Vai ir vēl kāds, kurš neiepērkas Maximā?

Es konsekventi tur neeju iekšā kopš 21/11/2013. Un nevajag te par nabadzību un veikalu trūkumu...Par principiem(sirdsapziņām, ne krekliem) ir stāsts.

Kontiki (2016-11-21 14:00)  3 18 Tiem, kuri vēl arvien vaino Maximu Zolitūdes traģēdijā, trūkst elementāras loģiskās domāšanas! Jūs atzītu sevi par vainīgu, ja Jūsu vadītajai mašīnai būtu rūpnīcas bremžu defekts un tā dēļ, iebraucot kokā, ietu bojā pasažieris - Jums liktu maksāt pasažiera radiem kompensāciju un nesegtu zaudējumus saistībā ar sasisto mašīnu?!
Tas ka ugunsdzēsības signalizācija diezgan regulāri neadekvāti ieslēdzās, nedod tiesības vainu novelt uz Maximu. Tad jau drīzāk atbildība jāprasa no signalizācijas apkalpošanas firmas, kura nenodrošināja adekvātu signalizācijas darbību, kas noveda pie tā, ka uz signalizācijas ieslēgšanos cilvēki vairs nereaģēja! Pie tam, traģēdijas dienā, signalizācija bija nostrādājusi apmēram stundu pirms veikala sabrukšanas, nevis katastrofas brīdī! Un šī bija ugunsdrošības signalizācija, nevis būvkonstrukciju deformāciju signalizācija!
Arī Maxima ietilpst Zolitūdes katastrofas cietēju skaitā, ne tikai bojā gājušie - ir visai ievērojami materiāli zaudējumi un negūtā peļņa no veikala, kurš pārtrauca darbību. Tā ka tas viss būtu piedzenams no būvniekiem, attīstītājiem un uzraugiem. Izskatās ka tieši tie visu laiku mēģina uzturēt negatīvu viedokli par Maximu, lai cerētu uz mazāku atbildību par katastrofu.
Maximas veikali mani apmierina - šis tas tur ir labāk nekā Rimi vai citos lielveikalos. Iepirktos tur biežāk, ja atrastos pa ceļam vai tuvāk mājām!

Ladybug123 (2016-11-21 14:09)    7 Ja jau mēs tā principiāli skatītos uz visu, tad jau arī elektriskajā vilcienā nevarētu kāpt ( jo kaut kad taču bija avārija), nelidotu ar lidmašīnām, ar autobusiem nebrauktu! Un vispār ....nedzīvotu, jo cilvēki taču mirst!!! Ne jau "Maxima" kā tāda vainīga! Arī Sky var nopirkt vecus salātus.

vilks28 (2016-11-21 14:13)      Laikam vienu reizi sanāca, bet tas bija 21.50 nu nebija nekas cits tuvumā.😊

Lele (2016-11-21 14:13)  1 6 90 procentos ieperkos Maximaa...Slokas ielas lielajaa.
Patiik kulinaarija, patiik atmosfeera....patiik, ka paardeeveejas, kas tur stradaa nemainiigi gadiem ilgi..laipna apkalppshana.

raima (2016-11-21 14:37)    4 Nē, Limonija, izglītības iestādēs joprojām vispirms zvana vai jautā par iemeslu administrācijai un tikai tad evakuē vai nē. Runa ir par ugunsdzēsības signalizāciju.

Kontiki (2016-11-21 14:51)  2 10 Limonija - tieši tāpēc arī neļāva atstāt kases, ka signalizācija regulāri "gļukoja" un nebija iemesla to darīt, jo nekāda ugunsgrēka nebija! Turklāt, kā jau minēju, signalizācija nostrādāja apmēram stundu agrāk pirms sagruva veikala jumts! Katastrofas brīdī trauksmes signalizācija neskanēja!
Bet ja runājam par amorālu alkatību, tad pašlaik ar to sirgst viena daļa no katastrofā cietušo radiniekiem.... Ar ko gan šie radinieki ir izredzētāki saņemt milzīgu naudu, ja salīdzina, piemēram, ar nevainīgi cietušajiem autoavārijās vai slepkavībās?
Maxima turklāt ir jau lielu naudu izmaksājusi! Bet kā būtu jāvērtē to arhitektu, konstruktoru un būvnieku rīcība, kuri ir pārrakstījuši savus īpašumus uz citiem, aiztaisījuši ciet vecās firmas un turpina lepnu dzīvi? Piemēram: Zolitūdes traģēdijā apsūdzētais arhitekts Kalinka turpina krāšņu dzīvesveidu, saņemot minimālo algu!

Lele (2016-11-21 15:04)  3 12 Maxima bija nomnieks...Maximas vareeja arii tur nebuut...

Bet eeka, bija LATVIESHU kontruktoru firmas taisiita, latvieshu celtnieku celta un Buuvnieciibas paarvaldes atljaujas nodota realizaacijaa!
Jebkursh no mums vareeja tur nopirkt dziivokli vai iziireet telpas biznesam...un nekaadas signalizaacijas vareetu arii nezvaniit....un maaja sabruktu.

Skarlete (2016-11-21 15:06)    3 Pazīstu cilvēku kurš pēc traģēdijas Maximā vairs neiepērkās, visu cieņu...
Es iepērkos bet vienmēr pirms tam uz jumta konstrukcijām paskatos...

marselis (2016-11-21 15:43)  2 7 oi-,....
noziedziga maksima!
un kas ar rimi?un kas ar pasu valsti!
Pec tavas pozicionesanas no majam nevajadzetu iet!
Vispar no sejienes mukkt neatskatoties,tikai rokas sominu pakerot lidzi!

ps.
ne maksima (tadu uznemumu simtiem,dazados profilos)-,bet valsts nolaidiba,likuma nespeja (nefuncionalitate), korumpetiba!

kad cilvji sapratis ,ka ne pats "fakts" vainigs,bet gan apstakli, kas rada sa "fakta "iespejamibu,varbut tad kas mainisies!

Discreta (2016-11-21 15:53)  1 6 Iepērkos visur, arī Maximā, jo mani saista akcijas. Un runa nudien ir par to, kā pabarot Latvijā kuplu ģimeni ar pieticīgiem līdzekļiem.

Geisha (2016-11-21 15:55)      1. Limonij, nav taisnība, ka visas māmiņas pameta veikalu. Man tajā rajonā ir daudz paziņu, tā ka zinu no Zolitūdes iedzīvotajiem, ka bija viena ģimene ar ilgi gaidīto bērniņu. Mazā uzmeta kaprīzi un tieši pirms nelaimes viņi aizgāja no piena nodaļas pie rotaļlietām. Otra ģimeni nejaušas sakritības pēc aizgāja gar veikalu.
2. par signalizāciju. Neko gudrāki neesam. Darbā signalizācija kauca, nepievērsu uzmanību, visi tika evakuēti. Beidzot arī es atjēdzos. Domāju, ka ēkas pārvaldnieks muļķojas, bet izrādījās, ka blakus pagalmā ir atrasta kara laika munīcija. Es aizbraucu, bet citi palika.

vilks28 (2016-11-21 16:27)  3 4 Es nedomāju, ka bez maxima ziņas uz jumta varēja veikt aktivitātes un bērt tur kautkādu ūdu, kas aizdambēja noteces un viss ūdens krājās uz jumta. No tādām pārslodzēm da jeb kas var sabrukt. Es eju garām tai bodej.

Marsietis (2016-11-21 16:34)  1 1 Ja jāizsaka savi novērojumi, tad Rimi no Maximas iemācās pircēju krāpšanas veidus no Maximas ar pāris gadu atpalikšanu. Nebrīnīšos ja nākošais jumts būs kādam Rimi.

marselis (2016-11-21 17:19)    4 limonija!
1. Pastasti,kadel tad tu Maximu apej ar likumu?
2. Ja iet runa par nelaimes gadijumu Zolitude,tad jautasu tev,kadi ir oficalie sledzieni,kadel tas notika?Nerunasim baumu limeni,bet to ,ko pieradija eksp,tehn.dokum.,tt.faktus!

Chris1986 (2016-11-21 17:48)    6 Es iepērkos pamatā tikai maximās, jo tur ir lielāka izvēla un cenas lētākas. RIMI aizeju tik pēc sojas produktiem, kuru maximās nav. Un Supernetto pērku kliju maizi. Sagrūt var jebkurš veikals jebkurā brīdī un tas, ka toreiz sagruva tieši Maxima ir sagadīšanās, jo tikpat labi tas varēja būt arī RIMI. Pret ķēžu īpašnieki kā jau pret jebkuru buržuju nekādas cieņas nav. Nu, bet man jau ar viņiem arī nav ikdienā jākontaktējās.
Un, kas tad ir šie VISI, kas apsolījās bokikotēt maximas? Es neko neesmu solījis un pat domājis tajā virzienā neesmu, tā ka ejiet jūs visi pārmetēji kopējā aunu barā kur vien vēlaties - es neesmu bara dzīvnieks

Vanesa15 (2016-11-21 18:11)    1 Nu un ko darīt, ja Maxima ir vienīgais piemājas veikals? Principā špansierēt katru dienu uz X km tālāko veikalu?

LaskovijMerzavec (2016-11-21 18:16)    6 Nu viegli biokotēt Maximu. Tikai nedzirdu, ka kāds piemēram atteiktis maksāt nodokļus valstij, kura pieļāva tādu sūda buvniecību!!!

Surja (2016-11-21 18:27)  6 2 Maximā pārtiku nepērku.Jau diezgan sen, vēl pirms traģēdijas. Nolēmu paņemt svārstu un pārbaudīt produktu enerģētiku. Gaļu un zivis nepārbaudīju, jo esmu veģetāriete. Tātad, no visa veikala, kaut cik pozitīva enerģētika bija dažiem piena produktiem un graudaugiem. Kas mani tobrīd šokēja -- pat tā saucamie Latvijas dārzeņi bija ar negatīvu enerģētiku. Visus dārzeņus pašu pārtikai audzēju laukos. Vispār, ja tā godīgi, normālas pārtikas nav nevienā lielveikalā -- šķūņī. Citreiz stāvot kasē un skatot, ko cilvēki sapērk gribas kliegt. un vēl tos saldumus-- mēslus -- ko dod bērniem. savā ziņā tas ir genocīds pret tautu. un šo sērgu ievazāja Godmanis. visus biedējot, ka LV tūlīt sāksies bads. Vesela paaudze uzaugusi uz šiem mēsliem. Un kas diīvaini, neviens necilā šo jautājumu, neprasa mainīt produktu standartus. štopē mēslus un vēl maksā ārprātīgu naudu.

piladzoga (2016-11-21 18:41)    2 Iepērkos pārsvarā Maximās,jo apmierina gan preču klāsts ,gan apkalpošana,gan cenas...un tuvu mājām.Katrs dara kā vēlas un tāpēc nav cilvēki jārāj :DD

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu