Kāzu ticējumi un paražas

Kādi ir jums zināmie, latviešu kāzu dienas (nakts) senie ticējumi un paražas?

Marija_Anna      Viss augstākuzskaitītais ir ne tik Senu kāzu tradīcijas . Ja jau gribas Senu , tad jāparokas i-netā . Skatoties , no kāda laika perioda . Tad būtiski atšķirsies. Tikai līgavai un tās radiem būs grūti ieskaidrot sakarības. ( Ka bija kādreiz savedēji , derības , ziedojumi , izpirkšanas , pūrs, tautastēŗpi ... )
Neaizmirsti , ka arī līgavas dzimtenē ir kādas tradīcijas .
Var vēl uztaisīt kāzas pagājušā gadsimta kādas desmitgades stiliņā ( piemēram , kad nācāt pasaulē ). Pirmā daļa oficiālā , ar frakām un pufīgām kleitām . Otrā daļa ar savu scenāriju un mūziku .

MaryClaire      dīvaini, dīvaini - laulības pēc kristiešu tradīcijām - baznīcā, nevainīga līgava, Dieva klātbūtne, āmen un pārējās kristīgās regālijas, bet kāzu nakts rituāli pēc pagānu tradīcijām. vai nebūs tā kā pēc pusnakts ledusskapī - kas bija ledusskapī, to sakrāmēju kuņģī - skābi gurķi, pīrādziņi un pa virsu piens.

bet tā diemžēl notiek, ja savas galvas nav, bet ir cik necik nauda, lai parādītu skaudīgajiem radiem, ka šoreiz nu būs "pa īsto".

Lucy      zini smieklīgi tu runā par ap tām kāzām,cik zināms,ka esi bijis jau precēts un ir bērns/ni?
Nekādi rutuāli tev nelīdzēs,es silti tev iesaku,nu neved tu to jauno brūti pie altāra,ka nesanāk,kā ar pirmo.Ko slabo padzīvot pāris gadus vēl un paskatīties,vai tas sievišķis ir ritīgi laba sieva,vai vnk jums vajadzīgs tusiņš,tad cita lieta,tad preci nost ar visam augšām minetajāsm stulbajām izdarībām!!

incs12      Parasti izklaides domā vedēji.

riks086      Kam Tev - precēties taisies? :D Ej uz bibliotēku - par to vēl ir veco laiku folkloristu savāktie un izdotie materiāli, pats esmu rokās turējis.

Tinte      Negribas jau "karkaķ", bet ka tik neuzkāp uz tiem pašiem grābekļiem, kas jau bijuši....
Padomā vēlreiz tā kārtīgi, paklausies ko Lucy saka.
Būtu Tu viens, štrunts par to precēšanos, bet Tev ir bērns. Domā, ka jaunu māti viņam atradīsi? Aga, ka tik ne tā. Kolīdz būs pašai savējie, daudz kas mainīsies...

Tinte      P.s. Vai atceries savu rakstu mēnesi atpakaļ?
"..Viirietis ar beernu: laime vai probleemdziive sievietei?
Viirietim ir patstaaviiga draudzene, kura kaa vieniigo iemeslu kaapeec nevelas preceeties un neveelas kopejus bernus ar viirieti, min faktu, ka beerns dzivo ar teevu un ir regulari jaakontakteejas ar berna maati, kura situaacijas padara loti smagas."
Viirietim otraas attieciibas ilgs 2 gadus, abi dziivo kopaa (ar viiriesha deelu).
Jautā planerdelta 2014-06-03 02:53

Teikšu tā: ja Tu savu bērnu nemīli, tad preci vien to sievieti, kas Tavu bērnu necieš jau tagad.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu