valodu, pēc kā jau kļūt kaut drusku pievicīgākam LV darba devējam. Nu šis ir vēlviens risinājums - paubagot naudiņu, ja nu kāds kaut koiedod, un tā reizi no reizes.

Tinte (2014-05-20 23:05)      2014-05-20 22:56) viedoklis

Pat ja tā ir 21-gadīga studente (par ko stipri šaubos), tad eksistē kopmītnes un var piestrādāt kaut narevesenā, makdonaldā vai citās tamlīdzīgās vietās.
Bet foršāk jau atsevišķā dzīvoklī un naudu izkļaņčīt no lētticīgiem ļautiņiem.

lemija (2014-05-20 23:31)      Interesanti,kurā augstskolā var studēt ar tik drausmīgu latviešu valodu??? Meitēns ( vai varbūt puiškāns ) blefo uz visiem 100%...

JurisK (2014-05-21 05:43)      Peec otraa teikuma var droshi pateikt, ka shim cilveekam liidz studeeshanai vismaz veel vidusskola priekshaa, varbuut pat pamatskola nav pabeigta!:) Taa kaa - melo!

Deisa (2014-05-21 08:48)      Tas, ka kāds ubago, kapitālismā ir norma. Tāpat kā ir norma palīdzēt vai arī nepalīdzēt. Ja cilvēkam patiesi vajadzīga palīdzība, viņš to arī saņems, bet, ja nesaņem, tad nu pašam attiecīgie secinājumi jāizdara.
Konkrētā vēstule neuzrunā, pārāk daudz deminutīvu. Par 100% jau nevar zināt kas un kā, bet, ja neuzrunā, tad arī būs attiecīgie rezultāti. Esmu par palīdzēšanu, bet situācijās, kad tik tiešām zini, ka vajag.

Lucy (2014-05-21 09:30)      paskastē es neko tādu neesmu saņēmusi,esmu lasijusi ko līdzīgu DG,inbox.lv patstāvīgi līdzīgi teksti.
Nekad nevienam neziedoju,vienīgā vieta kur iemetu naudu,tā ir baznīca,arī ubagiem pie baznīcas ne € centa,arī ziedot.lv nē,ja es nezinu kur tā nauda paliek,nē un bastas!
vienreiz tik ziedodt.lv iemetu,ka bija palikuši santīmi pēc naudas maiņas,tad sabēru tai kastē

nematode (2014-05-21 09:36)      Skumjiņi, skumjiņi, es jau palīdzētu, bet man pašai palīgs vajadzīgs. Teci uz baznīciņu vai sarkano krustiņu, labi ļautiņi palīdzēs gan ar lupatīņugan labu vardīņu.

baarbele (2014-05-21 10:15)      viens variants - kur aitas, tur cirpēji. otrs variants - var palīdzēt, zinot, ka, iespējams, apmāna. un tad?

Lucy (2014-05-21 13:15)      Lūk ko es savā E paskastē sodien atradu.
(c)Dear Friend,

I am Dr. Daniel Wodi, The Auditor in charge of Foreign Remittance Department of a Bank in Benin Republic, I have a deal worth of $10.7 million us dollar from my bank that requires me to involve a foreigner, please if you will be interested to help me out, I advise you to reply back to my confidential mail ID (wodidaniel@hotmail.com) for more detail about the transaction and what next to do.

Regards
Dr.Daniel Wodi.
+229 98476044
..................................................................................
Dear Friend,
Es esmu Dr Daniel Wodi, revidents atbild Ārlietu Pārskaitījums departaments Bank Benina Republikā;
Man ir darījumu vērts $ 10.700.000 dolāru manā bankā, kas prasa iesaistīt ārzemnieku, ja jums būs ieinteresēts, lai palīdzētu man, es ieteiktu jums
atbildēt atpakaļ uz manu konfidenciālu pasta adresi (wodidaniel@hotmail.com), lai sīkāk par darījumu un ko tālāk darīt.
Sveicieni
Dr.Daniel Wodi.
+229 98476044
-----------------------
nosūti to lūdzējai,būs viss par baltu velti tip viņai

madlein (2015-01-05 01:00)      Man arī ir nācies saskarties ar lūdzējiem... 1x jauns puisis , kura stāsts bija par slimu bērnu un ārstēšanos ārzemēs! ... 2x jauns puisis , kuram ir vajadzīga paprāva naudas summa, lai varētu veikt zobu operāciju! ... 3x jaunā māmiņa kurai bērniņš slims un arī jābrauc uz ārzemēm! Visiem uzdevu vienu jautājumu, kāpēc negriežas attiecīgās instancēs pēc palīdzības? Saņēmu atbildi, ka oficiālā kārtā esot ilgi, bet naudu vajagot tūlīt...! Vēlāk profili bija dzēsti... sapratu ka visi laikam bija izveseļojušies...
Vēlējos tikai piebilst, ka dzīvē ir bumeranga efekts, labāk lai laicīgi nožēlo savas plānotās rīcības...kamēr nav par vēlu...

pizastornis (2015-03-14 22:30)      Nogalināt tādu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu