Gājēju pārejas Rīgā apdraud mūsu dzīvības.

Vakar nākot mājā no veikala biju lieciniece,ka Land Rover notrieca uz gājēju pārejas bērnu ratiņus un 6 gadīgu zēnu..Zīdainis izlidoja kā korķis un atsitās pret zemi.apm 2.mēn veca meitenīte.Māte ,vecāmāte visi kopā šķērsoja gājēja pāreju šoferis viņus neredzēja.Zīdainis raudāja puikam šoks..Zēnu es turēju uz rokām kamēr neatbrauca ātrā palīdzība..Pareizāk sakot neļāvu kustēties un viņa galva bija man uz rokām.Tāda panika..visi bļauj,neviens nezin pat elementāri kur zvanīt..Šoferis vaimanā,atvainojas..Tas notika uz Stērstu ielas.pie ziepju ielas.´Mediķi nesteidzās viņiem vispār vienaldzīgs zīdainis vai bērns..Kamēr viņi krāmējās ar zīdaini par sešgadīgo zēnu rūpējos es..viņu piemirsa..Vecāmāte arī bija apjukusi..Ar puiku parunājāmies par ,kaut ko es tur runāju.,visu ko lai tik neraud ..Pie manas mājas ir divas pārejas un ar šausmām katru rītu ,kad eju uz darbu domāju notrieks vai nē.. Pat galvā zīlēju ja palaidīs šoferis, būs veiksmīga diena...Vai tas nav ārprāts..Kur visi tā steidzās...uz cietumu?Kāpēc tāda necieņa pret gājējiem..Un jāsaka,ka pārsvarā vecāki kungi un sievietes nedod ceļu.Jaunie auto braucēji ievēro noteikumus..Arī šoreiz pie stūres bija kungs ap 50-55..Tā viņam mācība būs uz visu mūžu..ja jau es pusnakti nevarēju gulēt tad ko pa viņu runāt..kaut kur jau viņu arī žēl...cilvēks jau ir..Ko darīt? Likt foto radarus, biedēt,tas taču nelīdz..Kāpēc nav savstarpējas cieņas..?Delfos ziņas arī ir info..

lasminaxxl    1 Esmu šoferis ar 28 g stāžu, sava pieredze ir. Nevainoju vienmēr šoferus, pati esmu piedzīvojusi dažādas situācijas . 10 % gājēju - kā teļu bars pavasarī no kūts izlaists !!!! Arī gājējam ir jāskatās , ne tikai šoferim.
Nevienam virsū nebraucu, godīgi apstājos , palaižu. Ir bijušas reizes, kad gribas izkāpt un vienkārši iegāzt, lai pamostas !!!Gājējs uz ielas ir gājējs, ne SUPER ZVAIGZNE !

beks    1 Tā protams ir liela traģēdija,bet tas,ka ir gājēju pāreja vēl nenozīmē,ka gājēji var durt pāri ielai neskatoties ne pa labi ne pa kreisi.Pašiem arī ir jābūt uzmanīgiem,jāpārliecinās vai tas transporta līdzeklis vispār domā samazināt ātrumu,bremzēt.

limonija    2 Ar bērniem es piecreiz paskatītos visriņķī, pirms kaut ko šķērsotu...Kopš man reiz izlēca priekšā uz pārejas viena ratiņstūmēja(no mājas aizsega, kur es viņu nekādi nevarēju redzēt), es šo sugu īpaši uzmanu, kad esmu pie stūres. Toreiz nobremzēju, bet kājas man bija aukstas un žoklis vēl ilgi trīcēja...:(

Lillya      Bijušas vairākas situācijas uz gājēju pārejas kad mani varēja notriek. Vienu reizi izglāba satiksmes autobusa šoferītis, kas brauca pa pirmo rindu un palaida gājējus uz pārejas, bet viņu apdzina vieglā automašīna (pirms gājēju pārejas!!!) un pa otro rindu nesās pāri pārejai. Autobusa šoferītis signalizēja līdz ar meitu apstājāmies autobusa priekšā un tūlīt pat pa otro rindu vien dažus cm no mums aiznesās vieglais auto.
Krustojumā gājējiem zaļā gaisma, otrā rindā mašīnas apstājušās, pa pirmo rindu krustojumam tuvojas busiņš, varētu iet pāri, bet iekšējā sajūta saka - pagaidi, lai apstājas! Tā arī bija, busiņš pārbrauc pāreju pie gājēju zaļās gaismas. Vienmēr savam un citiem bērniem mācu - nekad neejiet pāri pārejai, pat pie zaļās gaismas, kamēr visas mašīnas visās rindās nav apstājušās!

lazdarr      Gājēju pārejas Rīgā apdraud mūsu dzīvības. foto Tiem, kas pienākot straujā tempā pie gājēju pārejas un tāpat turpina ceļu "pretim debesīm", iesaku paskatīties rusdtp.ru....Lai padomātu pirms šķērso to zebri. Neviens tevi nesargās kā tikai pats!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu